Weekoverzicht: volop feest!

door Linda

Afgelopen week was ik zelf niet helemaal fit. Guido had ook nog steeds oorontsteking. Maar er werden ook feestjes gevierd! Zowel Bas als Julia waren deze week jarig. Bas vierde het afgelopen weekend al met zijn vrienden en Julia haar verjaardag vieren we dit weekend. Wat we nog meer hebben gedaan lees je in dit nieuwe blog. Lees je mee?

Zaterdag

Zaterdagochtend ging Bas met de kinderen naar het tuincentrum om nog wat te halen voor zijn verjaardagsfeestje ’s avonds. Ik deed eerst even een coronatest (gelukkig negatief) voor de zekerheid en ging daarna nog wat boodschappen halen en een bestelling terug brengen, dus ging mijn eigen gang deze ochtend. ’s Middags gingen Julia en Bas verder met het opruimen van de tuin en het klaarzetten van de spullen. Ondanks dat ik me niet helemaal fit voelde, was het een gezellig feestje!

Zondag

Bas sliep vandaag uit en ik ging met de kinderen aan de knutsel. Het was vandaag alweer mooi en warm weer dus al snel gooide ik de achterdeur weer open en gingen we lekker naar buiten. ’s Middags hadden we een verjaardagsfeestje van ons nichtje die 2 jaar werd. Julia was nog heel erg moe en ik voelde me ook nog niet echt fit, dus we gingen wat eerder naar huis.

Maandag

Door de zomervakantie heb ik op de maandag geen opvang voor de kinderen, dus ik heb lekker vrij genomen. En dat kwam wel goed uit. Ik voelde me nog niet helemaal fit en kon zo nog rustig aan doen en lekker met de kinderen spelen. Ze wilden ’s ochtends graag cupcakes maken, dus dat hebben we als eerste gedaan. Daarna hebben we samen spelletjes gedaan, zijn even naar een speeltuintje in de buurt geweest en ’s middags hebben we met strijkkralen nog wat moois voor Bas zijn verjaardag gemaakt. De kinderen zijn wel nog moe van de afgelopen drukke laatste week op school, dus ze gingen (net als ik) vroeg naar bed. ’s Avonds kwam nog het blog over het zelf maken van stoepkrijt online. Ik had voor Julia haar traktatie op school stoepkrijt ijsjes gemaakt en in dit blog kun je lezen hoe je die zelf makkelijk kunt maken.

Dinsdag

Vandaag bracht ik de kinderen naar de bso, waar ze in eerste instantie niet zoveel zin in hadden. Daarna ging ik naar mijn werk. Aan het eind van de dag haalde Bas de kinderen weer op en hadden ze een hele leuke dag gehad en lekker gespeeld en geknutseld. Bas had Julia nog beloofd om even te gaan zwemmen in de sloot achter ons huis. Guido bleef bij mij om samen eten te koken. Ook gezellig!

Woensdag

We moesten vandaag vroeg uit bed, want Guido had het allereerste plekje bij de huisarts voor de controle van zijn oren. Gelukkig zijn de koorts en zijn hoest grotendeels weg, maar hij heeft wel nog pijn in zijn oren. Omdat zijn gehoorgang ook ontstoken was, zal het herstel van zijn ene oor ook langer duren. We moeten dus nog even volhouden met de druppels en volgende week alsnog weer terug om dan te kijken wat de status van de oorontsteking is. Toen we weer thuis waren, wilde Julia graag een emmer sop om haar fiets schoon te maken. Ook Guido deed mee en maakte zijn loopfiets schoon.

We hadden nog wat cupcakes over dus die pakten we er na het schoonmaken bij. Het is immers feest vandaag, want Bas is jarig! We moesten nog 1 cadeautje inpakken, dus dat deden we na de lunch met z’n allen. Zo hadden we alles klaar voor als Bas weer thuis kwam van werk. De kinderen speelden de rest van de dag lekker in de tuin en dan met name in het zwembad. Mijn moeder kwam ook nog even langs voor Bas zijn verjaardag, dus we aten gezellig met z’n allen een lekker ijsje. Was gezellig!

Donderdag

Julia werd vanmorgen wakker van de tuinman die bij de buren een nieuwe schutting ging neerzetten. Precies op tijd om uit bed te gaan, want voor mij en Bas was het een gewone werkdag. Na het ontbijt kwam mijn moeder de kinderen ophalen, waar ze heel fijn gespeeld hebben en ook nog naar de speeltuin zijn geweest. Aan het einde van de middag haalde Bas de boodschappen en de kinderen op. Ik begon toen ik weer thuis was aan het eten en bas kruide nog wat zand.

Vrijdag

Bas is vandaag vrij om de kinderen op te vangen. Maar het is ook een bijzondere dag: Julia is jarig! We vieren het morgen met onze familie, vrienden en buren. Maar ze had met Bas bekokstoofd dat ze vandaag haar cadeautjes kreeg. We waren allemaal op tijd wakker (want ik ging wel gewoon werken), dus we konden allemaal een cadeautje geven. Daarna ging ik naar mijn werk. Bas moest nog een boodschap halen en ging na de lunch met de kinderen naar het strand. Ze hebben lekker gezwommen en gesurfd!

Wat ga jij doen dit weekend? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter