Weekoverzicht: Behoorlijk chaotisch

door Linda

De 2e week werken, lesgeven en moeder zijn gaat voor mij in. Ik vond het een choatische week, Julia had niet veel motivatie voor school, maar er moesten wel wat dingen gebeuren. Gelukkig kreeg ik wat hulp van mijn moeder. In het weekend zijn we weer op pad gegaan, we liepen met onze laarzen door de blubber, maar gelukkig was het overdag droog. Ook gingen we op bezoek bij Bas zijn opa en oma’s, die hadden we al zo lang niet gezien. Lees je mee?

Zaterdag

Het heeft gisteren en afgelopen nacht erg geregend, maar we gaan er ’s middags wel op uit. Met laarzen aan, dat begrijp je šŸ˜‰ want overal ligt modder, zijn er plassen en blubber. We gaan eerst naar het Haarlemmermeerse bos, maar dat valt een beetje tegen. Het is druk en we vinden het niet fijn wandelen hier.

Het Haarlemmermeerse bos

We maken een klein rondje in dit bos en besluiten alles weer in de auto te laden en naar een bekender stukje natuurgebied te gaan. Hier is het een stuk rustiger en kunnen de kinderen lekker hun gang gaan op hun fietsjes. Lekker racen door de blubber!

Wandelen door de blubber

Zondag

Zondag gaan we op bezoek bij de oma’s en opa van Bas in West-Friesland. We vertrekken rond 10 uur om er eind van de ochtend te zijn. We lopen een rondje met Opa en eten daarna gezellig met elkaar voordat wij verder gaan naar de volgende oma. Het was een gezellige dag en leuk dat we elkaar weer hebben gezien!

Maandag

Julia en ik beginnen vroeg aan school, deze week oefenen we de letter M. Julia maakt een mooie rij met muizen van groot naar klein. Ik ga daarna aan het werk tot het tijd is voor Julia haar online les. Oma vraagt of Julia en Guido ’s middags even met haar mee willen naar het bos! Leuk (en voor mij heel fijn zodat ik rustig even wat werk af kan maken)!

Dinsdag

Vandaag lukt het even wat minder goed met het schoolwerk van Julia. Online les is ook af en toe nog wat lastig om vol te houden. Maar de opdrachten gaan over het algemeen prima. Maar vandaag dus even niet. Ook prima, we doen wat we kunnen en verder laat ik het even voor wat het is. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat te werken. Tussendoor lopen we nog even een rondje en aan het einde van de middag neemt Bas de kinderen nog even mee naar de duinen.

Wandelen in de duinen

’s Avonds horen we tijdens de persconferentie dat de lockdown vanwege te langzame daling van het aantal besmettingen verlengd wordt. Helaas moeten we dus nog even doorzetten. Hopelijk is er snel licht aan het einde van de tunnel!

Woensdag

Heerlijk, even een dag alleen maar de focus op de kinderen in plaats van alle ballen proberen hoog te houden. Julia heeft ’s ochtends online les en we hebben maar een klein opdrachtje. Ook deden we er nog wat van gisteren. Daarna mogen ze allebei even tablet kijken. Aan het eind van de ochtend gaan we even naar de glasbak en lopen we verder een rondje door de wijk. Na het eten werk ik aan een nieuw blog over De Nationale Voorleesdagen. Deze zijn van 20 tot en met 30 januari 2021 en er is een heel leuk prentenboek van het jaar verkozen. Heel leuk voor peuters en kleuters!

De Nationale Voorleesdagen

Donderdag

Ik heb vanmorgen een webinar van mijn werk, mijn moeder is zo lief om even met de kinderen een rondje te gaan lopen zodat ik rustig kan luisteren. Als de kinderen weer thuis komen moeten we op school nieuw huiswerk voor Julia gaan ophalen. Voor mij ook wel even lekker om een frisse neus te halen. Weer thuisgekomen zijn de kinderen moe dus met een filmpje kan ik de rest van de middag ook nog wat werk doen.

Vrijdag

De kinderen hebben goed geslapen, gelukkig. Ik werk met Julia weer aan haar huiswerk en ga daarna zelf weer aan de slag. Er zijn voor vandaag ook 2 filmpjes bij die ze moet kijken (oa van Schooltv) dus dat komt goed uit. Bas is ’s middags vrij en neem de kinderen Ć©n oma mee naar de duinen voor een frisse neus. Na een heerlijke wandeling duikt hij in de keuken om zijn verse pasta te gaan maken. Dat wordt weer smullen!!

Hoe was jouw week? Hoe vond je het om te horen dat de lockdown verlengd is? Ik ben benieuwd, laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog!

Tot volgende week!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter