Weekoverzicht: dit gaan we doen deze zomer, spannend!

door Linda

Deze week begon wat stroef met wat slapeloze nachten. Maar zoals je in mijn vorige blog al kon lezen, waren we ook bezig met uitzoeken wat we deze zomervakantie willen gaan doen. En we zijn er uit! Wat het gaat worden, lees je in dit weekoverzicht!

Zaterdag

Ik was super moe van de afgelopen dagen en slechte nachten, dus ik was blij dat ik vandaag uit kon slapen en bij kon tanken. Er lag nog een hele hoge stapel was op me te wachten en er moesten bedden verschoond worden, dus zodra ik wakker was, ging de eerste was aan en haalde ik Guido zijn bed af. Bas ging nog even in de tuin aan de slag en ’s middags hadden we een afspraak via Marktplaats om een vouwwagen te gaan bekijken. Jaja, we gaan kamperen deze zomer! We zaten al langer te kijken naar een vouwwagen of iets wat erop zou lijken voor de zomervakantie en nu waren we een degelijke en een goed onderhouden wagen tegen gekomen. Julia en Guido vonden het ook heel leuk om te kijken en deelden alvast in wie waar zou komen te slapen. Zo leuk!

Zondag

Vanmorgen gingen we naar de verjaardag van ons nichtje die 4 was geworden. Het gezin van Bas zijn broertje was net verhuisd dus dit was ook een mooi moment om even te kijken hoe het geworden was. Er was hard geklust, want het zag er heel mooi uit! De kinderen speelden gezellig met elkaar en deden een spelletje. Aan het eind van de ochtend gingen we weer naar huis want we hadden nog leuke plannen voor vanmiddag: naar het zwembad! Daar was het lekker rustig (het was buiten natuurlijk ook prachtig weer dus het was niet zo gek dat het rustig was) en dat was heerlijk! Aan het eind van de middag gingen we weer naar huis, waar ik nog was klusjes in huis deed voordat er weer aan het eten begonnen moest worden 😉

Maandag

Vandaag mochten de kinderen nog een half dagje bij mijn ouders spelen. Mijn moeder kwam ze ophalen en ik ging op de fiets naar mijn werk. Bas was al vroeg gaan fietsen, ondanks dat het nog wat fris aanvoelde was het droog en zonnig weer. Na mijn werk haalde ik de kinderen bij mijn moeder op en gingen we lopend naar huis. Guido had vanmiddag zwemles dus daar gingen we met z’n drieën heen. Het was heerlijk weer dus Julia en ik wachtten lekker buiten in de zon. Na zwemles was het alweer tijd om het eten te gaan maken.

Dinsdag

Vandaag gingen de kinderen naar de BSO waar ze (dacht ik) zouden gaan verven. Ik had ze dus oude kleren aangedaan en schone meegegeven. Maar toen we bij de BSO aan kwamen zeiden ze dat het gisteren was.. ze hadden het bericht over de oude kleren naar alle ouders gestuurd. Foutje.. Maar vandaag zou er poppenkast zijn voor de kinderen, dus ze hadden toch nog wat leuks. Nadat ik ze afgezet had fietste ik door naar mijn werk. Toen ik ’s middags weer thuis kwam, was Bas al thuis met de kinderen. Ze hadden het erg leuk gehad tijdens de poppenkast. En dat was te merken ’s nachts, Julia kon niet slapen en sliep daarom bij ons in bed. Guido werd om de haverklap huilend wakker.. Iets teveel indrukken gehad denk ik.

Woensdag

We hadden helemaal geen afspraken vandaag, heerlijk! Dus de kinderen speelden rustig zelf terwijl ik wat opruimde in huis en stof zoog. Aan het eind van de ochtend checkte ik even op Facebook of de speeltuin ’s middags open zou zijn en dat was het geval. Dus we aten een broodje en gingen daarna op pad. Ze hebben heerlijk gespeeld en ik kon (soms) in het zonnetje lekker rustig zitten. Het was een fijne relaxte dag!

Donderdag

Oma haalde vanmorgen de kinderen op. Ze mochten bij opa en oma de vlag uit hangen voor Bevrijdingsdag.

Het plan van oma was om vandaag ook naar een speeltuin te gaan, maar dan een andere dan waar we gisteren zelf geweest zijn. Dus de kinderen hadden daar al heel veel zin in! Hun nichtje was er ook vandaag dus ze konden gezellig met z’n drieën spelen.

Vrijdag

De laatste dag van de meivakantie, dus Bas is vandaag vrij om met de kinderen op pad te gaan. Allereerst konden ze ’s ochtends de vouwwagen ophalen en door brengen naar Bas zijn werk waar we hem tijdelijk op mogen slaan.

We zijn nog op zoek naar een vaste plek waar we hem kunnen stallen. Mocht je wat weten in de Bollenstreek, laat het me dan vooral weten (mail me of een reactie onder dit blog). Vanmiddag hebben de kinderen in de tuin gespeeld en is Bas met het laatste stukje tegelen begonnen. De achtertuin is nu bijna klaar!

Dit weekend is het natuurlijk Moederdag! Mocht je nog wat willen gaan knutselen met je kinderen voor Oma, maak dan vooral dit leuke bosje bloemen! Deze maakte ik vorig jaar met de kinderen voor de oma’s. Verder hebben wij dit weekend nog een verjaardag waar we morgen naartoe gaan. Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter