Recensie: Mijn lijf van Emily Ratajkowski

door Linda

Het boek Mijn lijf van model en influencer Emily Ratajkowski is nog maar net uit in het Nederlands en ik mocht er al een recensie over schrijven. Super leuk! Het boek Mijn lijf bestaat uit verschillende essays waarin je het persoonlijke verhaal kunt lezen van Emily en hoe ze er achter kwam dat het vaak anderen waren die zeggenschap over haar lichaam en image bleken te hebben in plaats van zij zelf. Kortom een heel interessant boek voor elke vrouw en je kunt het nu ook winnen! Lees je mee?

Over de schrijfster: Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski is bekend als fotomodel, actrice en influencer (met maar liefst 28,8 miljoen volgers op Instagram). Ook is ze feministe, succesvol zakenvrouw, wereldwijd socialmediafenomeen en essayschrijver. Ze brak door op haar eenentwintigste nadat ze in de videoclip van Pharrell Williams figureerde.

Samenvatting Mijn lijf

In Mijn lijf vertelt Emily in verschillende essays haar persoonlijke verhaal. Zo schrijft ze over castings waar ze als model naartoe ging, hoe haar schooltijd was en hoe ze behandeld werd door haar eerste vriendje. Maar ook hoe ze gevraagd werd voor de videoclip Blurred Lines. Dat zou ze wel even doen want ze hoefde zich toch niet te schamen voor haar lijf? Maar ze had niet kunnen denken dat juist die klus bepalend is geweest voor haar verdere leven.

Wat vond ik van het boek?

In het begin moest ik even inkomen, maar daarna las het boek lekker weg. Bijzonder om te lezen hoe het leven Emily als model begon, de normen en waarden die ze van huis uit mee kreeg, maar hoe ze zich na het dansen in de videoclip zich realiseert welke macht mannen eigenlijk nog steeds over vrouwen hebben. Dit is het keerpunt in haar leven. Ik vind het boek een must read voor elke vrouw!

Het boek Mijn lijf van Emily Ratajkowski winnen?

Ben je benieuwd geworden naar dit bijzondere boek? Dan kun je Mijn lijf winnen! En meedoen is makkelijk: laat een reactie achter onder dit blog of onder de post op Instagram. That’s it! Wel is het natuurlijk heel fijn als je mij ook op Instagram volgt wanneer je daar een reactie achter laat. Voor een extra winkans volg je ook Fontaine uitgevers! Aanstaande zondag zal ik de winnaar bekend maken in dit blog en onder de post op Instagram.

Heb je zin om nog meer recensies te lezen? Dan kun je hier nog even verder lezen.

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

10 comments

Mandy 11 januari 2022 - 15:56

Oh wat leuk zeg! Helaas te laat om mee te doen met de winactie. Ik had graag mee gedaab

Reply
Frederique 8 januari 2022 - 16:37

Ik vind Emily Ratajkowski onsympathiek overkomen. Wat dat betreft ben ik wel benieuwd naar het boek. Even de persoon achter het gezicht zien.

Reply
Mitchel 6 januari 2022 - 20:33

Ja, inderdaad iets heel anders. Ik ben benieuwd naar het verhaal van deze vrouw. Ik ken haar overigens niet.

Reply
Joyce Joshua 6 januari 2022 - 13:49

Weer eens iets anders. Ik hou wel van dit soort boeken, hoewel thrillers op de absolute nummer 1 staan!

Reply
Lindaschrijfthetop 6 januari 2022 - 12:24

Ik ken het boek niet maar het lijkt me leuk een kijkje in het leven vaneen model.

Reply
Jolanda 6 januari 2022 - 19:43

Wat enorm gaaf om daar een recensie over te mogen schrijven. Heb je daar meer ervaring mee? Je maakt me wel nieuwsgierig om het boek te schrijven. Goed dat zij haar verhaal vertelt. Dit is heel goed voor alle vrouwen

Reply
Claire 6 januari 2022 - 11:44

Wat een ontzettend interessant en intrigerend boek! Ik ben super benieuwd en doe dan ook graag mee met de winactie.

Reply
Nicole Orriëns 6 januari 2022 - 11:16

Je boekbespreking maakt me zeker wel benieuwd naar dit boek. Wat leuk dat ze haar verhaal heeft opgeschreven en dat ze op die manier andere vrouwen helpt en informeert.

Reply
Priscilla 6 januari 2022 - 10:53

Heel benieuwd! 1 van de eeuwenoude goede voornemens van het jaar wat vaker te gaan lezen, zou een leuk begin zijn 😉

Reply
Linda 10 januari 2022 - 10:12

Je hebt het boek gewonnen! Ik heb je gegevens al via Instagram dus het komt snel jouw kant op!

Reply

Laat een reactie achter