Weekoverzicht: Guido zwemt af en we beginnen aan de tuin!

door Linda

Guido mocht deze week afzwemmen! Ook begonnen we met de voorbereidingen voor de achtertuin. Julia had een feestje en we gingen langs opa’s en oma’s. Dit en meer lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

’s Ochtends hadden we met de opa en oma van Bas afgesproken om langs te komen. Bas haalde samen met Julia een mooie bos bloemen voor oma en een nog een mand mooie bloemen. Ik wilde namelijk ook langs het graf van mijn opa en oma langs en daar wilde ik ook graag bloemen neerleggen. Julia zocht voor beiden wat moois uit en we gingen op weg. Opa en oma vonden het erg leuk dat we langs kwamen en we hebben ook nog even gewandeld in de buurt. Daarna reden we door naar de begraafplaats van mijn opa en oma. Ik was er al een paar jaar niet geweest (het is niet om de hoek), dus ik was blij er weer eens te zijn. Weer thuis was het al in de middag en Guido was op de terugweg in slaap gevallen. Bas tilde hem uit de auto en we keken samen nog naar de kwalificatie. Julia wilde graag pannenkoeken eten vandaag, maar ik kwam er te laat achter dat we dat niet meer in huis hadden. Gelukkig is er een pannenkoekenhuis in ons dorp en die bezorgde een heerlijk pannenkoek voor haar thuis.

Zondag

We begonnen vandaag aan het leeghalen van de tuin. De plantenbakken moesten naar de voortuin en de losse spullen opgeruimd of weggegooid. Ik begon met het leeghalen van de schuur. Gelukkig stond daar nog niet al teveel in dus dat klusje kon ik wel in 1 dag af krijgen. ’s Middags keken we de race van Max Verstappen, maar Viaplay en de commentatoren vielen ons erg tegen. Het is een stuk minder leuk dan toen het door Ziggo uitgezonden werd. Ondertussen schreef ik een leuk blog over de leukste kabouterpaden in Zuid-Holland. Mocht je hem nog niet gelezen hebben, dan kun je hem hier terug lezen.

Maandag

Vanmorgen ging ik werken en haalde ik ’s middags Julia uit school. Zij heeft woensdag een verjaardagsfeestje dus we gingen samen op pad om een cadeautje te kopen. Julia zocht een knutselsetje uit, een pakje stiften en een kartelschaar. Daar zou de jarige vast blij mee zijn. Daarna gingen we nog even op zoek naar wat zomerse shirtjes voor haar. Ze groeit zo hard dat ze uit veel kleding gegroeid is. Bas had vanmiddag een crematie dus vanuit de winkel gingen we naar de speeltuin waar de gastouder met Guido zat. Toen gingen we lekker met z’n drieën naar huis. Ik bereide alvast het eten voor en kon het al snel aan zetten omdat Bas op de terugweg was. Het was een mooie uitvaart geweest zei hij. Na het eten was het voor mij tijd om naar het 10 minutengesprek op school te gaan. Bas legde ondertussen de kinderen op bed. Ook nu kreeg ik te horen dat Julia het heel goed doet op school. Toch fijn om te horen!

Dinsdag

We gingen allebei weer op de fiets naar het werk nadat we de kinderen hadden weggebracht. Het was een lange dag voor ons allemaal, maar mét prachtig weer! ’s Avonds ging ik aan de slag met een nieuw blog én een gastblog. Bas ging naar de basketbal, al zal dat de komende tijd wel vreemd zijn met 1 man minder..

Woensdag

Guido mag vandaag afzwemmen! Hij vond het wel spannend, maar hij heeft het gehaald. En hij kreeg niet 1 diploma, maar 2! Overlevingszwemmen bestaat eigenlijk uit 4 delen, maar vanwege de tijd lukte deel 4 niet voordat hij naar school ging. Maar hij en het meisje waar hij samen mee zwemt, pakten het zo goed op dat ze ook de vaardigheden van deel 4 hebben geleerd.

En opa en oma kwamen ook kijken bij het afzwemmen. Guido vond het zo mooi dat we konden kijken, hij was helemaal trots! Na het zwemmen kreeg hij van ons nog een cadeautje en daarna gingen we naar huis. Julia had vanmiddag een feestje van een klasgenootje dus we gingen de cadeautjes even naar haar toe brengen. We aten samen een broodje en Guido wilde daarna graag met zijn nieuwe bellenblaasmachine spelen die hij van opa en oma had gehad. Nadat hij even had gespeeld pakten we de fiets want ik moest nog even naar de winkel. Guido wilde ook nog van de glijbaan dus toen we weer thuis kwamen gingen we naar het nieuwe speeltuintje waar hij van de glijbaan ging. Daarna was het alweer tijd dat Julia thuis zo komen dus gingen we weer naar huis. Julia had het heel leuk gehad op het feestje en had zelfs een kleurtje gekregen. Het was ook zulk lekker weer!

Donderdag

Guido had zijn knikkerbaan weer ingepakt want hij ging vandaag weer naar oma. Wat hij nog niet wist is dat hij helemaal geen tijd zou hebben om ermee te spelen. Oma nam hem namelijk mee met de bus naar de kinderboerderij in een dorp verder op. En mooi dat ie het vond!

Vrijdag

Al vroeg stond de vrachtwagen voor de deur met het ophoog zand dat we besteld hadden voor de tuin. Julia vond het ook wel mooi om even te kijken.

Vanmiddag gaat Bas samen met de kinderen beginnen met het zand naar de achtertuin te kruien.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter