Weekoverzicht: Wat een regen én de schoolfotograaf komt!

door Linda

Het was een regenachtige week, maar we hebben ons weer prima vermaakt! De kinderen hebben lekker buiten in de plassen gesprongen (uiteraard met laarzen en een regenjas aan), we hebben gekleid en we bekeken nieuwe kasten. Ons nieuwe servies kwam nog binnen en Julia en Guido mochten voor het eerst op de foto bij de schoolfotograaf. Dit en nog veel meer lees je in een nieuw weekoverzicht. Lees je mee?

Zaterdag

Eigenlijk waren we allemaal nog moe van de afgelopen week. De kermis was leuk en ook een tikje spannend voor de kinderen. Wij hadden allebei een drukke week op het werk gehad. Een rustige dag dus. Ik ben met Julia nog naar zwemles geweest, wat weer heel erg goed ging. Bas heeft zich gericht op het uitzoeken en samenstellen van alle kasten die we in huis nodig hebben, 3 in totaal. De kinderen krijgen allebei een nieuwe kledingkast en ik krijg op mijn werkkamer nog een kast om onder andere de administratie en dergelijke in op te bergen. We hebben 3 kasten uitgekozen, maar helaas waren niet alle onderdelen te bestellen dus we moeten of nog even wachten of nog even verder kijken.

Zondag

Bas sliep uit vandaag, maar hij was niet de enige! De kinderen sliepen ook uit. Heerlijk! Het was vandaag een dag vol regen. Zodra ik zag dat het even droog was, ben ik met de kinderen naar buiten gegaan. Even een frisse neus halen. Ze mochten hun laarzen aan en ik had al droge kleren thuis klaar gelegd voor als we weer thuis zouden komen. Regenjas aan en gaan! Ze genoten van het stampen in de plassen.

Wandelen in de regen

Uiteindelijk zijn we best nog een tijdje weg gebleven en natuurlijk begon het al snel weer te regenen toen we eenmaal onderweg waren, maar goed, we hadden toch al onze regen kleding aan. Thuis trokken we alle natte kleding weer aan om vervolgens lekker op de bank te gaan zitten met een filmpje en een chipje. Julia wilde nog graag kleien dus dat hebben we ’s middags nog gedaan.

Maandag en dinsdag

Maandag was het Dierendag. Zo ook op school en bij de gastouder. Julia mocht een knuffeldier meenemen naar school en Guido ging met de gastouder naar de kinderboerderij en het bos.

Dieren knuffelen op Dierendag
Dieren knuffelen op Dierendag

Ze hadden allebei een heerlijke dag! Dinsdag werkte ik het grootste deel van de dag, maar haalde daarna Julia uit school (in de regen, dat dan weer wel). Omdat we niet naar buiten konden, wilde ze graag samen een spelletje doen. Dus dat hebben we gedaan.

Woensdag

Wat een regen! De paraplu’s lagen nog in de auto die niet thuis was dus we trokken onze regenjassen aan en renden naar school om Julia af te zetten en renden weer terug. Alsnog drijfnat. Guido ging lekker spelen met zijn racebaan (kreeg hij voor zijn 2e verjaardag en is nog steeds een succes) en ik ruimde op in huis en deed de was. Gelukkig werd het droog tegen de tijd dat we naar het zwembad moesten voor Guido zijn overlevingszwemles dus we zijn gelijk op de fiets gesprongen. Hij kon weer niet wachten tot de les begon, zo leuk om te zien. Na zwemles was het gelukkig nog droog en eenmaal thuis gingen we meteen door om Julia uit school halen. Na de lunch pakten we de klei erbij en zijn we lekker gaan kleien. De loodgieter kwam nog langs voor de jaarlijkse check op de ketel en ik wachtte nog op een aantal pakketjes. Daarna hebben we de fietsjes gepakt en zijn we een rondje om gegaan, tot het jawel, weer ging regenen..

Buitenspelen in de regen

Donderdag

Guido ging naar mijn ouders vandaag en Julia naar school. Ook vandaag ging het heel goed met de zindelijkheid van Guido. Heel fijn! Af en toe is hij nog net te laat, maar het gaat alweer stukken beter dan vorige week. Volgens mij heeft hij nu door hoe het moet. Samen met mijn moeder is hij naar een speeltuintje in de buurt geweest en ’s middags haalden ze Julia op van school.

Nieuw servies
Nieuw servies

Vrijdag

Bij Julia kwam vandaag de schoolfotograaf langs. ’s Ochtends mochten ze ook op de foto met hun jongere broertje of zusje, dus Guido mocht ook mee. Het was een uitdaging voor de fotograaf, maar het is gelukt 😉 Guido is nogal een grapjas wanneer je een foto van hem wil maken. Ben benieuwd hoe ze geworden zijn.

Bij de schoolfotograaf
Voor het eerst samen bij de schoolfotograaf

Na het maken van de foto’s zwaaiden Guido en ik Julia uit op het schoolplein en bracht ik Guido naar de gastouder. Daarna ging ik zelf naar mijn werk. Tussen de middag haalde Bas Guido weer op en haalden ze ook Julia van school. Zij had vanmiddag een filmmiddag op school dus na de lunch kon ze weer terug naar school om gezellig samen met haar klasgenoten, film te kijken.

Dit weekend heb ik afgesproken met 2 oud collega’s en gaan we met de kinderen waarschijnlijk nog even zwemmen. Wat ga jij doen dit weekend? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter