Weekoverzicht: laatste week meivakantie

door Linda

Het was de laatste week van de meivakantie en eigenlijk kan ik wel zeggen dat deze ‘vakantie’ om gevlogen is! We werkten zelf dan wel door, maar de kinderen deden allemaal leuke dingen. Zo kwam er deze week bij de bso een man met allemaal reptielen langs, maar of de kinderen dat nou echt leuk vonden… Lees je mee?

Zaterdag

Het zou vandaag mooi weer worden, dus ik had afgesproken om de boot op te gaan halen. We wilden hem varend naar huis brengen en dat zou een tochtje zijn van rond de 3,5 tot 4 uur. Maar dan het liefst wel als het mooi weer zou zijn natuurlijk. Mijn zwager was ook erg benieuwd naar de boot en wilde onze wel wegbrengen. Met een lunch voor onderweg en wat warme kleding begonnen we aan onze tocht. De wind was nog wat fris, maar de zon scheen heerlijk! Het was een mooi tochtje, al deden we er wel wat langer over dan we hadden gehoopt. In de loop van de middag kwamen we thuis aan en had mijn moeder alvast patat gehaald, zo konden we gelijk aan tafel en daarna Joep weer ophalen bij mijn schoonouders.

Zondag

We zijn allemaal best moe en besluiten het vandaag rustig aan te doen. We ruimen wat op in huis, wandelen met Joep en maken het terras schoon zodat we weer kunnen genieten van de veranda. De kinderen zoeken wat speelgoed uit (iets wat al langer op ons opruimlijstje stond) en spelen daarna rustig samen en met de buurkinderen buiten. Het is heerlijk weer, we blijven zelf uit de zon omdat we best verbrand zijn (de kinderen gelukkig niet, die had ik ingesmeerd), maar genieten er alsnog van!

Maandag

Het is nog meivakantie dus de kinderen zijn nog vrij. Ik werk thuis en ’s middags breng ik Julia naar een vriendinnetje die graag wilde spelen en ga ik met Guido naar zwemles. Hij heeft nog wat lessen in te halen en tijdens deze vakantie konden we dat mooi inplannen. Maar tijdens de zwemles kon ik hem vanuit de kantine die aan het zwembad grenst, niet meer vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje ongerust was dat ik hem niet zag. Laatst had ik nog zijn resultaten bekeken online en was hij nog niet op het niveau om door te gaan naar het diepe en laatste bad. Ik was dus blij toen de les afgelopen was en ik hem kon gaan ophalen. Trots kwam hij aanlopen met zijn nieuwe bandje! Hij was dus toch door naar het diepe bad! Opgelucht en trots gingen we aankleden en liet hij zijn armband trots aan Julia en Bas zien toen zij ook thuis kwamen.

Tijdens zwemles mooi mijn uitwisbaar notitieboek testen 😀

Dinsdag

Julia was al vroeg wakker, Guido moest ik helaas wakker maken, want we moesten ontbijten, Joep uitlaten en dan door naar de BSO. Daar zou het een leuke dag voor hen worden. Er zou namelijk iemand komen met allemaal reptielen, waaronder een slang. Julia had deze man en zijn dieren al eens gezien en dat vond ze toen heel leuk, maar Guido had hem nog niet gezien. Ze vonden het allebei heel erg leuk. Er waren ook niet al teveel kinderen dus ze konden allemaal de dieren goed bekijken. Ben wel benieuwd hoe ze gaan slapen vannacht..

Woensdag

Het plan was om lekker uit te slapen vandaag, maar daar dachten de kinderen toch anders over. Ze spookten allebei de halve nacht en waren vroeg weer wakker. Ik besloot er maar het beste van te maken, ook al was dat vandaag wel echt een uitdaging. We speelden spelletjes en wandelden met Joep. ’s Middags haalde mijn moeder de kinderen op om even bij haar thuis te spelen. Ik had wat andere afspraken gepland staan, maar ze hadden het daar erg naar hun zin en mochten helpen met het voorbereiden van het avondeten.

Donderdag

Gelukkig hadden de kinderen afgelopen nacht wat beter geslapen. Julia was nog wel een paar keer wakker geweest, maar Guido niet. Bas liet samen met Julia Joep alvast uit en ik begon alvast met het klaarmaken van het ontbijt. Ik had vandaag weer een werkdag en de kinderen werden, toen ik naar kantoor ging, opgehaald door mijn moeder. Het was heerlijk weer dus de kinderen speelden lekker in de tuin en ’s middags gingen ze naar een speeltuin in de buurt. Ze hadden een hele leuke dag!

Vrijdag

Eindelijk hadden de kinderen weer de hele nacht doorgeslapen. Heel fijn! Zo konden wij ook weer een beetje bijtanken. Bas is vandaag vrij en heeft wel wat klusjes te doen. Ik heb een werkdag dus maakte het ontbijt voor de kinderen en stapte daarna op de fiets. Julia ging ’s middags bij haar nichtje spelen.

Dit weekend hebben we aardig wat dingen te doen, waaronder natuurlijk zwemles, maar ook een verjaardag. Heb jij leuke plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter