Weekoverzicht: De gordijnen hangen!

door Linda

Deze week ging ik, samen met mijn oud-collega’s, op bezoek bij een bijzonder dier. Julia ging op school naar de kinderboekenmarkt en kocht een aantal leuke boekjes. Ook werden deze week onze gordijnen opgehangen, in dit blog zie je hoe het eruit is komen te zien. Lees je mee?

Zaterdag

We hadden een drukke dag gepland staan voor vandaag. Ik ging met mijn 2 oud collega’s naar de kinderboerderij om het Kamaroenschaap te bekijken die daar staat en die de naam van onze overleden collega heeft gekregen toen zij heel erg ziek was. De kinderboerderij is een speciale plek voor ons omdat we daar met z’n vieren elke lunchpauze rondliepen. Heel bijzonder om dit schaapje zo te zien. En ze was ook nog eens drachtig! Komend voorjaar kunnen we dus op kraambezoek!

Kamaroenschaapje met een bijzondere naam

Bas en de kinderen gingen ondertussen naar het verjaardagsfeestje van mijn zwager en schoonzus. ’s Middags gingen zij naar Julia haar zwemles, ik haalde het net niet om ook mee te gaan omdat een hele fijne buschauffeur me gewoon liet staan terwijl ik mijn mondkapje op deed. Pannenkoek.. Maar goed, dan maar wachten op de volgende bus. Al kwam die pas een half uur later.. dus ik ging even bij mijn vrienden met die grote gouden M langs en haalde maar wat te eten want voordat ik thuis zou zijn, zou het al ruim lunchtijd geweest zijn. Gelukkig liet de volgende bus me niet staan en kon ik eindelijk het laatste stukje naar huis. Thuis aangekomen zat Bas het laatste stukje van de kwalificatie van de Formule1 te kijken en waren de kinderen aan het spelen. Toen de kwalificatie klaar was, pakten we de auto en gingen we nog even naar het tuincentrum voor een mooie grote kamerplant. En wat zijn we geslaagd!

Zondag

Het plan was om vanmorgen naar het zwembad te gaan. Maar de kinderen waren zo moe, en we waren ook nog uitgenodigd voor ons buurmeisje haar verjaardag, dat we maar niet naar het zwembad zijn gegaan. Dus ’s ochtends deden we het rustig aan en ’s middags gingen we naar de verjaardag.

Maandag en dinsdag

Maandag gingen we allemaal weer onze eigen weg, de een naar school en de ander naar de gastouder. Wij weer aan het werk. Aan het einde van de middag hoorde ik dat Guido koorts had gekregen bij de gastouder en ’s avonds zat hij telkens weer aan zijn oor. Dinsdagochtend heb ik voor de zekerheid maar even de huisarts gebeld om zijn oren na te laten kijken. Gelukkig had hij geen oorontsteking, wel had hij last van zijn oren omdat er een hoop snot in zijn holtes zat. Mocht de koorts hoger worden, dan moesten we terug komen, voor nu konden we weer naar huis. Gelukkig. De rest van de dag bleef Guido lekker thuis en keek rustig een filmpje. Ondertussen kon ik wat werken. ’s Middags haalden we samen Julia op van school.

Woensdag

De gordijnen komen vandaag! Eindelijk! En wat maakt het weer een verschil. Ik ben er zo blij mee! Guido zijn kamer ziet er nu ook helemaal uit als een echte slaapkamer, zonder dat zijn ramen dichtgeplakt zijn (ja, we moesten wat..). De man die alle gordijnen op kwam hangen stond al vroeg voor de deur, maar gelukkig konden we eerst Julia nog rustig naar school brengen. Het is natuurlijk zijn vak, maar wat was hij snel met het ophangen en het op maat maken van alle rails. In 2 uur had hij de gordijnen op de werkkamer opgehangen, die van Guido zijn kamer, de woonkamer, de keuken en bij de voordeur.

Blij met de gordijnen in de woonkamer
Guido zijn kamer met gordijnen

’s Middags ging ik lekker met de kinderen knutselen. Julia maakte nog een mooie lantaarn en Guido wilde graag kleien. Aan het eind van de middag liepen we nog een rondje door de wijk en speelden de kinderen lekker in de speeltuintjes.

Donderdag

We brachten Julia vanmorgen weer naar school, waarna Guido met mijn moeder mee ging. Hij bouwde samen met opa een hoge toren van duplo en vermaakte zich met het lezen van boekjes in de bibliotheek. ’s Middags haalden ze Julia uit school en gingen ze weer naar de bieb. Julia zat al snel helemaal verdiept in een boek 🙂

Vrijdag

Ik bracht Julia naar school, de laatste keer voor de herfstvakantie! Guido mocht weer bij de gastouder spelen en werd ’s middags weer opgehaald door Bas. Julia had aan het eind van de ochtend in het kader van de kinderboekenweek een kinderboekenmarkt. Kinderen konden zo hun boekjes verkopen en weer andere kopen. De kinderen van groep 1 en 2 moesten onder begeleiding. Maar zowel Bas als ik waren aan het werk. Gelukkig wilde mijn moeder even met Julia over de kinderboekenmarkt. En ze is goed geslaagd!

Wat ga jij doen dit weekend? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog! Vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter