Weekoverzicht: het is kermis!

door Linda

Yes! De kermis ging door dit jaar! Weliswaar in een aangepaste vorm, maar we konden er met de kinderen weer heen. We begonnen op zaterdag met de schilderwedstrijd en kijken bij de paarden. De kinderen hebben genoten deze week. Dit en nog veel meer lees je in een nieuw weekoverzicht. Lees je mee?

Zaterdag

Het begin van de feestweek in ons dorp! Ik ging, zoals bijna elke jaar, met Julia ’s ochtends naar de schilderwedstrijd. Het thema dit jaar was Jungle. Julia moest even door komen, maar daarna had ze de slag te pakken en schilderde ze mooie dieren.

Guido was ondertussen met Bas aan het kijken naar de paarden in het bos. Daar was een parcours uitgezet waar de paarden mooi konden springen. Guido en Bas hadden een mooi plekje bij de waterbak. Hij wilde er niet weg!

Jammer genoeg won Julia geen prijs met de schilderwedstrijd, maar haar ‘grote’ neef won wel een cadeau. Hij had dan ook een heel mooi schilderij gemaakt! Na de schilderwedstrijd moesten we even haasten naar huis om een broodje te eten. Want na het eten was het alweer tijd voor Julia om naar zwemles te gaan. Dit keer mocht ik niet alleen mee om haar te helpen met omkleden, ik mocht ook kijken. Wat deed ze het super goed voor de eerste keer in het laatste badje. En wat was ze trots! Zo mooi om te zien! Na het zwemmen deden we het verder ’s middags rustig aan, de kinderen waren moe, het was een leuke dag zo!

Zondag

Ik had al gereserveerd om vanmorgen naar het zwembad te gaan. Nu de Corona regels versoepelt zijn, hoeft dat niet meer. Maar ik was toch blij dat ik de kaartjes al had. We oefenden met Julia in het diepe bad, ze is maar wat gek op duiken. Daarna gingen we lekker spelen in de wild waterbaan en het ondiepere bad. Na het zwemmen aten we een broodje en keek Bas de Formule1. Ik ging met de kinderen nog even verven en met de bladeren knutselen die ze hadden gevonden toen ze met oma gingen wandelen in de duinen. We maakten een Halloween knutsel (hier heb ik een gastblog over geschreven) en we maakten een mooie vos.

Halloween knutsels maken

Maandag en dinsdag

Maandag gingen we weer aan het werk, Julia naar school en Guido naar de gastouder. ’s Avonds keek ik nog een aflevering van Chateau Meiland en ging daarna vroeg naar bed. Dinsdag kreeg ik tijdens mijn werk al een leuke foto van Guido die samen met de gastouder naar de kermis was gegaan (de kermis was nog dicht, maar de attracties stonden er wel al). ’s Middags haalde ik Julia uit school, maar het was nog te vroeg om samen naar de kermis te gaan. Die ging pas aan het eind van de middag open. We besloten Julia haar gordijnen op te halen bij de stomerij en ’s avonds vroeg te gaan eten. Zo konden we allemaal nog even naar de kermis. De kinderen vonden het helemaal geweldig! Ze hebben eendjes gevangen, touwtje getrokken en in een attractie gezeten. Morgen is voorspeld dat het minder goed weer wordt, dus we hebben vandaag extra genoten.

Woensdag

We hebben een hele slechte nacht gehad, Julia werd niet lekker en heeft alles onder gespuugd. Vanmorgen gaat ze dus ook niet naar school. Ze blijft vandaag lekker met mij en Guido thuis. Maar Guido had natuurlijk nog wel zwemles vanmorgen. Gelukkig kon mijn moeder op Julia passen en ging ik met Guido naar zwemles. Het zwemmen is het enige wat we vandaag gedaan hebben, de kinderen moesten echt even bijkomen van de spanning van de kermis. Ik bakte ’s middags nog een lekker bananenbrood van de bananen die echt op moesten vandaag. En hij was lekker!

Donderdag

Vanmorgen ging het gelukkig weer een stuk beter. Ze had goed geslapen, net als Guido. Ze konden dus samen met mijn moeder naar de speeltuin om spelletjes te doen (standaard met de kermis en zoooo leuk!). Ik had mijn moeder alle knuffels en de tablet meegegeven zodat de kinderen na de spelletjes uit konden rusten met een filmpje en hun knuffels.

Het ging zo goed met Julia dat ze ’s middags ook nog even naar de paarden en de kermis zijn geweest. Vandaag is de laatste dag en morgen is ze ook nog vrij van school dus kan ze weer bijkomen. Wat vonden ze het allebei weer prachtig!

Vrijdag

Julia was vandaag ook vrij en had gelukkig weer redelijk goed geslapen. Samen met Bas ging ze even op de koffie bij oma. Toen Guido ook weer terug kwam van de gastouder hebben ze samen een mooie tent gebouwd (het was toch slecht weer) en heerlijk ontspannen een filmpje gekeken samen.

Dit weekend gaan we weer eens wat schilderen in huis. Ik moet ook nog een gastblog afmaken en wat was wegwerken. Wat ga jij doen dit weekend? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter