Uitgekookt.nl: kant en klare gezonde maaltijden review

door Linda

Afgelopen week kreeg ik een berichtje van Uitgekookt.nl dat ik een proefpakket mocht uitproberen. Een pakket met 4 verschillende kant en klare gerechten die je alleen nog maar in de oven of magnetron hoeft te schuiven. Als moeder met 2 kleine kinderen heb ik vaak na een dag werken niet zoveel zin meer om uitgebreid te koken, maar je wilt natuurlijk wel wat gezonds eten. Dus dit moest ik uitproberen! In dit blog lees je mijn review over Uitgekookt.nl en de kant en klare, gezonde maaltijden.

Uitgekookt.nl

Uitgekookt.nl

Uitgekookt begon in 2006 met de bouw van een open keuken naast de fruit- en groentespeciaalzaak die Johan van Marle van zijn ouders had overgenomen. De Van Marles zitten al sinds 1830 in het groente en fruit, maar het idee van Johan bleek een snelkookpan voor de groei van zijn bedrijf. De basisprincipes? Geen pakjes of zakjes, maar koken met verse ingrediënten, veelal geteeld op het omringende land.

Ruime keuze uit diverse maaltijden

Iedere week kun je kiezen uit 26 nieuwe kant en klare maaltijden in de categorieën: Hollands, Werelds, Vis/Vega en Keuze van de chef. Bij de maaltijden staan symbolen of de gerechten vetarm of zoutarm zijn. Zo kun je zelf een gezonde en passende keuze maken. De maaltijden worden dagvers bereid en door vaste bezorgers gekoeld bezorgd. Je hoeft met dit pakket dus zelf niet meer te koken, maar krijgt wel een verse en gezonde maaltijd aan huis. Je kunt de maaltijden in een magnetron of oven eenvoudig opwarmen. Op de verpakking van het gerecht staat hoe lang het in de magnetron of oven moet. Handig!

Je kunt nu een proefpakket met 4 gerechten bestellen voor maar € 19,95 en is online te bestellen via Uitgekookt maaltijdservice (geen abonnement, je kunt eenmalig bestellen!).


Bestellen

Het online bestellen ging me snel af! Je voert eerst je postcode in en dan kun je de bezorgdagen en tijden bekijken. Daarna kun je gerechten gaan kiezen. Hier heb ik het langst over gedaan! Er is zoveel keus. Uiteindelijk koos ik voor:
– Witlofstampot met ham en kaas
– Bami met roergebakken groenten en shoarma
– Ovenschotel witvis, bloemkool en kruidenkaas
– Hachee met oma’s stoofpeertjes en aardappelen

Witlofstampot Uitgekookt.nl

Wat vond ik ervan?

Toen ik mijn bestelling geplaatst had kreeg ik al snel een email met de bevestiging. Op de dag van bezorging kreeg ik nog een email met een schatting van hoe laat het pakket bezorgd zou worden. In mijn geval was dat tussen 20:04 uur en 21:04 uur. Toen ik het pakket opende, zagen de maaltijden een netjes en mooi uit. Ik heb de dagen erna alle maaltijden geproefd en het was heel erg lekker, met name de witlofstampot. Je proeft echt dat het vers eten is!

Uitgekookt.nl is ideaal als je weet dat je een drukke week hebt, als je geen zin hebt om te koken, als je alleen bent en geen zin hebt om uitgebreid voor jezelf te koken of als je juist niet zo goed kunt koken en toch gezond en vers wilt eten. Zoals jullie weten hebben wij vaak erg drukke weken dus wij gaan zeker vaker een pakket bestellen. Ik vond het echt een aanrader!

Kende jij Uitgekookt.nl al? Mocht het nog niet zo zijn, dan hoop ik dat je iets aan deze review over Uitgekookt.nl kant en klare gezonde maaltijden hebt gehad en het ook eens gaat proberen!

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking met Uitgekookt.nl

Verder lezen?

14 comments

Daan 7 maart 2021 - 20:37

Wij hebben m vorige week ook mogen testen (zie mijn blog voor de review). Viel hier ook bij de dreumes goed in de smaak!

Reply
Jadis 6 maart 2021 - 09:21

Ja mij niet gezien, we hebben zelfs geen magnetron in huis. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep; snap dat voor velen dit erg handig is.

Reply
Frederique 6 maart 2021 - 09:10

Nog niet eerder van gehoord. Klinkt wel als een uitkomst voor mensen die weinig tijd hebben om uitgebreid te koken.

Reply
Nicole Orriëns 2 maart 2021 - 16:05

Dat klinkt goed. Is het net zo iets als Hello Fresh?

Reply
Linda 3 maart 2021 - 10:21

Dat zou je kunnen zeggen, al hoef je zelf niet meer te koken.

Reply
Felice Veenman 2 maart 2021 - 10:31

ik kende het niet maar dat is niet zo raar, geen haast meer in huis en ik hou van koken..ik val niet in de doelgroep, vrees ik. Maar het lijkt me een prima alternatief voor een drukke dag in een druk gezin

Reply
rachel 2 maart 2021 - 08:59

ik ken het wel maar het is niks voor ons en ik eet medisch keto dus dan word het al een dingetje

Reply
Linda 2 maart 2021 - 10:01

Ah dan wordt het lastig ja..

Reply
Lindaschrijfthetop 2 maart 2021 - 08:46

Ik ken het niet. Maar het lijkt me ideaal. Zeker voor druk werkende mensen die laat thuis komen.

Reply
Linda 2 maart 2021 - 10:00

Precies, je hoeft het alleen maar in de magnetron of oven te schuiven. Vers en gezond eten 🙂 Ik ben fan zoals je begrijpt 😉

Reply
karin 1 maart 2021 - 21:15

kijk, dat is nu eens handig!

Reply
Linda 2 maart 2021 - 09:59

Zeker handig! Ga je het proefpakket ook proberen Karin?

Reply
Rosalyn 1 maart 2021 - 21:02

Het lijkt mij een prima oplossing voor mijn ouders. Zelf koken gaat hen niet zo goed meer af, dus eigenlijk wil ik hen hier wel eens mee verrassen. Weet jij toevallig of Uitgekookt ook overdag bezorgt?

Reply
Linda 2 maart 2021 - 09:58

Dan is het ideaal inderdaad! Ze bezorgen op werkdagen tussen 16 en 20 uur en op zondag tussen 16 en 22 uur. Ben benieuwd of jullie het proefpakket gaan proberen! Kan het zeker aanraden!

Reply

Laat een reactie achter