Weekoverzicht: tuintegels leggen en een Markplaats vondst!

door Linda

We begonnen deze week met het leggen van de tuintegels. Ook ging Guido weer twee ochtenden wennen op de basisschool en mocht hij ook een kijkje nemen op de BSO. Tijdens mijn mamadag gingen we in de speeltuin paaseieren verven. Ik had een fijne advertentie gezien op Marktplaats en was heel blij met deze vondst. Wat het was en hoe de week verder verliep lees je weer in een nieuwe weekoverzicht! Lees je mee?

Zaterdag

Ik mocht vandaag uitslapen en dat deed ik ook. De afgelopen dagen was Guido onrustig geweest ’s nachts dus ik was er wel aan toe om even bij te tanken. Ondertussen ging Bas verder met het verplaatsen van de tegels naar de achtertuin. De kinderen hielpen mee. Toen ik mijn bed uit kwam, zette ik meteen een was aan. Er was nog een berg te wassen.. Eenmaal beneden ging ik de cadeautjes inpakken, want we gingen vanmiddag naar de verjaardag van mijn zus. We gingen er op de fiets heen, het was op de frisse wind na, fijn fiets weer. Ook op de verjaardag was het gezellig!

Zondag

We startten rustig op vandaag. De kinderen waren iets later hun bed uit, dus dat was wel even fijn. Ik ging aan de slag met het maken van koekjesdeeg, want we zouden paaskoekjes gaan bakken. Hoe ze zijn geworden kun je hier lezen. Nadat het koekjesdeeg klaar was gingen we naar buiten. Bas ging aan de slag met het uitzetten van de lijntjes en paaltjes waar wat zou moeten komen in de tuin. Daarna begon hij samen met Julia aan het leggen van de tegels.

Ondertussen was ik binnen met het blog over de paaskoekjes bezig. Toen deze af was ging ik Bas helpen met de tegels. Julia was al gaan spelen met Guido en andere buurkinderen. Ook had ik nog een Marktplaats afspraak om wat boeken op te halen. Daar was ik super blij mee! Wat een vondst! Al met al toch nog een druk dagje dus.

Maandag

De gastouder was nog ziek dus vandaag en morgen had ik Guido nog thuis. Maar hij mocht vanmorgen weer een ochtend wennen op school dus dan kon ik nog aan het werk op kantoor. Aan het eind van de ochtend moest ik hem dan weer ophalen. Hij had het heel leuk gehad, maar was wel moe. Ik kon nog een paar uurtjes werken thuis tot het tijd was om ook Julia op te halen van school.

Dinsdag

Ik werkt thuis vandaag. Guido ging met me mee Julia naar school brengen en vermaakte zichzelf daarna met een filmpje en het speelgoed dat we beneden hebben staan. Hij speelt dan het liefst met zijn auto’s of dino’s, maar ook kleien vind hij erg leuk. ’s Middags mocht hij ook nog even meespelen bij de bso om daar alvast een beetje te wennen. Ik zette hem af en kon daarna nog even verder werken. Bas haalde aan het eind van de middag ze weer op met de auto. Guido had het heel leuk gehad dus dat was fijn om te horen.

Woensdag

De laatste ochtend samen met Guido voordat hij vanaf volgende week helemaal naar school gaat. Hij vroeg gisteren al of we samen cupcakes konden bakken, maar toen moest ik natuurlijk werken. Dus vanmorgen gingen we lekker bakken samen. Hij vond het weer geweldig, dus daar word ik dan ook blij van. Eind van de ochtend gingen we samen Julia ophalen uit school. Ze had het naar haar zin gehad. Samen aten we een broodje en de kinderen mochten even een filmpje kijken. Want na het eten zouden we naar de speeltuin gaan. Ik had de kinderen opgegeven om daar eieren te schilderen. Dat vonden ze heel erg leuk en wilden niet een, niet twee, maar 3 eieren schilderen. Gelukkig waren er wat eieren extra gekookt en mochten ze extra eieren schilderen.

Donderdag

Guido mocht vanmorgen ook weer naar school om te wennen (in totaal 4 ochtenden), dus ik bracht Julia en Guido samen naar school. Guido had wel heel slecht geslapen, maar had er veel zin in. Hij mocht een van zijn cupcakes mee die hij gisteren gebakken had en was er maar wat trots op! Ook Julia mocht een cupcake mee van hem 🙂 Al was het weer een drama met harde wind en veel regen, bij de klas aangekomen ging hij zelf al zijn jas ophangen en zijn beker en bakje opruimen. Ook zijn eigen stoel in de klas had hij zo gevonden. Met een gerust hart nam ik afscheid van hem. Mijn moeder zou hem aan het eind van de ochtend weer ophalen. ’s Middags haalde ze ook Julia uit school en samen konden ze nog lekker spelen.

Vrijdag

Vandaag ging Guido nog naar de gastouder en Julia naar school. Een van de laatste ochtenden samen met Julia. Ik vind dat altijd wel fijn, even een op een. Ze had zin om weer te gaan! Gelukkig. Ik pakte daarna weer mijn fiets om naar kantoor te gaan. ’s Middags haalde Bas Guido weer bij de gastouder op en Julia uit school. Julia wilde graag met een vriendinnetje bij ons spelen dus ze hebben met z’n allen een leuke middag gehad.

Morgen vieren we Guido zijn 4e verjaardag voor onze familie. Ik ben benieuwd wat hij van de cadeautjes vind die ik voor hem heb gekocht! Zondag zien we het wel even. Dat wordt een rustdagje denk ik. Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter