Weekoverzicht: Julia mag weer naar school

door Linda

Het was best een lange kerstvakantie, maar deze week mocht Julia eindelijk weer naar school. Ik merkte wel dat ze een beetje uitgespeeld was thuis en zin had om haar vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Dus ze was blij dat ze weer mocht! Guido mocht deze week weer naar zwemles en was daar ook heel erg blij mee! Natuurlijk is er nog veel meer gebeurd dus het is weer een vol weekoverzicht geworden. Lees je mee?

Zaterdag

Het was niet zulk lekker weer vandaag.. Door de regen bracht ik Julia naar zwemles, gelukkig ging deze wel door. Een vriendin van haar had een inhaalles en samen gingen de dames de les in. Ik moest het zwembad weer uit en fietste naar huis. Even de was ophangen en opruimen. Ook de bank wilde ik nog meepakken om de pluisjes te verwijderen. Daarna was het alweer tijd om Julia weer op te halen. Bas was ondertussen met Guido een boodschap gaan halen. Verder hebben we het ’s middags rustig aan gedaan want we waren allemaal moe van de afgelopen nacht (allebei slecht geslapen). ’s Avonds installeerden we ons op de bank om Wie is de Mol? weer te kijken. Het is weer super leuk!

Zondag

Ik had zin om weer eens wat te bakken dus ik ging met de kinderen aan de slag. Ze vinden het altijd super leuk om te helpen.

Na het bakken en een broodje gegeten te hebben wilden we naar het strand. Eindelijk scheen het zonnetje dus we wilden graag naar buiten. Maar op de heenweg bleek dat iedereen naar buiten wilde en was de parkeerplaats al afgesloten omdat het te druk was geworden. Na een rondje te hebben gereden zijn we maar weer naar huis gegaan. Helaas, pindakaas 😉

Maandag en dinsdag

Maandag was een feestdag op Julia haar school! Het plein en de klaslokalen waren versiert en er waren sterretjes voor de kinderen en (nep) champagne. Zo vierden we dat de school weer open was én het nieuwe jaar. Super leuk! Julia vond het wel weer een beetje spannend om weer te gaan. ’s Middags was ik vrij en haalde ik Julia uit school. Na wat gedronken te hebben en wat lekkers gegeten te hebben liepen we naar de winkel om een boodschap te halen. Het is een fijn stukje wandelen naar de winkel en Julia vind dat altijd wel leuk. Ze wil vaak even een rondje lopen en dat kwam nu helemaal goed uit.

Ook dinsdag vond Julia het lastig om met haar klasgenootjes naar binnen te gaan. Maar samen met een vriendje is ze toch gegaan. Na school ging ze naar de BSO en Guido was vandaag naar de gastouder. Aan het eind van de dag waren we met z’n allen gezellig weer thuis.

Woensdag

Eindelijk mocht Guido weer naar zwemles. Wat was hij blij! Ik mocht zelf niet blijven dus intussen ben ik naar de winkel gegaan. Toen ik terug kwam bij het zwembad zag ik een heel blij jongetje. Na zwemles was het tijd om Julia uit school te halen. Ze wilde graag met een klasgenootje spelen maar helaas kon dat niet en maakten ze een speelafspraak voor later deze week. Maar omdat ze een beetje bedroeft was bedacht ik dat we wel naar de speeltuin konden gaan. Dat vond ze een heel leuk idee en ze was weer blij. Na het eten regelde ik nog wat dingen voor de hypotheek en daarna trokken we onze schoenen aan en gingen we op pad. Het was mistig en koud maar dat maakte de kinderen helemaal niets uit!

Donderdag

Guido had veel zin om vandaag naar opa en oma te gaan. Hij heeft er heerlijk gespeeld en ze zijn naar speeltuintjes geweest. ’s Middags haalden ze Julia uit school en ging Julia samen met opa kleuren en Guido ging aan de slag met het prikblok en keek af en toe bij oma die een mooi bloemstuk aan het maken was.

Vrijdag

Guido had niet lekker geslapen en wilde vannacht niet meer in zijn eigen bed slapen. Ik was te moe om de strijd aan te gaan dus ik nam hem mee naar ons bed. Daar heeft hij best goed geslapen. Wij iets minder, maar goed, soms is het niet anders. Ik bracht Julia weer naar school en Guido ging een ochtend naar de gastouder. ’s Middags ging Julia bij het klasgenootje spelen waar ze woensdag al mee wilde afspreken. Ik ging de hele dag naar kantoor. Bijna weekend!

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie onder dit blog.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter