Weekoverzicht: tuintegels kopen en lekker bezig in huis

door Linda

Deze week gingen we op pad voor deel 2 van onze verbouwing: de tuintegels! We slaagden voor een mooie tegel, eindelijk. Ook werden de kinderkamers afgemaakt en de plinten gemaakt. Nu ziet het er helemaal fris en nieuw uit! In dit blog vind je foto’s van hoe het geworden is. Dit en natuurlijk nog veel meer lees je weer in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Vandaag begon ik met het wegwerken van een grote berg was.. Nadat alles weer in de kasten opgeborgen was, gingen we lekker eten. We pakten de auto en gingen weer op pad om inspiratie voor de tuin op te doen. We zagen een mooie tuintegel en vonden ook mooie tegels voor de border. Maandag nemen ze nog contact met ons op over de levertijd. Ben benieuwd!

’s Avonds zaten we klaar voor de grote finale van Wie is de mol?. Leuk dat Everon de mol was, wij zaten toch op Fresia dus hadden het niet goed geraden. Al lag ik zelf al eerder uit het spel.

Zondag

Vanmorgen ruimde ik samen met Bas het huis op. Stofzuigen, schoonmaken, je kent het wel. Gisteren had ik ook al het bed van Julia afgehaald en opgemaakt. Vandaag was Guido zijn bed aan de beurt en haalde ik ook ons eigen bed af. Heerlijk om ’s avonds in een lekker fris bed te stappen! Ook stond ik nog even in de keuken samen met de kinderen om cakejes te bakken met mijn nieuwe bakvormen van de Action. Maar deze waren niet echt goed gelukt helaas. Ik schreef ondertussen nog een blog voor komende week en daarna gingen wel lekker lunchen met z’n allen. ’s Middags kwamen vrienden van ons en zij bleven ook gezellig eten. Hun dochtertje van 1 speelde gezellig met Julia en Guido. Alleen kreeg Guido aan het eind van de dag erg last van zijn oren. We legden de kinderen op tijd op bed en hopelijk voelt Guido zich morgen na een goede nacht weer wat beter.

Maandag

Guido had gelukkig goed geslapen en ging naar de gastouder. Julia haar voorjaarsvakantie was voorbij dus zij ging weer naar school. Bas en ik gingen weer aan het werk, maar op maandag werk ik maar tot 14 uur dus dan heb ik mooi nog de middag samen met Julia. Maar zij bleek andere plannen te hebben toen ik haar uit school haalde. Ze wilde graag bij een klasgenootje spelen. Dus had ik de rest van de middag de tijd om wat huishoudelijke klusjes te doen die nog waren blijven liggen.

Dinsdag

Het was weer koud buiten toen we de deur open deden om naar school te gaan! Maar het zonnetje scheen wel lekker. Dat beloofde weer een mooie dag te worden. Tussen de middag liep ik nog even een rondje in het zonnetje, heerlijk!

Woensdag

Vandaag hadden we een redelijk drukke dag. Al vroeg stonden de mannen voor onze plinten voor de deur. Zij zouden de plinten op de overloop, mijn werkkamer en de kamers van Julia en Guido in orde gaan maken. Toen ze klaar waren en vertrokken, ging ik samen met Guido boven kijken. Natuurlijk was ik tussendoor ook wel even gaan kijken, maar toen waren ze vooral met zagen en het plakken van de plinten bezig. Dus toen we boven kwamen en zagen dat het toch nog niet helemaal af was, er was niet gekit, belde ik Bas of hij dit had afgesproken. Dat was niet het geval dus hij belde de vloerwinkel en die stuurde de mannen terug. Zij maakten het toen alsnog helemaal af en toen zagen de kamers er ook gelijk een stuk frisser uit.

Plinten

De mannen gingen weer op pad naar hun volgende klus en Guido en ik gingen naar zwemles. Daar heb ik met de andere moeders nog gezellig wat gedronken tot de kinderen klaar waren met zwemmen. Na zwemles haalde ik Julia uit school en gingen we snel eten want we moesten na de lunch naar de notaris voor onze hypotheek. Gelukkig was dat allemaal zo gedaan en stonden we met een half uurtje weer buiten. Op naar huis en daar hebben we gezellig nog samen een spelletje gedaan en een rondje gewandeld langs de speeltuintjes. Het was natuurlijk super lekker weer!

Donderdag

Guido had niet zoveel zin vandaag, zelfs niet om met mijn moeder naar een speeltuintje te gaan. Dus hij speelde lekker bij haar thuis. Wel wilde hij nog naar de winkel om een boodschap te halen.

Voor Bas en mij was het een gewone werkdag en na het werk haalde hij de boodschappen en de kinderen op. Bas had op zijn werk al patat gegeten als lunch dus we aten met z’n 3-en warm ’s avonds. Ik besloot lekker sushi te bestellen en de kinderen wilden graag knakworsten. Geregeld!

Vrijdag

De gastouder was vandaag een dagje vrij dus Bas had vrij genomen om Guido op te vangen. Dat vond Julia ook leuk want nu kon hij haar naar school brengen. Daarna gingen Guido en Bas naar de doe het zelf winkel om wat spullen te halen om te gaan klussen in de tuin. De regenpijp moest nog ingegraven worden en daar was het vandaag heerlijk weer voor!

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Tomas 11 maart 2022 - 22:39

Dat was weer een lekker druk weekje! En zie ik dat goed, wat een prachtig uitzicht vanuit de tuin zo lekker vrij šŸ˜€

Reply

Laat een reactie achter