Weekoverzicht: voorjaarsvakantie!

door Linda

Wat was het een prachtig weer afgelopen week! We hebben er van genoten. Julia had voorjaarsvakantie en daardoor verliep de week wat rommeliger dan we gewend zijn. Wel ging Guido gewoon naar zwemles, vierden we de verjaardagen van onze moeders en ging ik met Julia naar de kinderboerderij. Dit en meer lees je weer in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Het was mooi weer vandaag! Ik laadde de batterijen van onze elektrische fietsen op zodat we in het zonnetje naar oma konden fietsen. Zij vierde vandaag haar verjaardag voor het gezin en het was erg gezellig. Ook de kinderen vermaakten zich met kleuren en speelden samen met hun nichtjes en neefje. Tegen het begin van de avond gingen we naar huis, de kinderen waren moe. ’s Avonds zaten we samen klaar voor een spannende aflevering van Wie is de mol?. En we denken nu wel te weten wie het is, al blijft het natuurlijk spannend tot de finale.

Zondag

Vanmorgen gingen we al op tijd naar de verjaardag van mijn moeder. Ook vandaag scheen de zon dus we konden mooi wandelend er naar toe. Oma had lekkere appeltaart gebakken en daarna hebben we gezellig een broodje gegeten. De kinderen wilden nog graag naar een speeltuintje met z’n allen. Bas ging alvast naar huis om de vloer af te maken en ik ging met de kinderen mee naar het speeltuintje. Ook onze neefjes en nichtje gingen gezellig mee. Tot ik merkte dat de kinderen te moe waren, toen gingen we weer terug naar huis. Ik deed nog wat aan het huishouden en Bas was bijna klaar met de vloer. De kinderen bouwden een tent en gingen daar lekker in liggen.

Maandag

Maandag kon ik thuis werken. Julia heeft voorjaarsvakantie en was ook heel moe, dus het kwam wel even goed uit zo. Zij vermaakte zich met wat spelletjes en een filmpje. ’s Middags wilden we toch even naar buiten want het was prachtig weer! We besloten op de fiets te stappen en naar de kinderboerderij te gaan.

Dinsdag

Ik bracht Julia vandaag naar de BSO waar ze een leuk voorjaarsprogramma gepland hadden. Guido ging naar de gastouder en wij allebei aan het werk. ’s Middags was het nog even een beetje chaos want ons halve dorp stond vast en Bas dus ook. Hij belde en vroeg of ik allebei de kinderen op kon halen. Uiteindelijk had ik Julia opgehaald toen hij weer belde dat hij bij de gastouder was aangekomen en Guido dus op kon halen. Zo waren we nog redelijk op tijd thuis, gelukkig.

Woensdag

Vandaag worden de plinten van de kinderkamers en mijn werkkamer gemaakt dus ik moest nog even aan de slag op de kamers om de bedden en speelgoed op te ruimen of in het midden van de kamer te zetten. Nog even snel de stofzuiger er doorheen en snel de zwemtas in orde maken. Samen met Julia brachten we Guido naar zwemles die er voor het eerst helemaal geen zin in had. Uiteindelijk kwam zijn zwemjuf hem halen en ging hij toch mee het water in. Julia en ik gingen ondertussen lekker in het zonnetje buiten zitten en Julia speelde op het speeltoestel voor het zwembad. Thuis gekomen van zwemles aten we een broodje en deden daarna gezellig een spelletje. Maar omdat het zulk goed weer was, wilde ik ook graag nog even naar buiten. De mannen die de plinten zouden komen maken zouden toch pas aan het eind van de middag komen. De kinderen pakten hun fietsen en we wandelden langs de speeltuintjes.

Uiteindelijk belde Bas me op dat een van de mannen naar huis was gegaan omdat hij ziek geworden was. Volgende week een nieuwe kans.. ’s Avonds kwam er een blog online over bekkeninstabiliteit en hoe ik dat zelf tijdens mijn zwangerschappen heb ervaren. Je kunt hem hier terug lezen als je hem gemist hebt.

Donderdag

Mijn ouders konden vandaag niet de hele dag oppassen dus ik had geregeld dat ik de ochtend thuis kon werken en Bas de middag vrij zou nemen. Ook weer opgelost šŸ˜‰ Bas nam de kinderen ’s middags mee naar de Amsterdamse Waterleidingduinen waar ze mooie hertjes hebben gezien. ’s Avonds plaatste ik een blog online met de laatste trends voor geboortekaartjes.

Vrijdag

Julia kon vandaag bij mijn ouders ’s ochtends terecht, Guido ging naar de gastouder. Bas en ik konden daardoor gewoon naar ons werk. Julia kwam tijdens het spelen in een speeltuintje nog een klasgenootje tegen dus dat was leuk voor haar, iemand om mee te spelen. ’s Middags ging Bas nog een laatste boodschap halen, ik was nog wat dingen vergeten te bestellen. Verder deden ze het rustig aan want de kinderen waren aardig moe nu ze uit het ritme zijn.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter