Weekoverzicht: starten met mijn goede voornemen

door Linda

De kerstvakantie heb ik heerlijk met mijn gezin gevierd, veel leuke dingen gedaan waarvan je al een aantal terug hebt kunnen lezen op het blog. We brachten een bezoekje aan Naturalis en ik ging met Julia naar de film Wil de krokodil. In dit weekoverzicht lees je alles over de eerst week weer naar school na de vakantie en hoe ik direct aan de slag ging met mijn goede voornemen voor dit jaar. Lees je mee?

Zaterdag

Vandaag werd de verjaardag van ons nichtje gevierd, dus daar gingen we deze ochtend heen. Guido had niet zo lekker geslapen (en ik ook niet) dus hij had niet zoveel zin om met de andere kinderen te spelen. Julia was ook moe maar ging wel nog even buitenspelen. Rond de lunch gingen we weer naar huis, snel nog even wat eten want ik had een afspraak gemaakt met een mogelijk nieuwe huishoudster. Een van mijn goede voornemens voor dit jaar is namelijk dat ik het best wat rustiger aan mag doen. Ik had zoveel to do lijstjes het afgelopen jaar dat ik mezelf regelmatig vergat. Daar gaan we met deze dame hopelijk verandering in brengen. De kennismaking was in ieder geval heel positief!

Zondag

Vandaag deden we het rustig aan. De kinderen slapen slecht en vinden het spannend om morgen weer naar school te gaan. Ik doe wat was en ruim wat op in huis. ’s Middags ga ik lekker puzzelen met de kinderen. Dit hebben de heel veel gedaan in de kerstvakantie. Ze vinden het heel erg leuk om te doen en het is echt een ontspannend ‘werkje’.

Maandag en dinsdag

Maandag gingen de kinderen weer naar school. Het regende pijpenstelen dus de meeste kinderen waren al naar binnen toen we aankwamen (meestal maken ze eerst een lange rij en gaan dan samen in een treintje naar binnen). ’s Middags gingen we met z’n drieën naar het zwembad voor Guido zijn zwemles. Maar ik had nog meer te regelen bij het zwembad, want Julia wil toch haar C diploma gaan halen. Als ze die heeft wil ze daarna gaan zeemeermin zwemmen. Dus dat gingen we samen regelen. Het is nu even wachten tot er een plekje is en dan kan ze aan de slag. Dinsdag was een lange dag voor ons allemaal, ik had een lange werkdag en de kinderen gingen naar school en daarna naar de bso.

Woensdag

Vanmorgen bracht ik de kinderen naar school en maakte ik daarna wat schoon in huis. De rest van de ochtend had ik gepland voor het schrijven en dingen regelen voor LindaSchrijft. Heerlijk! Ook ging ik nog even wandelen met Joep. Zo fijn om een wat minder lange to do lijst te hebben! Ik kijk er naar uit dat de schoonmaakster volgende week komt. Tussen de middag haalde ik de kinderen weer uit school en wilde Julia eigenlijk afspreken met haar beste vriendinnetje. Dat vond haar vriendin ook leuk dus na het eten bracht ik haar weg om lekker samen te gaan spelen. Samen met Guido heb ik de rest van de middag gepuzzeld. We hebben de verslaving helemaal te pakken. En alleen maar mooi om te zien hoe hij de stukjes legt en er steeds beter in wordt. Aan het einde van de middag werd Julia weer thuis gebracht en wilde ze ook mee puzzelen, maar wij waren toen net klaar. Geen probleem natuurlijk, pakken we er gewoon een andere puzzel bij 🙂

Donderdag

Vandaag was het niet zulk goed weer. Er werd storm voorspeld. De kinderen mochten daarom vandaag ook zo weer doorlopen naar binnen, waarna ik weer naar huis ging, Joep uitliet en naar mijn werk ging. De kinderen gingen ’s middags naar mijn ouders waar ze met opa hebben zitten kaarten. Bas haalde ze aan het einde van de middag weer op. ’s Avonds ging ik nog even aan de slag voor dit blog want ik ben een fijne planning aan het maken voor de komende weken. Dit hoort wel bij mijn goede voornemen om iets meer overzicht te hebben en de dingen wat anders in te plannen.

Vrijdag

Het was nog steeds onstuimig vanmorgen, maar de kinderen gingen vandaag wel weer in een treintje naar binnen toe. Ik ging weer naar mijn werk toe voor het laatste dagje van de week. ’s Middags haalde Bas de kinderen uit school, maar wilde Julia bij een vriendje spelen. Guido heeft lekker rustig thuis gespeeld.

Dit weekend hebben we niet zoveel plannen (ja, ik heb nog wel wat blog plannen, maar we hebben geen afspraken verder). Heb jij leuke plannen voor komende week? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter