Weekoverzicht: Julia trakteert en Guido is ziek

door Linda

Afgelopen week was de laatste week voor de zomervakantie! Er gebeurde van alles, Julia zou gaan trakteren en haar feestje geven en ik ging voor het eerst naar een evenement voor bloggers. Helaas werd Guido deze week ook ziek en ging ik met spoed met hem naar de huisarts. Hoe dat allemaal ging lees je in een nieuw weekoverzicht. Lees je mee?

Zaterdag

Vorig jaar was ik net te laat met het kopen van een kaartje voor het Blogger by Nature evenement, maar toen ze weer in de verkoop gingen, kocht ik er gelijk een. Tijdens het Blogger by Nature evenement kun je verschillende workshops en presentaties volgen, maar ook zijn er bedrijven waar je mee kunt netwerken en natuurlijk andere bloggers die je in het echt ontmoet. Ik stond al vroeg op om naar dit evenement te gaan want het was in Soest en ik ging met de bus en de trein. Uiteindelijk was ik ruim 2 uur onderweg, maar wel op tijd aangekomen. Ik volgde eerst een presentatie van blogger Linda Vaken van onder andere Mamaliefde.nl (voor haar heb ik al eens een gastblog geschreven), daarna een training Personal branding en als laatste een workshop van Yoast, waarin onze blogs werden gereviewed.

Zondag

Vanmorgen ging Bas nog even klussen aan de vlonder en begon ik met de berg was die nog op me lag te wachten. De kinderen speelden buiten, want het was heerlijk weer. ’s Middags gingen we naar de verjaardag van onze buurjongen, waar we gezellig buiten zaten. Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis en keken we hoe Max Verstappen racete in de Formule1.

Maandag

De kinderen gingen vanmorgen naar school, maar ik merk dat ze nog moe zijn. Ze hebben nou ook niet echt uitgeslapen het afgelopen weekend dus het is niet heel gek + dat het gewoon drukke dagen zijn zo net voor de zomervakantie. Vandaag had Guido nog zwemles, een kijkles. Dus ik dacht dat hij in kleding moest zwemmen en wij mochten kijken. Julia nam haar kleurboek mee zodat ze wat leuks te doen had, maar dat had ze niet nodig! Er mocht namelijk iemand meezwemmen tijdens deze kijkles. En toevallig hadden ze bij de receptie nog een badpak dat ze mocht lenen. Ze vond het geweldig om samen met Guido te oefenen. Na zwemles moesten we nog even langs de bloemenwinkel om een bloem te halen voor iedere juf, want alle kinderen zouden een bloem meenemen voor de juf voor juffendag. Morgen wordt dat in de klas gevierd, dus dan heeft de juf mooie verse bloemen om mee naar huis te nemen.

Dinsdag

Na een onrustige nacht, waarin Guido koorts kreeg en bij ons in bed kwam, was het juffendag. Guido ging niet naar school, hij had hele zere oren, maar Julia ging wel gewoon naar school. Ik liep even met haar mee en gaf Guido zijn uitgekozen bloemen aan de juffen. Ze vonden het een geweldig gezicht, al die kinderen met een bloem. Daarna ging ik weer naar huis en probeerde ik samen met Guido wat thuis te werken. Met een kind thuis gaat dat gelukkig nog wel aardig, al was hij wel hangerig en echt niet lekker. Bas haalde na zijn werk Julia weer op van de bso. Toen moest ik nog even aan de slag met Julia haar traktaties voor morgen. Ze zijn bijna af!

Woensdag

Het was een spannende dag vandaag! Julia ging trakteren! Toen Julia op school was maakte ik alles binnen en buiten klaar voor haar partijtje. Bas kwam aan het eind van de ochtend ook thuis om nog even te helpen en daarna gingen we de kinderen uit school halen. We hadden de auto van mijn ouders geleend zodat we 2 auto’s hadden om naar de bowling te rijden. Daar gingen we eerst eten en daarna bowlen. De kinderen hadden het heel erg naar hun zin! Na het bowlen was het weer tijd om naar huis te gaan, maar thuis hadden we de tuin versiert en het zwembadje neergezet. Alles stond klaar om nog even te spetteren. Het was wel jammer dat het ’s middags bewolkt was geworden en dus minder warm. De kinderen gingen dus al snel binnen spelen. Ook helemaal prima. Het was een geslaagd feestje.

Donderdag

In de nacht van woensdag op donderdag ging het helemaal niet goed met Guido… Hij kreeg hoge koorts en had heel veel pijn. Ik had hem al paracetamol gegeven, maar dat hielp niet. Eigenlijk had ik naar de dokterspost willen gaan, het was zo zielig om te zien hoeveel pijn hij had. Toen het ochtend was en de dokterspraktijk open was, hing ik als eerst aan de lijn. Ik wilde zo snel mogelijk langs komen. Gelukkig konden we een half uur later al terecht en zag de huisarts inderdaad dat Guido oorontsteking had, een dubbele. Allebei de oren zijn ontstoken, de jackpot. Maar bij het ene oor leek er wel al troep uit te komen, dus dat zou de pijn moeten verlichten. Hij heeft druppels gekregen en volgende week moeten we terug komen om het nog eens te bekijken. Na de dokter bracht ik Guido bij mijn moeder waar hij rustig op de bank kon liggen en wat kon spelen. Ik ging naar kantoor om te werken. Aan het einde van de dag haalde Bas de kinderen weer op. We waren allemaal heel erg moe dus we gingen vroeg naar bed.

Vrijdag

De nacht verliep gelukkig wat beter dan de vorige, maar Guido werd nog steeds regelmatig wakker van de pijn. Uiteindelijk sliep hij door en konden wij ook slapen. We begonnen de ochtend met temperaturen en een zetpil. Guido had nog steeds koorts, dus hij bleef thuis. Julia maakte zich klaar voor haar laatste dag voor de zomervakantie. Ze zouden een playbackshow gaan houden. Het werd een groot feest! Aan het eind van de ochtend haalde ik haar samen met Guido op en konden ze allebei de juffen nog even bedanken en een fijne vakantie wensen.

Heb jij al zomervakantie? En wat zijn je plannen voor tijdens de zomer? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter