Weekoverzicht: Guido voor het eerst naar school

door Linda

Deze week stond in het teken van Guido. Hij ging voor het eerst naar zwemles voor zijn A diploma en hij had zijn eerste wen ochtend op de basisschool. Hoe hij dit vond lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Het was mijn uitslaapdag dus ik kon lekker rustig aan doen. Meestal zet ik als eerste een was aan als ik uit bed kom, de wasmachine staat toch naast onze slaapkamer. Zo ook vandaag want er was een heleboel was te doen. Bas was ondertussen in de tuin de laatste kuub zand naar de achtertuin aan het rijden en de kinderen speelden in de tuin met de buurjongens. Na de lunch ging Bas naar zijn ouders om daar verder te helpen met klussen. Hij nam de kinderen mee die zich samen met oma vermaakten met bellenblazen. Ondertussen kon ik thuis opruimen en schoonmaken, fijn zo mijn handen vrij. Van mijn werk had ik een grote doos met lege toners gekregen die ik mocht doneren aan een vriend van ons. Hij zamelt ze in voor Stichting Opkikker. Hij kwam ze vanmiddag ophalen dus ik bleef thuis om zo de doos aan hem te kunnen geven.

Zondag

Het was weer erg mooi weer vandaag! Bas sliep vandaag uit en door de zomertijd was het eigenlijk zo alweer tijd voor de lunch. Na de lunch stapten we op de fiets naar opa en oma, want Bas was gisteren wat vergeten mee te nemen. Het windje was nog wel fris op de fiets, maar in de tuin bij opa en oma was het windstil. Heerlijk! We dronken gezellig nog wat en stapten daarna weer op de fiets. Op de terugweg fietsten we nog even langs het buitenzwembad en langs de kinderboerderij. ’s Avonds kwam mijn zwager langs om Formule1 te kijken. Zo was het een druk maar gezellig weekend!

Maandag

Vanmorgen kreeg ik al vroeg een appje van de gastouder, ze moest dicht want er was corona in huis. Gelukkig kon ik thuiswerken en kon Guido zich goed vermaken met wat spelletjes en een filmpje op de tablet. ’s Middags haalden we samen Julia weer uit school, we dronken wat en pakten daarna de zwemtas voor Guido zijn eerste zwemles voor zijn A diploma. Hij vond het heel spannend, maar kwam goed mee met de andere kindjes. Heel leuk om te zien!

Dinsdag

Een hele werkdag voor mij, samen met Guido. We maakten er het beste van. Voordat ik aan de slag moest, liepen we samen alvast even een rondje door de wijk en speelde Guido in de speeltuintjes. Toen het tijd was om aan de slag te gaan, gingen we weer naar huis. Hij was moe van gisteren dus hij wilde niet zoveel. ’s Middags hebben we samen nog even een rondje gelopen, het was weer mooi weer en ik vond dat hij nog wel even naar buiten moest. Gelukkig wilde hij wel mee, maar dan wel op zijn fiets. Zo hebben we heerlijk een rondje gewandeld en ging ik daarna nog even verder met werken tot het tijd was om te stoppen en Bas en Julia ook weer thuis kwamen.

Woensdag

Guido had vandaag geen zwemles meer dus we konden rustig aan doen. Dat was maar goed ook want hij was best moe. Ik werkte wat aan LindaSchrijft en Guido keek rustig een filmpje. Tussen de middag haalden we Julia uit school en aten we met z’n drieen een broodje. Ik had ze al verteld dat we ’s middags naar de speeltuin zouden gaan en daar hadden ze heel veel zin in! Toen ze hun brood op hadden gingen we op pad naar de speeltuin.

Donderdag

Vanmorgen mocht Guido voor het eerst wennen op school! Hij vond het spannend maar heel erg leuk, want hij viel ook nog eens met zijn neus in de boter: het was huttenbouw-dag! De hele school is bezig met het thema ‘bouwen’ en iedereen had in de voorgaande dagen dozen, plakband, hout en spijkers verzameld. De kleuters gingen binnen (het was erg koud) aan de slag met de dozen en het plakband. Buiten gingen de hogere groepen aan de slag met dozen, hout en spijkers. Het was een zeer geslaagde dag en Guido vond het super leuk! Mijn moeder haalde hem tussen de middag uit school. Toen ze bij haar thuis waren belde ik nog even met Guido en vertelde hij dat hij het heel leuk had gehad. Goed om te horen!

De hut van Julia en haar klasgenoten

Vrijdag

Vandaag werden de nieuwe tuintegels gebracht en Bas had ook nog wat extra zand besteld. Die 6 kuubzakken van vorige week waren toch nog niet genoeg 😉 Bas had vrij genomen want de gastouder is nu zelf ook positief getest op Corona. Guido kon hem mooi helpen met de tuin. En sneeuwballen maken natuurlijk! Al was er bij ons niet zo veel gevallen, we konden er wel een sneeuwbal van maken. Julia vond het helemaal geweldig toen we naar school gingen en ze sneeuwballen kon gooien. Ook op het schoolplein was een groot deel wit en konden de kinderen lekker spelen. ’s Middags was het klaar met de sneeuwpret en hebben de kinderen en Bas in de tuin gewerkt. ’s Avonds was er een vossenjacht van school en ging ik samen met Julia op zoek naar de juffen rondom de school.

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Astrid 3 mei 2022 - 23:20

Hoi Linda,
Oowh dat wa die vrijdag inderdaad zag ik alle kinderen zoo bezig zijn. Super leuk dat Guido het leuk heeft gehad!
Groetjes, Astrid

Reply

Laat een reactie achter