Weekoverzicht: Guido is jarig!

door Linda

De 3e verjaardag van Guido staat deze week centraal. Ik bereid zijn traktatie voor, we bedenken leuke cadeaus en hoe we het willen gaan vieren, aangezien we door Corona nog steeds geen verjaardagen kunnen vieren. Ook voor de verbouwing wordt er weer een onderdeel geleverd en ik bakte lekkere vegan brownies. Dit en meer lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Gisteravond werkte ik hard aan het blog voor BBC First en kon het aan het einde van de avond inleveren. Zo leuk dat ik dit mocht doen, ben benieuwd wat jullie ervan vinden wanneer het live gaat! Omdat ik tot best laat door had gewerkt kon ik vandaag uitslapen. Na de lunch ging ik met Julia weer naar zwemles. De rest van de dag hebben we rustig aan gedaan, we waren allemaal wat moe van de afgelopen week. Dus naast wat huishoudelijke taken gebeurde er vandaag niet zoveel. Ook wel eens lekker.

Zondag

We begonnen de dag met een potje Memory. Daar kun je Julia tegenwoordig wakker voor maken en Guido vind het ook leuk om mee te kijken en af en toe een kaartje om te draaien.

Julia zei al vroeg dat ze na het eten met oma een rondje wilde lopen. Guido was daar ook wel voor in dus dat mochten ze via Whatsapp zelf vragen aan oma. Het mocht en na het eten werden ze door opa en oma opgehaald. Wij konden ondertussen in en om het huis aan de slag. Ik begon alvast met inpakken van spullen uit onze grote opslagkast en Bas haalde de laatste stukken schutting uit de tuin.

De kinderen hadden zich prima vermaakt in de vele speeltuintjes, samen met opa en oma. Ik had inmiddels aardig wat ingepakt en spullen klaargezet voor een kleding inzamelingsactie op school en mooie kleding dat nog op Marktplaats kon.

Maandag en dinsdag

Maandag werkte ik weer tot 14 uur om daarna Julia weer uit school te halen. Zij vermaakte zich met Pokemon terwijl ik nog een call had met een extern bureau. Helaas hoorde ik ook dat mijn blog voor BBC door het overlijden van Prins Philip waarschijnlijk niet door kon gaan. Het blog zal dus later online komen. Dinsdag was Guido jarig, maar we ‘vieren’ het volgend weekend dus we houden het even stil vandaag. ’s Ochtends werd de steunbalk die tussen de boven- en benedenverdieping moet komen alvast geleverd. Maar de wagen kon onze wijk niet in komen en loste de balk aan het begin van de wijk. Heel fijn.. dus Bas was maar wat eerder van zijn werk weggegaan zodat hij samen met de aannemer de balk in onze tuin kon leggen. Zo lijken we elke week een stukje dichterbij de verbouwing te komen. Half mei gaan we echt aan de slag!

Woensdag

Guido en ik brachten Julia naar school, daarna bracht ik Guido naar overlevingszwemles. In tegenstelling tot vorige week (dat was echt niet te doen) had hij er nu zin in! Wat fijn! Bij het zwembad aangekomen bleek dat zijn vriendinnetje waar hij bij de gastouder mee speelt er ook was en hij was helemaal blij! Na het omkleden ging ik naar buiten om te wachten tot de les voorbij was.

Hij was helemaal blij toen ik hij terug kwam uit het zwembad. Zo leuk om te zien. Na zwemles mocht hij nog even een filmpje kijken en las ik nog even in mijn Zeven Zussen boek. Allebei nog even een rustmomentje voordat we Julia weer uit school haalden. Na de lunch wilde Julia verder met haar diamond painting van Elsa en Guido speelde fijn. Ik schreef mijn blog over de nieuwe Vegan Brownies van Dr. Oetker en plaatste die ’s avonds online.

Donderdag

Vandaag breng ik Julia samen met Guido en mijn moeder naar school. Daarna gaat Guido met mijn moeder mee en ga ik naar mijn werk. ’s Middags haalt mijn moeder Julia uit school en gaat ze bij mijn ouders spelen. Samen met Guido langs de speeltuintjes tot Bas ze weer op komt halen. We leggen ze op tijd op bed want ze zijn allebei heel erg moe. Wij beginnen aan de voorbereidingen voor Guido zijn verjaardag. Ik maak de traktaties en pak de cadeautjes in. Bas hangt de slingers op en blaast de ballonnen op. Samen geven we de raamstickers een plekje en ruimen we nog wat op. Klaar voor morgen!

Vrijdag

Guido mag vandaag trakteren bij de gastouder dus we vieren zijn verjaardag vandaag met ons gezin. Bas en ik werken ’s ochtends nog en Julia gaat naar school. Ik heb de middag vrij genomen en heb alvast taartjes gemaakt voor morgen. Samen met Julia gaf ik Guido zijn cadeautjes. Daar was hij heel blij mee en heeft er heerlijk mee gespeeld.

Morgen komt er visite langs ons huis voor Guido, zo ziet hij iedereen even en kunnen we het toch een klein beetje vieren.

Hoe was jouw week? Was je ook zo blij dat het deze week niet meer sneeuwde maar de zon meer te zien was?

Fijn weekend en tot volgende week!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter