Weekoverzicht: een drukke (klus) week

door Linda

Het was weer een ouderwets drukke week. De kinderen gingen op de foto voor de schoolfotograaf, ik had het druk met zaken in en om het huis en Bas ging aan de klus. In dit nieuwe weekoverzicht lees je er weer alles over!

Zaterdag

Vanmorgen was ik al vroeg wakker. Bas ging met de kinderen naar zwemles, dus ik bleef nog even lekker liggen. Ik ben aan het kijken naar een Cricut machine. Op Tiktok zie ik zoveel leuke projecten voorbij komen! Mocht je nog meer inspiratie voor me hebben, laat het me dan even weten! Binnenkort ben ik jarig dus het lijkt me heel leuk om hier dan cadeautjes voor te vragen. Maar goed, na wat filmpjes gekeken te hebben, ga ik op mijn gemak naar beneden om te ontbijten.

Wanneer Bas en de kinderen thuis komen drinken we koffie en gaan de kinderen daarna buiten spelen. Ik stap op de fiets en ga naar de winkel. Ik wil even een taartje halen voor als we morgen bij mijn vriendin op de koffie gaan, want ik heb wat te vieren (daarover later meer)!

Zondag

Vandaag blijft Bas wat langer liggen en zorg ik voor het ontbijt. We starten rustig op en gaan daarna op de koffie bij mijn beste vriendinnetje. Haar meiden zijn van ongeveer dezelfde leeftijd, dus de kinderen kunnen het ook heel goed met elkaar vinden. We hebben het zo naar ons zin, dat het later wordt dan we hadden gedacht, maar daar is het weekend voor en zo vaak zien we elkaar niet, dus helemaal prima. We zijn net op tijd thuis om de start van de Formule1 te zien. Daarna gaan we nog even naar buiten om te vissen. Het was een heerlijke, zonnige, dag!

Maandag

Deze ochtend is het nog lekker fris. Ik gooi de ramen open en ga daarna het ontbijt en de tassen in orde maken. Wanneer de kinderen naar school zijn, begin ik in huis. Ik heb afgelopen weekend niets aan de was gedaan, dus dat moet nodig gebeuren. Het wordt weer een zonnige dag dus ik hang alvast een was lekker buiten op om te drogen. Daarna ga ik aan de slag met het schrijven van wat nieuwe blogs en er zijn wat reacties op blogs binnen gekomen die ik nog beantwoord.

’s Middags haal ik de kinderen weer uit school en wilde ik eigenlijk naar de bibliotheek. De kinderen dachten daar anders over en waren ontzettend moe. ’s Avonds was er informatie avond op school, waar ik zelf even heen ging terwijl Bas de kinderen op bed legde.

Dinsdag

Vandaag kwam de schoolfotograaf. De kinderen gingen in de kleren die ze graag aan wilden naar school. Ik deed Julia haar haren nog even netjes en zo konden we gaan. Geen stress, want we waren lekker op tijd. De afgelopen jaren kreeg ik er helemaal stress van wanneer er zoiets op school was, omdat alles perfect moest zijn. Maar gelukkig kan ik dat steeds meer loslaten. ’s Middags haalden we de kinderen van de bso met de fiets. Het was een prima dag!

Woensdag

Gisteren kregen we een berichtje van Ikea dat deze ochtend tussen 8 en 10 uur de bureautjes zouden worden bezorgd. Gelukkig waren ze er niet tussen 8 en half 9 en kon ik de kinderen nog naar school brengen. Al snel daarna kregen we een belletje dat er met een half uur zouden zijn. Dus snel een wasje in de wasmachine en de vaatwasser uitruimen. Toen stonden de mannen voor de deur. Fijn!

Nadat alles uitgeladen was, ging ik nog even in huis verder met opruimen, want er zou ook nog iemand van Marktplaats langs komen om wat op te halen. Toen ook dat gelukt was, maakte ik een wandeling met Joep. Ik zette hem thuis af, pakte mijn spullen en stapte op de fiets naar de bibliotheek om boeken voor de kinderen te halen en een boodschap te doen. Gelukkig lukte het allemaal en was ik op tijd weer thuis om de kinderen weer uit school te halen.

Ze wilden allebei graag afspreken, maar Julia haar vriendinnetje kon uiteindelijk niet. Guido mocht bij een vriendje spelen. Dus ik was alsnog samen met Julia. We lunchen, speelden samen een spelletje (ook heel fijn, even 1 op 1 tijd) en pakten daarna de fietsen om Guido weer op te halen. Het was inmiddels bloedheet buiten dus de rest van de middag bleven we lekker binnen waar het redelijk koel was.

Donderdag

Het beloofd ook vandaag een warme dag te worden, dus als we wakker worden gooien we alle ramen weer open om te luchten. Ik maak daarna het ontbijt en de kinderen kleden zich aan. Bas gaat vast naar zijn werk met de auto want vanmiddag haalt hij ook de boodschappen op. Ik breng de kinderen naar school en stap daarna zelf ook op de fiets om te gaan werken. Wanneer ik ’s middags weer thuis kom laat ik Joep snel uit en haal ik de kinderen uit school. Vandaag komen mijn ouders weer terug van vakantie, dus ik ben er vandaag nog om ze op te halen. Daarna nog even thuis werken en help ik Julia met een knutsel. Guido is erg moe en vermaakt zichzelf met een filmpje. Helemaal prima!

’s Avonds zet Bas het bureautje in elkaar op Julia haar kamer. Hij staat super leuk in haar kamer!

Vrijdag

Het is vandaag mijn laatste dag op het werk. Ik heb namelijk een nieuwe baan! Wel blijf ik hetzelfde aantal dagen werken als ik nu doe, maar dan ergens anders. Zo kan ik werk mooi met het gezin en het blog blijven combineren. Nu nog even genieten van vakantie en dan aan de slag!

Van mijn huidige collega’s neem ik vandaag afscheid met een aantal lekkere koeken voor bij de koffie. Jammie! Verder heb ik het werk overgedragen en zin in mijn nieuwe uitdaging!

Ga jij dit weekend nog wat leuks doen, of staat er komende week nog iets leuks op de planning? Laat het me weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Afsluiting blog LindaSchrijft

Nieuw online:

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter