Plog: quarantaine week 1

door Linda

De eerste week quarantaine zit erop. Nou ja, ik was niet de hele dag thuis. Ik moest het grootste deel van de week nog naar mijn werk. Maar de kinderen en Bas waren thuis. Hoe is de eerste week bij jullie verlopen? Vermaken jullie je nog een beetje? In deze plog kun je zien wat we thuis hebben gedaan de afgelopen week. Kijk je mee?

Al ben ik nog gewoon aan het werk (wel thuis inmiddels), de kinderen zijn ook gewoon thuis. Wat soms best een uitdaging is om beide te combineren. Ik heb bij de Action nog een paar kleurboeken gehaald, stoepkrijt, knutselspullen en bellenblaas. Daar hoop ik de kinderen de komende tijd thuis mee te kunnen vermaken.

Werken vanuit huis gaat er zo aan toe.. back-ups genoeg:

Thuiswerken

Na werktijd pakken we de (loop)fietsen en gaan we even een rondje om voor een frisse neus. Of we stappen even op mijn elektrische fiets voor een rondje. Want we zijn gewoon de hele dag in huis.

Zoals ik eerder in een blog schreef komt mijn moeder iedere week op donderdag oppassen, maar deze week uiteraard niet. En komende week gok ik ook niet. Daarom heb ik haar een leuk bosje rozen gestuurd met een fotokaart van de kinderen erbij. Even wat kleur en vrolijkheid in huis!

Brievenbus rozen met kaart

Bosje rozen

Nu de kwekers en bollenboeren het moeilijk hebben, vroeg een vriend van Bas of hij nog iemand wist om een grote bos tulpen langs te brengen voor een kleine vergoeding om zo de bollenboer te helpen. Bas wist niet dat ik mijn moeder de dag ervoor al bloemen gestuurd had, dus hij had het adres van zijn en mijn ouders doorgegeven. Super lief! Dus mijn ouders zitten wel even goed in de bloemen. Kijk eens wat een mooie grote bos!

Bosje tulpen

Gelukkig was het afgelopen week prima weer met zelfs af en toe een zonnetje en hebben we een grote tuin waarin de kinderen kunnen spelen. Ik heb vandaag lekker de was buiten hangen en geniet van het zonnetje op ons terras terwijl de kinderen buiten spelen.

Bellen blazen

Ik probeer overdag niet al teveel naar het nieuws te luisteren, natuurlijk wil ik wel op de hoogte blijven, maar ik word er niet vrolijker van. ’s Avonds kijken we uitgebreid naar het nieuws. Hoe doen jullie dat?

Ik wens iedereen heel veel sterkte en vooral gezondheid in deze bizarre tijd!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter