Weekoverzicht: Het tuinhuis wordt gebouwd en Julia op schoolreis

door Linda

Het was weer een leuke, drukke week! Julia ging voor het eerst met groep 1 op schoolreisje en het tuinhuis werd geplaatst. Voor de uitbouw werden voorbereidingen voor het storten van de vloer gedaan en donderdag werd de vloer uiteindelijk gestort. Maar dat verliep niet helemaal volgens plan..

Zaterdag

Met mijn familie had ik afgesproken om met de kinderen naar de kinderboerderij te gaan bij ons in de buurt. We maakten veel mooie foto’s en de kinderen hebben heerlijk gespeeld in het speeltuintje. Daarna zijn we nog een stuk gaan wandelen door het park. Het weer was niet best, maar het was een mooie dag!

Zondag

Het was een drukke dag! Ik was volop in huis aan het werk, wasje draaien, schoonmaken, je kent het wel. Bas was druk met het voorbereiden voor als de mannen dinsdag weer zouden komen en de laatste puntjes op de i voor het tuinhuis. De laatste tegels van de schuur moesten nog neergelegd worden en er moest nog een stenen ding geplaatst worden die we al in huis hadden, maar die nog geplaatst moest worden in de tuin. Daar komt het tuinhuis op te rusten.

Maandag

Tweede Pinksterdag was het niet zulk lekker weer en kozen we ervoor om niet zoveel te doen. Samen met Julia deed ik wat spelletjes, keken we een filmpje en las ik in het nieuwste deel van De Zeven Zussen. Heerlijk even relaxen!

Dinsdag

Dinsdag zou het tuinhuis geplaatst worden en kwamen de mannen weer aan de uitbouw werken. Er werden voorbereidingen getroffen voor het storten van de vloer dus er werd piepschuim op maat gezaagd en op de grond gelegd waar de vloer moet komen. Daarop werden weer stalen dingen gezet zodat het beton extra stevig wordt. Bas en ik gingen naar ons werk nadat de mannen voor het bouwen van de schuur ook gearriveerd waren.

Woensdag

Het tuinhuis zou vandaag afgemaakt worden en de mannen die de uitbouw doen zouden de voorbereidingen afmaken voor de vloer. Morgen komt de betonwagen weer dus het moest af. Gelukkig hadden ze het klusje al snel geklaard.

Wij hadden weer een zwembad-dagje. Ik ging ’s ochtends eerst met Guido op pad voor overlevingszwemmen, hij had er weer heel veel zin in. ’s Middags ging ik met Julia en Guido op pad voor Julia haar zwemles en kwamen we nog een mooie schildkever tegen.

Donderdag

Julia ging vandaag voor het eerst op schoolreis! En wat had ze er veel zin in! Ze heeft de halve nacht wakker gelegen en kon niet slapen van de spanning. Ze ging met groep 1 naar het bos, coronaproof. Ondertussen kwam thuis weer de betonwagen om de vloer te stortten. De katten moesten binnen blijven omdat ze anders vast zouden komen te zitten in het beton, maar natuurlijk had Fons daar geen zin in en was weggeglipt. En ook Bloem had het voor elkaar gekregen om de zware doos van de Makita (gereedschap van de klussers) opzij te duwen en door het kattenluik naar buiten te glippen. Maar het beton was al gestort! Ik ging van mijn werk weer naar huis om op de katten weer binnen te krijgen en op te letten dat ze niet meer ontsnapten en natuurlijk om Bloem schoon te maken.

Vrijdag

Vandaag geen klusjesmannen in huis, het beton is wel zo goed als droog dat we er nu voorzichtig overheen kunnen. Ik breng een iets vermoeide kleuter naar school en Bas brengt Guido naar de opvang. ’s Middags gaat Julia bij een klasgenootje spelen en helpt Guido Bas met het opruimen van het puin in de voortuin waar we inmiddels weer een nieuwe container voor hebben.

Hoe was jouw week? En heb je nog plannen voor dit weekend? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter