Moederschap

Wat een gesnotter!

De ene na de andere is hier thuis verkouden. Al is het nog niet echt heel erg koud geweest, we hebben hier toch regelmatig last van een verkoudheid, griepje, laatst ook nog buikgriep en oorontstekingen..

Guido was de afgelopen weken niet helemaal lekker. Hij at niet veel, spuugde vooral ’s avonds, had een snotneus en zat gewoon niet helemaal lekker in zijn velletje. Op donderdag begon hij ook aan zijn oor te wrijven en zijn hoofd vast te houden, toen wist ik genoeg: oorontsteking..

Guido oorontsteking

Vrijdag toch even de huisarts gebeld om met de assistente te overleggen. Guido heeft nu al zo vaak oorontsteking gehad dat ik wel wist dat ik er niet zoveel aan kon doen. Maar omdat hij nog zo jong is, wilde de doktersassistente toch dat we hem even kwamen laten zien aan de huisarts.

Gelukkig was het dit keer een enkele oorontsteking, blijft natuurlijk vervelend genoeg voor Guido. Maar ik was blij dat het geen dubbele oorontsteking was zoals een paar weken geleden. Toen zag hij er echt als een ziek en zielig vogeltje uit, moest ook spugen, was heel hangerig en huilerig, hij had toen echt pijn. Hij heeft toen ook antibiotica gekregen.

Dit keer dus het gebruikelijke medicijn: paracetamol en heel veel knuffelen. Ook zet ik zijn bed een beetje schuin, zodat de druk wat minder is in zijn hoofd. Gelukkig heb ik zelf nog nooit oorontsteking gehad, maar daardoor weet ik ook niet echt hoe hij zich voelt. Bas daarentegen heeft toen hij klein was ook heel vaak oorontsteking gehad dus hij weet wel wat werkt en wat niet. Neusspray wil ook helpen maar gebruik ik niet altijd moet ik eerlijk zeggen. We zorgen dat hij comfortabel is, maar we willen niet teveel medicijnen enzo gebruiken.

Guido verkouden

Bij verkoudheid wil ook een doorgesneden ui wel eens helpen naast het bedje. Bij Julia werkte het heel goed toen zij baby was, bij Guido werkt het minder goed. Vanaf 6 maanden kun je ook Luuf gebruiken, dit is een soort Dampo (zalf) en ideaal om voor het slapen op het buikje en de rug te smeren.

Guido is nu weer aan het opknappen gelukkig, we hebben bijna weer onze oude ventje terug.

Hebben jullie nog tips bij verkoudheid van kinderen of baby’s? Laat het me vooral weten in de reacties, misschien kun je mij of een andere mama ermee helpen. Bedankt alvast!

Liefs,
Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *