Plog: een regenachtige Mama-dag

door Linda

Een plog vol foto’s van mijn mama-dag deze week. Mijn mama-dag is op woensdag en dan gaan we meestal ’s ochtends eerst naar zwemles voor Julia. Maar vanwege de voorjaarsvakantie ging deze vandaag niet door. En het regende vrijwel de hele dag. Maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben veel leuke dingen samen gedaan. Kijk je mee?

We begonnen de dag (zoals altijd) met een lekker pap ontbijtje. Op de woensdagochtend mogen ze ook altijd even Kindertijd kijken op de televisie om zo rustig wakker te worden. Het werd nog niet droog dus we begonnen met binnen spelen.

Binnen spelen

Guido leest graag samen een boekje. Het liefst met flapjes:

Guido leest

Gelukkig werd het aan het eind van de ochtend toch nog even droog en konden we een rondje door de wijk lopen. Alle speeltuintjes waren nat dus we namen de loopfietsen mee. Dit heeft meer voordelen: Guido leert zo niet alleen goed fietsen, maar ik ben hem ook niet snel kwijt. Wanneer je hem los laat lopen is hij zo weg. Op de loopfiets is hij langzamer en leert hij ook goed wat wel en niet mag op straat: stoppen en kijken met oversteken en niet door iemand zijn voortuintje fietsen bijvoorbeeld. Heel leerzaam en leuk voor hem. Julia heeft fietsen op de loopfiets altijd heel leuk gevonden en deze gaat nog steeds regelmatig mee.

Rondje op de loopfiets

Nadat we het rondje hadden gelopen, begon het weer wat te spetteren. We hebben nog wel even in de tuin gespeeld. Julia vind het mooi om de steentjes die ze tijdens een wandeling heeft gevonden, thuis in het water achter het huis te gooien. Dus dat moest ook nog even gebeuren. Daarna gingen we naar binnen om een broodje te gaan eten. Daarna ging Guido een poosje slapen. Julia was ook wel erg moe, maar wilde niet naar bed. Ze kon het toch niet laten om even naast me te komen liggen op de bank en viel toch nog even in slaap. Heerlijk, even rust in de tent. Al kan Julia heel goed zelf rustig spelen tijdens het slaapje van Guido. En heb ik dan meestal even tijd voor mezelf. Ik ruim de tafel af en ga dan meestal even lekker rustig zitten (of liggen…).

Julia slaapt op de bank

Nadat iedereen weer wakker was, hebben we lekker gekleurd en gespeeld met het Paasboek van de Action. Hier zitten spelletjes en ook stickers in, wat de kinderen echt te gek vinden. Zelfs Guido begint zelf al de stickers van het stickervel af te peuteren. Dit kon Julia pas met een jaar of 2,5. Guido moet nog 2 worden..

Guido stickert

Julia was ook heel geconcentreerd aan het plakken:

Julia stickert

Guido ging ook nog even met de Electro aan de gang. Hij wist de zwarte puntjes waar je de pen op moet doen goed te vinden. Erg leuk speelgoed ook trouwens. Julia speelt hier ook graag mee. Vooral het geluidje dat uit de pen komt wanneer je een antwoord goed hebt vinden ze leuk. En natuurlijk leren ze veel uit deze boekjes, zoals Welke dieren horen niet op de boerderij? of Wat draag je als het regent?

Guido en Electro

’s Avonds aten we lekker pannenkoeken om de dag mee af te sluiten. De kinderen vinden dit heerlijk en eten het graag. Het liefst met appelstroop, poedersuiker of aardbeienjam. Het toetje is bij ons standaard magere yoghurt, vanille vla of als het feest is, een kwarktoetje (een soort Danoontje van het huismerk van Jumbo). Na het eten mogen ze nog even spelen voordat we gaan douchen en naar bed. Zo ook vandaag en kwam er weer een einde aan mijn mama-dag.

Wat doen jullie op je mama-dag? Hebben jullie misschien nog leuke knutseltips of andere tips om te doen tijdens een regenachtige dag? Mocht je naar een museum willen gaan, dan kun je hier mijn tips nog lezen.

Ik lees jullie tips graag in een reactie hieronder!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter