Plog: quarantaine week 2

door Linda

De tweede quarantaine week. We hebben veel geknutseld, buiten gespeeld, zijn naar de ‘kapper’ en op berenjacht geweest! Dus best veel gedaan afgelopen week. Ik heb er weer een gezellige plog van gemaakt. Kijk je mee?

kleien

Wanneer ik zit te werken, kunnen de kinderen hun eigen gang gaan met de knutselspullen. Julia zat hier heel rustig te kleien.

prikblok

Onze gastouder had heel lief een tasje voor de kinderen langs gebracht. Daarin zaten veel leuk knutsel dingen, maar ook lekkere paaseitjes en bellenblaas. Gelukkiger kun je mijn kinderen niet maken! Julia ging voor het eerst aan de slag met een prikblok dat ook in de tas zat en dat vond ze een leuke bezigheid.

Eigenlijk moesten Bas en Guido nodig naar de kapper. Maar de kapper is sinds deze week dicht dus moesten we een andere oplossing verzinnen. Nu hebben ze niet zulk moeilijk haar dus met een tondeuse zijn we een heel eind gekomen. En ik moet zeggen, voor een eerste keer vond ik het best meevallen om te doen en het resultaat was ook beter dan ik had verwacht!

kapper

Elke dag ga ik 2 keer een klein rondje door de wijk. Even een frisse neus halen. Daarna spelen we nog in de tuin.

glijbaan
bloembollen

The gang:

loopfietsen

Vandaag, zondag zijn we ook op berenjacht geweest in de wijk. Wat een leuk idee is dat zeg! Vooral Julia vind het prachtig om de beren te zoeken. Sommige mensen hebben 2 of meer beren voor de ramen staan. Dan kan Julia ze ook mooi tellen. Hebben jullie ook al beren gezocht? Bij ons in de wijk zijn er veel meer te vinden dan ik had verwacht.
We hebben er zelf ook twee neergezet. Één in het keukenraam en één op Julia haar kamer. Prachtig vond ze het dat ze er ook voor kon zorgen dat andere kinderen bij ons konden zoeken.

Hoe was jullie week? En ik ben ook benieuwd naar leuke knutsel of andere tips om thuis te doen met de kinderen. Laat het me weten in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

1 comments

Miranda 30 maart 2020 - 08:53

Oh, leuk zo’n knutseltasje. En die prikblokken, ik wist niet dat dat nog bestond. Vond ik ook altijd heel leuk om te doen vroeger 🙂

Reply

Laat een reactie achter