Weekoverzicht: Guido zwemt af en ik ga uit eten

door Linda

Deze week was Guido aan de beurt om af te zwemmen. Hij heeft de afgelopen weken deel 2 van het Overlevingszwemmen gevolgd (en vond het geweldig!). Of ik er wat van meegekregen heb lees je in een nieuw weekoverzicht. Maar ik ging ook, voorlopig voor de laatste keer, uit eten! Dat was een tijd geleden! Het regende ook veel en vaak afgelopen week, daar hebben we gebruik van gemaakt, maar ook veel last van gehad. Hoe dat precies zit? Lees snel verder!

Zaterdag

De kinderen waren erg moe van de afgelopen week dus we deden het vandaag rustig aan. Julia ging wel nog naar zwemles, voor het eerst in de B groep! En die bleek maar uit 6 kinderen te bestaan dus dat was fijn. Terwijl wij naar zwemles waren, gingen Bas en Guido wat boodschappen doen. Toen we allemaal weer thuis waren aten we wat lekkers. Aan het eind van de middag ging ik me klaar maken om voor het eerst sinds lange tijd (denk zeker wel 2 jaar), weer eens uit eten te gaan.

Waarschijnlijk is dit voorlopig ook weer de laatste keer, omdat vanaf morgen alles vanaf 17 uur weer dicht moet.. We hebben in ieder geval genoten van deze keer.

Zondag

Het was slecht weer vandaag, maar toen het eenmaal droog was in de middag zijn we toch nog even naar buiten gegaan. De kinderen trokken hun laarzen aan en wij onze oude schoenen. Het was natuurlijk een en al plassen en blubber buiten. We besloten naar Kasteel Keukenhof te gaan en daar het kabouterpad te lopen.

Maandag

Wat regende het zeg! Het kwam soms met bakken naar beneden en dan ook nog met natte sneeuw en hagel. We schrokken alleen wel toen we na werk weer thuis kwamen. Er was namelijk lekkage in de hal. Gelukkig kon Bas de aannemer snel bereiken en wordt het hopelijk snel opgelost. ’s Avonds hadden we een online 10 minuten gesprek met de juffen van Julia. Leuk om weer even te horen hoe het met haar op school gaat. En er waren alleen maar goede berichten dus dat was fijn om te horen.

Dinsdag

Dinsdagmiddag ging ik met Julia nog gezellig wat spelletjes doen en we moesten, door de regen, nog even wat boodschappen halen. Eenmaal thuis begon ik aan het eten, maar Bas belde dat hij vast stond met de auto dus ik moest snel Guido ophalen. Gelukkig stond hij al snel klaar en konden we weer naar huis, waar Bas gelukkig ook al snel weer binnen stapte. Blijkbaar was er een brug stuk gegaan en stond daardoor alles vast in dorp. Nu konden we samen lekker gaan eten.

Woensdag

Na een onrustige nacht met Guido, ging Julia vrolijk naar school. Thuis pakte ik de zwemtas in voor Guido zijn zwemles. Vandaag mag hij voor het 2e deel afzwemmen van Overlevingszwemmen. Onderin de zwemtas verstopte in een cadeautje voor hem die hij na het afzwemmen van ons zou krijgen. Vanwege Corona mocht er ook bij dit afzwemmen eigenlijk geen publiek zijn. Maar wel kon 1 ouder meezwemmen, zo konden we toch zien wat onze kinderen geleerd hadden. Guido was erg afgeleid en vond het allemaal super spannend. Maar hij heeft zijn diploma gekregen!

In de kantine zat oma als verrassing en zij had ook nog een mooi cadeau voor Guido. Hij was helemaal trots en blij met zijn nieuwe cadeautjes. Thuis gekomen haalden we samen Julia uit school, aten we snel een broodje en speelden ze samen de hele middag zoet met de gekregen cadeautjes.

Donderdag

Guido had gisteravond geen zin om te gaan slapen en spuugde ook zijn bed nog onder. Ik denk dat toen de spanning van de dag er uit kwam. De kinderen hadden gisteren ook hun schoen nog gezet dus afzwemmen in combinatie met Sinterklaas was wat te spannend voor hem. Gelukkig ging hij uiteindelijk wel weer op zijn eigen kamer slapen en sliep hij ’s ochtends uit. Ik moest hem natuurlijk wel wakker maken omdat we Julia naar school moesten brengen. Zij vind het nu ook een spannende tijd en wil daardoor elke dag een knuffel mee naar school. Eigenlijk is dit natuurlijk niet meer de bedoeling voor een kind in groep 2, maar haar juffen snappen dat het een drukke en spannende tijd is voor de kinderen en vinden het dan ook geen probleem als er een knuffel mee gaat naar school.

Vrijdag

Bij Julia op school kwam Sinterklaas met zijn pieten langs, dus Julia en Guido hadden allebei hun pietenpak aangetrokken. Wat was het een feest op het schoolplein! Er was muziek en er hingen ballonnen en slingers op het plein. De ouders die wilden blijven kijken mochten op afstand meekijken. Zo kon Guido het ook mooi zien.

Daarna ging ik met Guido naar huis en Julia ging dansend weer naar binnen. Vandaag werkte ik thuis, Guido kon vandaag niet naar de gastouder. Gelukkig ging dat prima. ’s Avonds kwam mijn collega nog langs met een heerlijk Sint pakket. Dat was een hele leuke verrassing!

Dit weekend staat in het teken van Sinterklaas. Ga jij ook Sinterklaas vieren? Laat het me weten in een reactie onder dit blog.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

2 comments

Soraya 10 december 2021 - 08:06

Zwemmen vond ik vroeger erg leuk haha en afzwemmen ook! Fijn dat jullie zaterdag even rustig aan deden dat mag ook wel natuurlijk. En goed dat je een gesprek had met de juf! Overlevingszwemmen kende ik nog niet, na welk diploma is dat?

Reply
Linda 10 december 2021 - 10:34

Bij Overlevingszwemmen leren kinderen wat ze moeten doen wanneer ze in het water vallen, dus het is nog voor de officiële diploma’s. Ze kunnen daarna vaak wel sneller hun A diploma halen omdat ze al watervrij zijn.

Reply

Laat een reactie achter