Weekoverzicht: iets met heipalen en we krijgen de schrik van ons leven!

door Linda

Het was een drukke week! We knutselden wat af, onder andere voor Pasen, maar ook een leuk cadeautje voor een jarige. We gingen op kraamvisite, zetten de laatste puntjes op de i voor de keuken, ik ging met Julia eindelijk naar de kapper en gingen (natuurlijk) nog even wandelen. Maar we kregen ook de schrik van ons leven! Hoe dat kwam en meer lees je in dit nieuwe weekoverzicht.

Zaterdag

Eindelijk mochten Julia en ik vanmorgen naar de kapper! Heerlijk weer even geknipt worden en met een frisse coupe de deur uit lopen. Het was voor Julia de tweede keer dat ze ging dus het was nog een beetje spannend. Nadat ze geknipt was mocht ze van mij dus ook een paar mooie strikjes uitzoeken in de winkel voor in haar haar.

Na de kapper gingen we eten en daarna was het alweer tijd om naar zwemles te gaan. Ik zette haar af, je mag tegenwoordig niet in het pand zelf wachten, en ging zelf even op de fiets naar de supermarkt om wat boodschappen te doen. Ik bracht ze thuis en ging daarna weer Julia ophalen bij het zwembad. Om toch nog even een frisse neus te halen zijn we met z’n allen nog even naar de duinen gereden.

Zondag

Julia wilde graag knutselen voor de verjaardag van haar tante. Dus dat gingen we doen. Het werd deze mooie uil:

Ook ging ik samen met haar aan de slag met een paar traktatie ideeën. Deze komen dit weekend online. Handig om alvast in te verdiepen, want Guido is alweer over 2 weken jarig! Wat gaat de tijd toch snel! Zondagmiddag gingen we op kraamvisite bij vrienden van ons. Daar konden de kinderen lekker kleuren en wij de (slapende) baby bewonderen en even bijpraten. ’s Avonds brachten we 2 vermoeide kinderen naar bed. En terwijl ik borden van het avondeten opruimde, hoorde ik opeens Bas van boven schreeuwen dat ik naar boven moest komen met een schoen. Met een schoen? Wat bleek, had een van onze katten een muis mee naar boven genomen en die liep op Julia haar kamer! Getverdemme! We opende de jacht om hem te vangen. We probeerden hem in een plastic zak te vangen zodat we hem zo weer buiten konden zetten, maar dat wilde niet helemaal lukken. Maar toen kwamen we op het idee: we hebben katten! Dus ik ging Fons halen van beneden. Hij had hem zo te pakken en liep ermee naar buiten. Nadat de kinderen op bed lagen zijn Bas en ik nog gaan zitten voor de puntjes op de i voor de nieuwe keuken. Dat project is nu ook afgerond. Nu mag ik me nog gaan verdiepen in behang, wat tegels en meubels. De grootste beslissingen zijn nu genomen. Ook fijn!

Maandag en dinsdag

Maandag gingen we allemaal weer op weg. Ik bracht Julia naar school en Bas bracht Guido naar de gastouder. Daarna gingen we naar ons werk. Ondertussen kan de aannemer bij ons thuis de heipalen uitmeten en daarvoor stokjes plaatsen op de plek waar ze moeten komen. Hierdoor krijg je al een beetje een idee hoeveel woonruimte we er straks bij krijgen. Julia kreeg na school helaas koorts, denk dat we een te druk weekend gehad hebben. Daardoor bleef ik dinsdag thuiswerken. Gelukkig zakte het wel langzaam dus even een pas op de plaats.

Woensdag

De koorts van Julia is gezakt en ze is weer helemaal vrolijk. Vandaag worden de heipalen geslagen! 14 stuks in totaal. Om half 8 stond de wagen met de palen en de heimachine al voor de deur.

Natuurlijk vonden de kinderen het allemaal geweldig om te zien. Het geluid van het heien viel mij alles mee. We konden gewoon in huis blijven zonder er al teveel last van te hebben. Tussendoor konden we even in het zonnetje buiten spelen.

Rond 15 uur waren de mannen klaar en dat was mooi op tijd voor de cementwagen zou komen. Uiteindelijk had deze vertraging..

Alles verliep voorspoedig en om 17.30 uur was de klus geklaard.

Donderdag

Guido had vandaag geen zin om met oma mee te gaan. Hij zat niet lekker in zijn velletje. Toch wilde hij later wel op zijn loopfiets mee naar oma als hij daar tablet mocht kijken. Ik denk dat hij het gisteren erg leuk vond, maar ook te moe was van die dag, teveel indrukken. Het is natuurlijk ook niet niks voor zo’n klein jongetje van 2. Gelukkig ging het de rest van de dag prima bij oma en hebben ze ook Julia weer uit school gehaald. Zij had vanmorgen paasontbijt en had daar veel zin in.

Vrijdag

Goede vrijdag! Julia is vrij van school en Bas heeft daarom ook vandaag vrij, Guido gaat bij de gastouder een ochtend spelen en ik ga naar kantoor. Bas en Julia hebben nog wat boodschappen gedaan voor Pasen en samen nog wat spelletjes gedaan tot ze Guido weer ophaalden.

Hoe was jouw week? En heb je nog leuke plannen voor dit Paasweekend? Ik wil je in ieder geval hele fijne dagen wensen!

Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

10 comments

Melanie Hoogvliet 8 april 2021 - 14:44

Klinkt als een lekkere drukke week! Wij hebben een rustig weekeje gehad ik was niet heel fit dus even rustig aan gedaan.

Reply
Felice Veenman 8 april 2021 - 11:37

ja….ik ben dol op katten, maar dat ze muizen vangen, dat is echt minder…

Reply
Rolf | HLVEV 6 april 2021 - 10:53

Wat gebeurt er eigenlijk veel in zo’n week! Leuk om te lezen…

Reply
Corrina Wassenaar 4 april 2021 - 11:32

Altijd leuk een weekoverzicht, leuk idee om zelf ook eens op mijn blog te doen. Je denkt vaak ik maak niet zoveel mee, maar als jet het gaat opschrijven dam sta je nog versteld. En jij had een leuke drukke week

We pakken het paasweekend aan om de tuin eens onderj=handen te nemen, en ik wil wat nieuwe techniekjes op freubel gebied proberen

Reply
Wilma Verkerk 4 april 2021 - 10:27

Altijd leuk om te lezen zo’n weekoverzicht

Reply
Stephen 4 april 2021 - 09:06

Knappe coupe van Julia hoor, leuk om te lezen verder!

Reply
Lindaschrijfthetop 3 april 2021 - 16:00

Wat is het haar mooi ingevlochten

Reply
Wilma Verkerk 3 april 2021 - 14:33

Was leuk om je weekoverzicht te lezen

Reply
Lindaschrijfthetop 3 april 2021 - 13:51

Ik vind de kapper ook echt een uitje. Wat vroeger gewoon was, daar kijk ik nu naar uit.

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh 3 april 2021 - 12:59

Ik vind het altijd super leuk om je weekoverzichten te lezen. En wat leuk dat jullie op kraamvisite zijn gegaan! Is alles goedgekomen met de muis? En voelt iedereen zich weer beter?

Ps: fijn (Paas) weekend!

Reply

Laat een reactie achter