Weekoverzicht: We maken meters!

door Linda

Deze week maken we meters met de uit- en opbouw van ons huis! Onder andere de dakdekker komt en er worden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de kozijnen. Hoe we de verbouwing voor ons zien, kun je in een video zien. Helaas is er ook wat minder nieuws over mijn overbelasting. Lees je mee?

Zaterdag

Voor mijn doen had ik lekker lang uitgeslapen. Ik was er aan toe, Guido had de afgelopen nachten heel veel gespookt en bij ons geslapen. Nadat ik wakker was gingen we naar de winkel om de boeken met de behang stalen terug te brengen. Vooraf maakten we een uitgebreid overzicht met de maten en de behangcodes. We bestelden het behang en gingen daarna weer naar huis om gezellig wat te drinken in de veranda terwijl de regen en een slag onweer over kwam.

Zondag

Ik had gisteren een plekje voor ons gescoord om te gaan zwemmen in het zwembad. Dat had ik de kinderen beloofd toen Julia in quarantaine moest en niet naar zwemles mocht. Na de lunch konden we gaan, de kinderen hadden er heel veel zin in. Het was uiteindelijk toch wel drukker dan ik had gedacht, maar het was heel leuk!

Maandag en dinsdag

De mannen waren er maandag weer dus ze konden verder gaan met het metselen van de lange muur. Gelukkig was het droog vandaag dus ze konden lekker door gaan. Dinsdag metselden ze het muurtje van de opbouw. Daarna begon het weer heel hard te regenen en konden ze niet verder. Maar dit muurtje hebben ze wel af kunnen maken.

Helaas gaat het met mijn hand nog niet goed, dus ik ging dinsdagmiddag weer even langs de huisarts. Het lijkt dat er nog een bandje geïrriteerd is geraakt.. vrijdag ga ik overleggen met de fysio wat we gaan doen.

Woensdag

Het was een spannende ochtend: Guido ging voor de eerste keer afzwemmen voor Overlevingszwemmen! Wat was hij trots! Samen met mijn moeder konden we zien wat hij de afgelopen tijd heeft geleerd. De afgelopen tijd kon ik natuurlijk niets van zijn zwemles zien aangezien we buiten moesten wachten wegens Corona.

Na zwemles gingen we nog even wat drinken bij mijn moeder en kreeg Guido een klein cadeautje van ons allebei. Toen moesten we wel even opschieten om weer op tijd bij school te zijn om Julia op te halen.
De mannen waren er vandaag niet dus we hadden het huis voor ons zelf vandaag. We lunchten gezellig samen en Guido liet trots zijn diploma aan Julia zien. Na het eten gingen we weer op pad naar het zwembad voor Julia aan zwemles.

Donderdag

We brachten samen met mijn moeder Julia naar school en Guido ging daarna weer met mijn moeder mee naar huis. Hij had een gezellige dag bij mijn ouders en Julia werd aan het einde van haar schooldag ook opgehaald en heeft ook fijn bij opa en oma gespeeld. ’s avonds kwam de dakdekker! Eindelijk! Het was droog en hij kon een deel van de opbouw alvast doen. Het afwerken zal gebeuren wanneer de kozijnen erin zitten. Het dak van de uitbouw moet nog. Hopelijk is het zaterdag droog, dan kunnen ze daarmee verder (in totaal 45 vierkante meter!).

Hoe we alles in willen gaan delen en wat onze plannen zijn zie je in deze video:

Vrijdag

Vanmorgen was het druk bij ons in huis! Er kwamen 4 mannen om alle muren te voegen, er was iemand om in de buitenmuur de nieuwe deur te zagen en onze eigen bouwvakkers waren er. Vandaag worden er gelukkig veel meters gemaakt. Heel fijn! Op mijn Instagram plaats ik regelmatig foto’s en video’s van de verbouwing, mocht je meer hierover willen zien. Julia had vandaag voor het eerst Juffendag en ging gezellig met haar klas naar de speeltuin. Voor de juffen hebben we wat leuks in elkaar geknutseld. Ze hadden een geslaagd feestje!

Dit weekend moet er veel voorbereiding gebeuren. De keuken moet er uit en we moeten Julia haar kamer leeg gaan halen. Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Tot volgende week!

Liefs,
Linda

PS. Wil je nog meer weekoverzichten lezen? Bijvoorbeeld over de verbouwing? Dan kun je hier verder lezen.

Verder lezen?

Laat een reactie achter