Weekoverzicht: naar het strand en voorbereidingen voor Julia haar partijtje

door Linda

Afgelopen week was het heerlijk weer! We pakten daarom ook de fiets en gingen met z’n allen naar het strand. Dat de zomervakantie voor de deur staat is te merken deze week. De kinderen zijn moe. Maar er moet ook nog van alles georganiseerd worden zoals het partijtje van Julia en de cadeautjes voor juffendag. Hoe dat allemaal is gelopen lees je natuurlijk weer in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

De kinderen waren alweer vroeg wakker. Ik kon nog even blijven liggen, maar kon niet meer slapen. Dus begon ik alvast met mijn standaard zaterdag klusje: de was.. Bas zou eigenlijk gaan klussen met de buurman, maar dat ging toch niet door. We besloten daarom om voor de hitte naar het tuincentrum te gaan om plantjes voor de border te kopen. We kochten voornamelijk vaste planten zodat ze elk jaar weer terug komen. Op de terugweg reden we langs Bas zijn werk om het strandtentje op te halen (zo komt er steeds meer weer terug mee naar huis). Weer thuis ging Bas meteen aan de slag met het planten en maakte ik de broodjes voor de lunch. Na de lunch pakte ik een tas in met zwemkleding en war handdoeken. We gingen op de fiets naar het strand! En met de elektrische fietsen zitten we er zo! Maar op het strand aangekomen, voelden we een harde wind. Het was dus niet heel fijn om op het strand te zitten. Nu hadden we wel een strandtentje mee, maar die bleek toch stuk te zijn. Helaas. De kinderen schepten nog wat in het zand en daarna gingen we er weer vandoor. Thuis was het toch warmer dan op het strand. We maakten er alsnog een fijne middag van met een borreltje voor ons en een ijsje voor de kinderen. Het was alsnog een fijne dag!

Zondag

Het is Vaderdag! Ik maakte een lekker ontbijtje met koffie voor Bas en de kinderen pakten hun zelfgemaakte knutsels van school van hun kamer. Daar hadden ze de cadeautjes zorgvuldig verstopt voor papa 🙂 Na het eten gingen we naar Bas zijn vader om zijn Vaderdag te vieren. Aan het eind van de ochtend gingen we weer naar huis om na de lunch weer in de auto te stappen. Dit keer om naar mijn jarige zus te gaan. Ook mijn ouders waren daar dus daar kon ik ook hem een Vaderdag cadeau geven. Samen met een knutsel van Julia was het een geslaagd cadeautje. Het was een erg gezellige verjaardag waar de kinderen ook heerlijk met elkaar gespeeld hebben. Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis en aten we even lekker makkelijk. De kinderen waren moe en gingen meteen na het eten naar bed. Ik was zelf ook erg moe en ging ook al vroeg slapen.

Maandag en dinsdag

Ik had gisteravond nog samen met Julia de uitnodigingen geschreven voor haar partijtje. Die ging ze deze ochtend op het schoolplein uitdelen. Helemaal trots! De kinderen die ze uit mocht nodigen waren ook heel blij. Leuk om te zien. Nadat ik de kinderen naar school had gebracht, ging ik op de fiets naar mijn werk. Toen de kinderen weer uit school kwamen, dronken we nog even wat thuis, om daarna door te gaan naar het zwembad voor Guido zijn zwemles. Gelukkig ging het weer wat beter dan de vorige keer en maakte hij de hele les af. ’s Avonds kwam mijn review over de Alka thee online. Heb je hem nog niet gelezen, dan kan dat hier. Dinsdag gingen Bas en ik naar ons werk en de kinderen de hele dag naar school en daarna door naar de bso. Guido zei ’s ochtends al dat hij daar heel veel zin in had. Goed om te horen!

Woensdag

Guido had erg slecht geslapen afgelopen nacht en besloot dat 5 uur een mooie tijd was om op te staan. Dat vond ik niet dus ik legde hem nog even bij ons in bed. Maar slapen lukte niet meer dus ik begon wat brak aan mijn dag. Guido leek nergens last van te hebben en ging vrolijk naar school, samen met Julia. Daarna ging ik aan de slag in huis, zette een was aan en maakte een begin met een nieuw blog. Aan het einde van de ochtend was het weer tijd om de kinderen weer op te halen. Julia wilde graag met een vriendinnetje spelen, ze zou haar na het eten ophalen. Dus met z’n drieën gingen we eerst lekker een broodje eten. Halverwege werd Julia opgehaald en heeft ze heerlijk bij haar vriendin gespeeld. Ik speelde ondertussen het konijnenspel met Guido en daarna wilde hij graag buiten in het badje, dus die gingen we samen vullen met water. Hij vermaakte zich prima met zijn waterpistolen en ander speelgoed. Kon ik mooi even een boekje lezen. Heerlijk!

Donderdag

Het was een kantoordag voor mij dus ik bracht de kinderen naar school en ging daarna door naar kantoor. ’s Middags haalde mijn moeder de kinderen uit school en gingen ze lekker spelen. Het was erg warm dus ze kregen ook een ijsje (ik trouwens ook op kantoor 🙂 ). Na het werk haalde Bas de boodschappen op en daarna de kinderen. Na het avondeten en toen de kinderen op bed lagen, heb ik nog heerlijk in de tuin gezeten. Bas ging nog even aan de gang met de vlonder en kwam er daarna ook bij zitten. Nog even genieten!

Vrijdag

Het regen en onweerde erg vannacht. Gelukkig zijn de kinderen niet wakker geworden, maar Bas en ik wel. Guido besloot ook vandaag weer dat 5 uur een mooie tijd was om op te staan. Ik snap het niet zo goed.. hij heeft nog even in ons bed gelegen, maar wilde er al snel weer uit. Prima, ga dan maar..
Er was gevraagd om een grote tas mee naar school te nemen vandaag met de naam van je kind erop. Aan het eind van de ochtend mochten de ouders de kinderen in de klas ophalen en de tas weer mee naar huis nemen. Alle knutsels en tekeningen werden verzameld en in de tas gedaan. Julia maakt zich op voor groep 3 en Guido blijft nog een jaartje in groep 1. Je merkt aan alle kanten dat ze moe zijn, maar ook zin hebben in het nieuwe schooljaar en nieuwe uitdagingen. Er zijn ook 2 juffen die met pensioen gaan en daarvoor hebben we vanmorgen ook een knutseltje ingeleverd. Binnenkort nog juffendag en Julia haar traktatie en feestje.. wordt nog wat 😉

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter