Weekoverzicht: Waterdicht en naar de huisartsenpost

door Linda

Het gaat lekker met de verbouwing deze week. De dakdekker komt en we breken de buitenmuur door, nu kun je goed zien hoe groot alles gaat worden. Maar we schrikken ons ook een hoedje wanneer Guido met spoed naar de huisartsenpost moet. Hoe dit kwam en hoe ons huis er nu uit ziet lees je in dit nieuwe weekoverzicht.

Zaterdag

De dakdekker kwam vandaag weer, eigenlijk met een maatje, maar die zou later komen. Bas besloot de beste man te helpen en zo konden ze toch wat sneller werken. Ondertussen speelde ik met de kinderen verstoppertje met Dora.

De dakdekkers waren de hele dag bezig met de daken van de buurman en van ons en redden het net niet om het allemaal af te maken. Ze komen dus nog een keer terug. Sowieso moet er bij ons nog veel gebeuren en gaan zij ook de vloerverwarming leggen. We zullen ze dus nog wel vaker zien.

Zondag

Het was mijn beurt om aan de slag te gaan vandaag. Ik ruimde de rommel op die de dakdekkers hadden achtergelaten en pak de inhoud van Julia haar kast in in dozen. Dat was een aardige klus. Ook gingen we langs onze buurjongen die jarig was en hebben we gezellig even koffie gedronken. ’s Middags keken wij samen naar Max en de kinderen speelden bij de buren tijdens de verjaardag. Ze kunnen het samen heel goed vinden.

Maandag

Julia werkt in de klas over het thema kunst en vandaag zouden ze naar een kunstenares gaan. Ze vond het geweldig en koos een mooie vlinder uit om in de klas te gaan boetseren.

Ondertussen plaatsten de mannen alle kozijnen en was het aan het eind van de dag helemaal dicht! Wat een verschil! Wat en licht en ruimte! Ook op Guido zijn nieuwe kamer en mijn nieuwe werkkamer werden de kozijnen geplaatst.

Dinsdag

Bas had vandaag vrij genomen om de oude buitenmuur te slopen en de voorraadkast weg te halen. Nu we het resultaat van de uitbouw zien is het echt een hele grote ruimte!

Voor
Na

Aan het eind van de middag kwam ook de dakdekker weer langs om de daken van ons en de buren af te maken. De kinderen waren net thuis van de gastouder en school en waren lekker buiten aan het spelen. Tot Guido de voordeur open trok maar deze door de wind hard weer dicht sloeg. Met Guido zijn hoofd er tussen. Ik schrok heel erg en ging gelijk kijken. We probeerden de plek te koelen en ik gaf hem een paracetamol. Daarna snel de spoedpost gebeld en Bas kon meteen langs komen. Ondertussen bleef ik met Julia thuis en gingen we samen eten terwijl we wachtten op nieuws. Na zo’n drie kwartier belde Bas dat ze terug naar huis zouden komen en dat hij een wekadvies had gekregen en een site met meer informatie hierover. Opgelucht konden we verder eten en kwamen Guido en Bas al snel weer thuis. In de nacht hebben we hem gecontroleerd en gelukkig ging het goed met hem.

Woensdag

Er was geen zwemles voor Guido meer, hij heeft vorige week zijn diploma voor Overlevingszwemmen gehaald. Ik besloot dat we naar mijn ouders gingen tot we Julia weer uit school gingen halen. Guido was hangerig en had niet zoveel zin. Wel wilde hij even naar de winkel dus daar gingen we heen en liepen we een rondje. Oma ging ook mee dus het was een gezellige ochtend.
Julia had het leuk gehad op school, we aten een broodje en ze konden even buiten spelen voordat het tijd was om naar zwemles te gaan. Onderweg nog even bij de eendjes kijken.

Donderdag

Guido had goed geslapen maar had wel nog steeds hoofdpijn dus ik gaf hem toch nog maar een paracetamol voordat hij met mijn moeder mee naar huis ging. Ze gingen samen met de bus naar het park in een dorp hier verder op. Het was de eerste keer dat hij met de bus mee ging en vond het prachtig!

Vrijdag

Ik merk heel erg dat Julia toe is aan de vakantie en zeker nu we ook een vakantie geboekt hebben (in die week wordt de vloerverwarming gelegd, de vloer gestort en alle wanden gestuct dus kunnen we niet in huis), kijkt ze er heel erg naar uit. Guido ging met veel zin vanmorgen weer naar de gastouder. Vanmiddag gaat Bas met ze op pad. Even koffie drinken bij oma.

Ik heb nog even een plekje geboekt voor dit weekend om naar het zwembad te gaan. Guido zijn zwemles is natuurlijk afgelopen, maar hij wilde wel zo graag. Zondag gaan we weer even met z’n allen zwemmen. Verder gaan we nog naar de verjaardag van ons nichtje en proberen we even wat rust te pakken want volgende week gaan we de keuken eruit halen en moet Julia haar kamer helemaal leeg zijn. Wat zijn jouw plannen voor dit weekend?

Tot volgende week!

Liefs,
Linda

PS. Wil je nog meer weekoverzichten lezen? Bijvoorbeeld over de verbouwing? Dan kun je hier verder lezen.

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter