Weekoverzicht: aan de slag in de tuin en naar de speeltuin

door Linda

Er werd hard gewerkt in de tuin, deze week. Het begin van de vlonder werd gebouwd en ik was met de nieuwe planten bezig. Maar we gingen ook naar de speeltuin en ik maakte nog een melding van een vernieling in een speeltuintje. Hoe dit precies zit en wat we nog meer gedaan hebben lees je in een nieuw weekoverzicht!

Zaterdag

Het was mijn uitslaapdag! Yeah! Na de slechte nachten afgelopen week, was ik er wel weer aan toe. Toen ik uit bed stapte, gooide ik gelijk alvast een was in de wasmachine en haalde ons bed af. Als ik iets heerlijk vind, dan is het wel om ’s avonds in een lekker fris bed te stappen. Bas was ondertussen buiten alweer aan het werk met de buurman. Hij had een waterpomp besteld en die werd in elkaar gezet. Daarna begonnen ze met de voorbereiding van de vlonder. Er moeten heel wat palen geslagen worden voor onze vlonders dus dat moest allemaal goed en waterpas gebeuren. Ondertussen ging ik aan de slag met het planten van de planten die ik gisteren gekocht had. Het vrolijkt de boel nog meer op. Aan het eind van de middag had Bas een feest van een vriend en was ik met de kinderen thuis. Wij maakten er ook een feestje samen van en aten wat we lekker vonden. ’s Avonds laat werd Guido nog wel een aantal keer wakker, maar ging uiteindelijk lekker in zijn eigen bedje slapen.

Zondag

De kinderen hadden verder lekker geslapen en waren gelukkig niet al te vroeg wakker. Ik maakte ons ontbijt en we deden het rustig aan. Julia zat te kleuren en Guido speelde met zijn knikkerbaan. ’s Middags liepen we even naar mijn moeder om een eierdoos op te halen. Van school hadden de kinderen de instructie gekregen om een eierdoos mee te nemen, maar die had ik niet in huis. Gelukkig oma wel. De kinderen trokken hun laarzen aan want het was een regenachtige dag, en we gingen aan de wandel. Op de terugweg gingen we langs verschillende speeltuintjes, even lekker spelen! Maar bij een speeltuintje zagen we dat de schommel vernield was. Daar maakte ik foto’s van en stuurde het toen we thuis waren door naar de gemeente.

Maandag

Eerst bracht ik de kinderen naar school en ging daarna zelf naar mijn werk. ’s Middags haalde ik ze weer uit school en gingen we na wat gedronken te hebben, door naar het zwembad voor de zwemles van Guido. En warempel, hij mocht door naar het groene badje en kreeg zijn groene armbandje. Hij was super trots, dus wij waren ook heel blij voor hem.

Op de terugweg gingen we even naar de schommel kijken die al vervangen was door de gemeente. De vernielde werd weer gemaakt en in de tussentijd hebben ze een vervanger opgehangen. Top!

Dinsdag

Vandaag hadden de kinderen een lange dag, school en bso. Bas en ik gingen aan het werk en waren daar de hele dag mee bezig. Eigenlijk hadden we verder niet zoveel bijzonders. ’s Avonds ging ik aan de slag met een nieuw blog over het zwangerschapspakket van Ouders van Nu. Steeds meer mensen weten de weg naar LindaSchrijft te vinden, super leuk! En ik kwam er vandaag achter dat mijn blog over het Froyak zonnepaneel op dit moment trending is en al meer dan 300 keer gelezen, wauw!

Woensdag

De kinderen moesten allebei een eierdoos meenemen naar school om mee te gaan knutselen, maar alleen Julia had er nog 1 meegenomen. Daarom wilde ik na het naar school brengen van de kinderen even een doosje eieren gaan halen. Op weg naar de supermarkt, fietste ik langs mijn ouders. En wat bleek, mijn moeder had al nieuwe eieren gehaald dus ook deze doos mocht ik meenemen. Top! Ik deed nog even gezellig een bakkie met mijn moeder en ging daarna weer op weg naar huis om in huis aan de slag te gaan. Er moest nog het een en ander schoongemaakt worden voordat ik de kinderen weer op moest halen. Aan het eind van de ochtend had ik het meeste gedaan en was het weer tijd om ze te gaan halen. Na het eten trokken we onze schoenen weer aan en gingen we naar de speeltuin. Kon ik mooi in het zonnetje zitten na mijn ge-ren door het huis en konden de kinderen lekker spelen. Tot het begon te regenen, toen gingen we weer naar huis.

Donderdag

Guido ging vandaag samen met zijn knuffel dino en eierdoos naar school. Julia wilde ook een knuffel mee. Dat is meestal het teken dat ze moe zijn. Ze hadden ook de hele nacht vast geslapen en we moesten ze vanmorgen wakker maken. Maar ze hadden wel zin om te gaan. ’s Middags haalde mijn moeder de kinderen uit school en haalde Bas ze eind van de middag weer op. ’s Avonds had ik nog een hele informatieve webinar die uiteindelijk langer duurde dan gepland, maar waar ik veel wijzer van geworden ben. Altijd fijn!

Vrijdag

Guido kon afgelopen nacht niet slapen, dus ik had hem maar bij ons in bed gelegd. Uiteindelijk viel hij in slaap, maar het werd een slechte nacht. Nou ja, gelukkig hebben we een lang weekend voor de boeg! Toen het tijd was om op te staan, lag hij natuurlijk nog te slapen en was lastig wakker te krijgen. Toch waren we nog op tijd beneden en konden we rustig aan naar school. Met de kinderen op school, ging ik lekker op de fiets weer naar mijn werk.

Dit weekend gaat Bas weer aan de slag in de tuin en heb ik wat afspraken gemaakt met de kinderen. Wat precies, dat lees je natuurlijk volgende week!
Wat ga jij dit weekend doen? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog, vind ik leuk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter