Plog: familie weekendje naar De Boshoek

door Linda

In de laatste weekplog konden jullie al lezen dat we op vrijdag iets heel leuks gingen doen. We gingen een weekendje weg! Een familie weekend in een geschakelde bungalow op het mooie recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. En wat hebben we genoten! We zijn nog naar de Apenheul geweest, genoten van de zwembaden (binnen én buiten) en het eten op het park. Benieuwd hoe dit er allemaal uit zag? Je ziet het in deze gezellige weekendplog!

Vrijdag

Julia ging in de ochtend gewoon naar school en Guido naar de gastouder. Zo konden we rustig alles inpakken en in de auto zetten. Bloem had ook wel zin om mee te gaan haha:

Zoek Bloem!

Rond lunchtijd ging Bas Guido ophalen bij de gastouder en daarna haalden we met z’n allen Julia op van school. Mooi vond ze dat! Daarna stapten we de auto in, op weg naar Voorthuizen. Na 1,5 uur kwamen we aan bij De Boshoek. Mijn ouders waren al eerder op weg gegaan om Voorthuizen zelf te bekijken. Toen we aankwamen waren zij ook net bij het park aangekomen. Niet veel later kwamen mijn andere zussen en hun gezinnen ook aan en konden we inchecken en op zoek gaan naar het zwembad! We hadden van tevoren namelijk al een tijdslot geboekt voor het binnenzwembad dus daar gingen we als eerste heen. Het was een mooi zwembad met een leuke kinderglijbaan en sauna’s. Na het zwemmen gingen we op zoek naar de bungalow(s). Doordat het 2 geschakelde bungalows waren, kon de ’tussenmuur’ ingeschoven worden zodat je 1 groot huis kreeg. Ideaal, want je hebt dan ook 2 keukens, 4 wc’s enzovoorts. Heel fijn als je met zo’n grote groep bent (wij waren met 14).

Bas en ik zouden voor het avondeten zorgen: pannenkoeken. Maar Bas bakte vooral de pannenkoeken, samen met mijn zwager Casper, terwijl ik de kinderkamer en onze slaapkamer in orde maakte en alles klaar zette voor de nacht.

Zaterdag

Zaterdagochtend zijn we over het park gelopen en hebben de kinderen in de speeltuintjes gespeeld.

Helaas was er geen dierenweide meer, maar de kinderen hebben zich goed vermaakt. We hadden voor de middag kaartjes voor de Apenheul geregeld. Het was wel jammer dat we niet meer de hele dag konden, maar dit was ook prima zo. We hebben het hele park gezien en in alle speeltuinen gespeeld.

De kinderen konden een speurkaart pakken en zo naar apen speuren en deze afvinken. Daar gingen ze heel enthousiast mee aan de slag.

Julia en Guido gingen regelmatig op Bas zijn nek, of in de buggy. Die hadden we ook maar weer even meegenomen. Julia mocht ook nog even bij opa op zijn nek op de terugweg.

Zondag

De ochtend bestond vooral uit het bij elkaar zoeken van alle spullen en weer in de tassen stoppen, de bedden afhalen en de afwas doen. We hebben nog even lekker ontbeten, koffie gedronken en taart gegeten. Daarna hebben we alles weer in de auto’s geladen. We hadden nog een uurtje in het binnenzwembad geboekt en gelukkig konden we dat nog even doen nadat we uitgecheckt waren. De kinderen vonden het heerlijk om nog even in het water te spetteren, te duiken en van de glijbaan te glijden.

Na het zwemmen hebben we nog lekker in het restaurant op het park gegeten. Hier zat ook een speeltuintje bij. Daar hebben de kinderen nog even gespeeld tijdens het wachten.

We wilden daarna nog gaan wandelen in de buurt van Arnhem, maar ik merkte dat Julia steeds stiller werd, tegen ons aan kroop en warm werd. Ze klaagde ook steeds dat ze het zo koud had. Toen ze ook niet meer op haar benen kon staan besloten we dat het tijd was om naar huis te gaan. Eenmaal in de auto viel ze al in slaap en heeft ze de hele terugweg geslapen. Thuisgekomen temperatuurden we haar even. 39,5 graden koorts had ze! Dat hadden we niet verwacht. Dus ze heeft lekker op de bank gelegen en we zijn vroeg naar bed gegaan. Maandag had ze nog een koorts van 38 graden dus ging ze niet naar school en heeft ze geslapen en op de bank gelegen. Gelukkig was ze dinsdag weer koortsvrij en wilde ze graag weer naar school. Ik denk dat ze het weekend te leuk vond en te weinig rust heeft gepakt. Weten we dat ook weer.

Hoe was jouw weekend? Heb je leuke dingen gedaan? En heb je misschien ook nog plannen om er even tussenuit te gaan? Laat het me vooral weten hieronder in een reactie!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter