We gaan eraan!

door Linda

Het Corona virus.. wat een narigheid, en natuurlijk het gesprek van de dag. Eerlijk gezegd schoot het begin deze week wel even snel door mijn hoofd of we deze week wel naar het zwembad moesten gaan. Er zijn altijd best wel wat mensen en je bent er toch met je kinderen. Maar de sfeer was heel gemoedelijk, niets aan de hand.

Voor mijn gevoel veranderde dat toch wel gistermiddag toen duidelijk werd wat de maatregelen zijn tegen het virus. Het is heftig, elke dag zoveel mensen die ziek worden, ziekenhuizen die het bijna niet meer aan kunnen.. Maar in China wordt het aantal nieuwe gevallen minder en er zijn ook veel mensen weer beter geworden. Het zou ook fijn zijn als dit soort goede nieuws ook gedeeld zou worden.

Alleen dat hamsteren.. daar kan ik niet zo goed bij..

Kinderen worden gelukkig niet gezien als risicogroep. Dus voor onze kinderen verandert er niet zoveel. Wel let ik extra op met handen wassen en we zoeken het ook niet op door naar plekken te gaan met veel mensen. Wat doen jullie om het virus buiten de deur te houden? Hoe denken jullie hierover?

Gelukkig waren er ook leuke dingen deze week. Klein, geen wereld nieuws, maar voor mij mooie lichtpuntjes. Guido gaat steeds meer praten, leest op zijn manier aan iedereen voor en kan zelf stickers van een stickervel af halen en opplakken. Heel fijn om te weten wat er in zijn hoofdje om gaat, hoe hij de wereld ziet en hoe snel hij zich ontwikkelt.

Guido leest voor

Julia was de laatste tijd erg aan het stotteren. Blijkbaar hoort dat bij haar leeftijd. Ze wil zo graag alles tegelijk vertellen dat ze over haar woorden struikelt. Gelukkig wordt het al minder en komt ze beter uit haar woorden.

Dit weekend doen we het rustig aan. Ik ben van plan te gaan beginnen aan het eerste deel van de serie De 7 zussen. Wat gaan jullie doen? Zijn er nog creatieve ideeën? Ik hoor ze graag!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter