Weekoverzicht: het is even wennen

door Linda

Afgelopen week stond natuurlijk in het teken van onze gezinsuitbreiding, onze pup Joep. Het is best even wennen, zo’n frummeltje in huis dat nog niet gewend en zindelijk is. In dit weekoverzicht lees je hoe wij de eerste week ervaren hebben en wat we verder nog hebben gedaan. Lees je mee?

Zaterdag

Gisteren heeft Bas samen met de kinderen onze pup opgehaald. De nacht was dus voor ons allemaal even wennen. Onze pup, die we Joep hebben genoemd, moest wennen aan het alleen zijn en het slapen in de bench. Het was dus een onrustige nacht. Maar vandaag ging ik wat leuks doen: naar Leiden! Samen met mijn zussen had ik mijn moeder een lunch gegeven voor haar verjaardag. Dus vandaag gingen we lekker lunchen in de stad. We hadden een leuk restaurantje opgezocht, maar dat was wel een stukje lopen vanaf het centraal station. Gelukkig was het even droog (sinds gisteravond was niet regen- en stormachtig) en kwamen we er dus droog aan. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig.

Na de lunch liepen we langs de haven weer naar het station. Zo rond het eind van de middag was ik weer thuis en hebben we rustig aan gedaan. Wel lekker gewandeld, tussen de buien door, met Joep.

Zondag

Gelukkig ging het afgelopen nacht weer een stukje beter met Joep in de bench. Hij piepte al een stuk minder en lijkt wat te wennen. Maar ook vandaag was het niet echt lekker weer en regende het vaak. Het kwam dus goed uit dat ik van SmartMax een leuke doos speelgoed voor Guido had gekregen. Hij is er de hele middag zoet mee geweest.

Maandag en dinsdag

’s Ochtends werd Guido weer wakker met buikpijn. Ik besloot dat hij een dagje thuis bleef, morgen komt de schoolfotograaf en ik zou het wel leuk vinden als hij daar bij kan zijn. Dus vandaag doen we even rustig aan. We wandelen wat met Joep, daar heeft hij wel zin in, verder kijkt hij een filmpje. Ik werk de ochtend en het begin van de middag thuis en haal daarna samen met Guido en Joep, Julia uit school. De volgende ochtend had Guido nog steeds buikpijn, maar het leek wel wat minder. Hij ging dus naar school, als het niet zou gaan, zou hij weer naar huis komen. Gelukkig voor hem ging het wel.

Woensdag

Mijn eerste dag, of tenminste ochtend, met Joep samen. We moesten deze morgen naar de dierenarts voor een vaccinatie en ik wilde dat hij even gecontroleerd werd. Hij deed het heel erg goed dus we waren zo weer klaar. Gelijk een afspraak gemaakt voor de laatste vaccinatie, over 3 weken. Thuis maakte ik nog een lekker blog over pannenkoeken en ruimde ik nog wat op in huis. Aan het eind van de ochtend haalde ik de kinderen van school. Ze hadden een leuke ochtend gehad. Dat is altijd fijn om te horen. ’s Middags gingen we uiteraard Joep uitlaten en deden we samen spelletjes. Een geslaagde middag!

Donderdag

Op donderdag heeft Bas Joep mee naar zijn werk. Maar ik was vergeten dat dat vandaag niet kon omdat hij voor zijn werk op pad moest. Dus moest ik vragen of ik ook vandaag thuis kon werken. Gelukkig kon dat en heeft Joep aardig geslapen naast me zodat ik rustig kon werken. Het was wel heel fijn om tussendoor even een klein wandelingetje met Joep te maken, wat was het heerlijk weer!

Vrijdag

Bas liet Joep een uurtje later uit dan gisteren, zo hopen we steeds verder te komen in de nacht. Voordat de kinderen naar school gingen liet hij hem nog een keer uit en ik liep nog een keer toen ik de kinderen naar school had gebracht. Toen bleef hij voor het eerst een paar uurtjes alleen in de bench. Toen Bas weer terug kwam van werk, was alles goed gegaan en kon hij hem uitlaten en daarna de kinderen halen. Julia had een vriendinnetje mee en met z’n allen gingen ze naar Bas zijn moeder om een bakkie te doen.

Hoe was jouw week, en heb je al wat leuks gepland voor dit weekend?

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter