Weekoverzicht: Lockdown en kerst ‘vieren’

door Linda

Het was een rare week, deze week. Ik denk dat we het daar allemaal wel over eens zijn. Het afgelopen weekend leek er nog ‘niets’ aan de hand en maandag zag de wereld er weer wat anders uit, net voor de lockdown. Jammergenoeg kon Julia daardoor niet in het ‘echt’ haar eerste kerstfeest vieren op school, maar haar basisschool had wel een leuk alternatief bedacht. Kijk je mee?

Zaterdag

We hadden een rustige dag vandaag. Ik ben samen met Julia naar zwemles geweest, helaas weer geen nieuw armbandje (= door naar het volgende badje). ’s Middags ging ik nog even in huis aan de slag, maar verder eigenlijk niet veel bijzonders vandaag. Lekker rustig!

Zondag

Zondagochtend ruimde ik de woonkamer op en gingen we even een rondje om. Aan het eind van de ochtend maakte ik koekjesbeslag om na het eten samen met de kinderen kerstkoekjes van te bakken. Van de week had ik leuke kerstvormpjes gevonden bij de Action en in de middag zouden we bezoek krijgen. Leuk dus om daar even lekkere kerstkoekjes voor te maken. Julia vond het hartstikke leuk om mee te helpen.

Maandag

Maandagochtend begon zoals alle andere maandagen. Bas bracht Guido naar de gastouder en ik bracht Julia naar school om daarna zelf naar werk te gaan. Maar wat we niet hadden verwacht was dat in de loop van de ochtend het nieuws van de lockdown kwam. Ik duimde nog dat in ieder geval de (basis)scholen open mochten blijven. ’s Avonds hoorden dat alles op slot ging en dus ook de scholen. Daar gaan we weer…

Dinsdag

Gelukkig konden de kinderen vandaag nog wel naar school en naar de opvang. Maar dit zou voor de komende 5 weken de laatste dag zijn.. Net nu de kinderen gewend zijn aan school, vriendjes hebben gemaakt, enzovoorts. Voor hen vind ik dit zo’n triest besluit.. Ik ben er eigenlijk ook de hele dag best door van slag. Het huilen staat me nader dan het lachen en ik hoop zo dat het geen herhaling gaat worden als afgelopen voorjaar. Gelukkig heb ik met Kerst en Oud&Nieuw vrij. Dat scheelt dan weer 2 weken. Daarna mag ik werken en Julia lesgeven en op Guido passen. Dat wordt vast een groot feest..

Woensdag

De kinderen worden ’s nachts al wakker, rond een uur of 1. Gelukkig krijg ik Julia weer in haar eigen bed en slaapt ze netjes tot 7 uur. Ze mogen van mij alvast naar beneden om alvast een filmpje te kijken. Dan kan ik even rustig aan aankleden. We hoeven niet naar school en niet naar zwemles, dus ik zet een wasje aan, werkte het recept voor kerstkoekjes uit en we gaan een rondje wandelen. Even de eendjes voeren.

We knutselden nog en gezellige sneeuwpop met z’n 3-en.

Bas kwam na de lunch thuis en we gingen lekker puzzelen. De hele woonkamer lag vol met puzzels toen hij thuis kwam. Prima. We zijn ook nog even een rondje buiten gaan wandelen met de loopfietsen. De eerste echte dag van de lockdown hebben we dus prima overleefd.

Donderdag

’s Ochtends was Bas met de kinderen thuis en ging ik naar mijn werk. Ze zijn weer naar de Waterleidingduinen geweest en daar maakte Bas hele mooie foto’s!

Toen ze thuis kwamen werd het kerstontbijtje langs gebracht door school zodat Julia vrijdagochtend online kerst kon vieren met haar juffen en klasgenootjes. Super leuk!

Vrijdag

Vandaag begon Julia met het digitale kerstontbijt via Teams. Het is bijna alle ouders gelukt om in te loggen. Wij hadden er gisteren ook wat problemen mee, maar vandaag lukte het.

Julia haar juffen maakte er alsnog een leuke kerstviering van! Ik ging ondertussen naar mijn werk. Bas zou na het ontbijt met Bloem, onze poes, naar de dierenarts. Het spuitje tegen de jeuk had aardig geholpen de afgelopen weken, maar toch nog even een herhaling halen zodat ze er echt vanaf komt. Oma paste even op de kinderen toen Bas naar de dierenarts was. Nadat hij thuis was zijn ze met z’n allen nog even naar de kinderboerderij geweest.

Hoe was jullie week? Hoe vonden jullie dat de lockdown er toch kwam?
Ik ga nu in ieder geval genieten van de kerstdagen en de kerstvakantie. Daarna zien we wel weer hoe we gaan thuiswerken, oppassen en lesgeven.. Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter