Weekoverzicht: we gaan naar de bloemencorso én vieren Koningsdag!

door Linda

Deze week was ik nog niet helemaal fit, maar er stonden wel nog een paar leuke dingen op het programma: de bloemencorso en Koningsdag! Vooral Guido vond het erg leuk tijdens Koningsdag en kocht nog wat moois voor zichzelf van zijn spaargeld. Bas ging weer verder met het betegelen van de tuin en dat wordt steeds mooier!

Zaterdag

Na een week ziek te zijn geweest, voelde ik me vandaag redelijk. Bas ging weer in de tuin aan de slag en ik deed het rustig aan. Ik heb alleen wat kleine opruimklusjes gedaan. Dingen zoals de was, was me nog een brug te ver. Wel wilde ik ’s middags proberen met de kinderen naar de corso te gaan. Het is altijd een mooi gezicht om de wagens met gestoken bloemen erop langs te zien rijden. Maar ik wilde ook niet al te lang weg blijven. Ik zag op internet dat de stoet rond 15 uur in Lisse zou zijn. Samen met de kinderen ging ik om 14.30 uur op pad om een plekje te zoeken. We hadden al snel een mooi plekje gevonden, maar de stoet kwam maar niet. Blijkbaar hadden ze vertraging opgelopen en zouden ze er 15.45 zijn. De kinderen werden onrustig en wilden naar huis. Niet zo gek als je al een uur bij een hek staat te wachten. Toen ze er rond 16 uur nog niet waren, waren we er klaar mee en gingen we weer naar huis. Jammer maar helaas. Volgend jaar maar weer een poging wagen.

Gelukkig waren mijn ouders op een andere plek en kan ik toch nog mooie foto’s van corsowagens met jullie delen:

En deze is ook prachtig:

Zondag

Ik voelde me vandaag weer een stukje beter en begon aan de was. Het moest toch een keer gebeuren en de kinderen vermaakten zich samen in de tuin en met de buurjongens. Dus ik kon rustig mijn gang gaan. Daarna wilde ik graag ook een bed verschonen en de toiletten doen. Gewoon wat kleine klusjes en alles rustig aan. Ik was heel blij toen dat gelukt was. De komende dagen maar het volgende bed en het opruimen van de was. ’s Avonds zaten we weer klaar voor Boer zoekt vrouw. Dat was weer leuk om samen even te kijken. En het is alweer bijna afgelopen want de boeren moeten alweer een keuze maken. Ik ben benieuwd hoe dat in sommige gevallen af gaat lopen 😉

Maandag

Vandaag is de meivakantie echt begonnen. Gelukkig konden mijn ouders een half dagje oppassen zodat Bas en ik naar ons werk konden. Ik had een berg werk na een week ziek te zijn geweest, maar ik probeerde het ook hier rustig aan te doen. Dat lukte niet zo goed, maar gelukkig hoefde ik niet de hele dag te werken. Net na de lunch ging ik weer naar huis en kwam mijn moeder de kinderen weer terugbrengen. Ze waren gezellig naar de speeltuin geweest.

We stapten op de fiets en gingen naar het zwembad voor Guido zijn zwemles. Julia vermaakte zich met een spelletje terwijl we wachtten tot Guido klaar was met zwemmen.

Dinsdag

Zowel Julia als Guido hadden een dagje op de bso vandaag. Ik bracht de kinderen met de fiets weg, Julia kon mooi met haar eigen fiets en vond dat helemaal geweldig! ’s Middags kreeg ik een berichtje van de opvang met wat foto’s dat de kinderen lekker in de speeltuin aan het spelen waren. Het was redelijk goed weer dus ze hadden een leuke middag gehad. Bas haalde de kinderen op de fiets weer op aan het eind van de middag.

Woensdag: Koningsdag!

Het is vandaag Koningsdag! Nu is woensdag altijd mijn vrije dag, maar voor Bas is het vandaag ook een vrije dag. Extra gezellig dus! Hij ging verder met de tegels in de tuin en ik ging met de kinderen naar de rommelmarkt. Daar kwamen we ook opa en oma nog tegen. We keken bij de kinderen die een demonstratie voor de fitgym deden, maar de kinderen wilden al snel weer verder lopen. Er waren best veel kinderen (en ouders) met een kleedje dus we zijn best een poosje zoet geweest. Er was nog een kleine kermis waar Guido graag in de draaimolen wilde. Julia vond nog een springtouw wat ze wilde hebben en Guido had bellenblaas en een speelgoed kassa gekocht. Hij was heel blij met zijn kassa en heeft daar de hele middag mee gespeeld.

Bas was weer een heel eind verder gekomen met de tuin en was alvast aan het betegelen onder de veranda begonnen. Dat ziet er nu al prachtig uit!

Donderdag

Vandaag gingen de kinderen weer bij opa en oma spelen. Bas en ik gingen naar ons werk. Het was heel mooi weer, samen met mijn collega’s maakte ik een fijne lunchwandeling in het zonnetje. Heerlijk! Alleen toen ik naar bed wilde gaan werd Guido wakker met pijn in zijn been en hij wilde wat drinken. Ik stuurde hem naar beneden waar Bas nog was en hij legde hem daarna weer op bed. Gelukkig hebben we verder de hele nacht kunnen slapen.

Vrijdag

Bas had vandaag vrij genomen voor de kinderen. Dat was wel fijn want vandaag hoefden we allemaal dus niet op te schieten. Mijn werkdag begint om 9 uur, dus mijn wekker ging lekker pas om 8 uur! Nadat ik beneden kwam, kwam Guido de woonkamer nog in gelopen dus ik heb hem een broodje gegeven voordat ik de deur achter me dicht trok. Op kantoor was het druk vandaag, ik moest een nieuwsbrief maken en wat acties klaar zetten voor Moederdag. Tussen de middag ging ik even naar de Action om wat leuke knutselspullen te kopen voor ons nichtje waar we dit weekend naartoe gaan.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter