Weekoverzicht: een groot circus!

door Linda

Afgelopen week regende het pijpenstelen, maar was het ook heel lekker weer. Bas kluste verder aan de vlonder en probeerde de nieuwe vouwwagen uit. Ik ging met Guido naar zwemles en schreef nieuwe blogs. Deze week was ook het afscheid van een paar juffen en dat werd een heus circus! Lees je mee?

Zaterdag

Afgelopen week had ik een extra zwemles ingepland voor Guido. Hij had er een aantal gemist en nu blijkt dat ons zwembad binnenkort weer dicht gaan voor 4,5 maand, dus ik wil hem zoveel mogelijk laten oefenen. Er is tijdens de sluiting wel een mogelijkheid om zwemles te krijgen in andere zwembaden en dat gaan we ook wel doen, maar ik wil er nog zoveel mogelijk van profiteren dat hij nu nog in dit zwembad om de hoek kan zwemmen. Hij is immers net begonnen met zwemles.. Na zijn zwemles kwamen we op de gang mijn zwager tegen en we besloten nog even wat samen te drinken in de kantine. Dat was gezellig en Guido zat lekker onze koekjes op te eten die we bij onze drankjes kregen. Toen het buiten weer droog was en we onze koffie en thee op hadden, gingen we weer richting huis. ’s Middags ging ik samen met de kinderen naar een demonstratie van de gymnastiekvereniging kijken. Ons nichtje zou daar ook een show weggeven en dat mochten we natuurlijk niet missen. Het was op een groot veld naast het zwembad en we hadden heerlijk weer!

Zondag

Ik kon vandaag wat langer blijven liggen, dus dat deed ik ook. Bas ging ondertussen samen met de kinderen naar zijn werk om wat dozen met spullen op te halen die daar nog opgeslagen staan. Toen ik beneden klaar was met mijn ontbijt, ging ik aan de slag met het opruimen van die spullen. De kinderen en Bas waren buiten bezig, de kinderen aan het spelen en Bas ging verder met de vlonder. ’s Middags ging Bas met de kinderen naar een verjaardag. Zo had ik nog mijn handen vrij om de laatste spullen op te ruimen, de woonkamer en de keuken op te ruimen en een begin te maken met Julia haar traktatie. Net voor de zomervakantie gaat ze trakteren en ik wil iets heel leuks voor haar maken, maar dat kost wel wat tijd. Aan het eind van de middag kwam Bas weer met Guido thuis en Julia reed met mijn zwager mee. Bas ging toen weer door naar een bbq en ik werd gebeld of Julia mee mocht naar MC Donalds. Samen met Guido aten we en Julia kwam later weer thuis. Toen zij op bed lagen, kroop ik nog even achter mijn laptop om een nieuw blog te schrijven.

Maandag en dinsdag

Maandag wilde ik met de kinderen ’s middags uit school naar zwemles gaan. Het begon net te spetteren toen ik ze uit school haalde en toen het tijd was om te gaan, kwam het met bakken uit de hemel.. Julia wilde eigenlijk nog bij een vriendinnetje spelen. Ik zou haar op weg naar het zwembad afzetten. Maar toen het ook nog ging onweren, vond ik het niet zo’n goed idee om er zo doorheen te gaan. Gelukkig belde Bas of hij Guido even met de auto naar zwemles moest brengen. Dus daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Wat een regen zeg! Ondertussen ging ik met Julia gezellig spelletjes doen, want zij baalde natuurlijk dat ze niet naar haar vriendinnetje kon. Dinsdag was het weer wat droger gelukkig! De kinderen gingen naar school en naar de bso.

Woensdag

De ochtend gebruikte ik om op te ruimen in huis, de keuken schoon te maken, wassen te draaien (en lekker buiten ophangen want het was al warm!) en een nieuw blog te schrijven. Het was dus een productieve ochtend! Aan het eind van de ochtend haalde ik de kinderen weer uit school en kwam er een vriendinnetje mee van Julia om te spelen. Ik had ook ’s ochtends het badje al gevuld in de tuin, want het zou warm weer worden, dus de kinderen konden lekker zwemmen. Althans, dat was de bedoeling. Ze hebben er volgens mij maar een kwartier in gezeten. Toen wilden ze binnen gaan spelen. We pakten een spelletje erbij en gingen gezellig met z’n drieën spelletjes doen. Aan het eind van de middag ging het klasgenootje weer naar huis en kwam Bas weer thuis van werk. Ik begon aan het eten en samen legden we daarna de kinderen op bed. Bas ging samen met de buurman nog even verder aan de vlonder en ik had nog wat technische dingen voor het blog om te maken dus ging ik daarmee aan de slag.

Lekker buitenspelen

Donderdag

Bas had vandaag vrij genomen om aan de vlonder te werken. Gelukkig had hij vrijwel de hele dag goed weer. Ik bracht de kinderen naar school en ging daarna zelf naar mijn werk. Aan het eind van de middag haalde Bas de boodschappen op en de kinderen bij mijn ouders. ’s Avonds ging hij samen met zijn broer naar de vouwwagen om te kijken wat er nog mist en wat we dus nog aan moeten schaffen. Gelukkig leek het mee te vallen en hoeven we niet zoveel te vervangen.

Vrijdag

Het was feest op school! Toen we aankwamen lopen, zagen we de feestslingers al hangen. Vandaag was het afscheid van 4 juffen en er was een echt circus aanwezig die allerlei leuke activiteiten had opgesteld. De kinderen keken hun ogen uit. Toen het eigenlijk tijd was om naar binnen te gaan, maakten ze een rij en stelden ze zich op bij de deur. Muziekinstrumenten erbij en andere kinderen maakten een haag waar de juffen toen ze aankwamen doorheen konden lopen. Binnen werden de juffen nog in de aula in het zonnetje gezet met een mooi lied die de kinderen zongen. Het was een echte feestdag!

Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter