Plog: een heerlijk lang Koningsweekend

door Linda

Het was een heerlijk weekend, afgelopen weekend. Heel fijn dat het gisteren Koningsdag was, met heerlijk weer, ik kon aardig uitrusten en ik heb genoten van de zon en mijn boek van de Zeven zussen. Vast bij jullie bekend. We hebben ook gevaren, een heuse corsowagen geknutseld en.. je ziet het in deze gezellige plog!

Wat was ik toe aan een lang weekend zeg (zie mijn vorige blog). En wat heb ik ervan genoten! Bas liet me 2 van de 3 dagen lekker uitslapen. Het middagslaapje van Guido afgelopen zaterdag heb ik ook even meegepikt!

Corso

Zaterdagochtend maakte ik met de kinderen een leuke corsowagen van tulpen. Mijn moeder had hiervoor de benodigdheden vrijdagmiddag langs gebracht. Aangezien het corso dit jaar niet zou rijden vanwege Corona, had een vereniging die eigenlijk mee zou rijden, de tulpen over tassen verdeeld, er een mooie kartonnen vrachtwagen bij gedaan om de tulpen in te steken en uitgedeeld. Zo konden de kinderen er toch nog wat moois van maken en achter het raam zetten zodat het er toch gezellig uit zou zien in de straat.

Rozen & Radijs

We stapten ’s middags nog even in de auto met z’n allen om een rondje te rijden. Even eruit. Bas kwam op het idee om even een bloemetje te gaan halen bij Rozen & Radijs. Een kwekerij waar je alle soorten rozen kunt vinden die je maar kunt bedenken. Dit was (alweer bijna 6 jaar geleden) ook onze foto lokatie voor onze trouwfoto’s op onze trouwdag. De kinderen keken er hun ogen uit. Er zwemmen zoveel vissen in het water, er zijn vogels in een voillaire, schildpadden en kikkers.

Vissen kijken
Er zijn genoeg vissen te zien
Vissen kijken
Het bankje stond er ook nog
Trouwfoto
22 augustus 2014

Zondagochtend heb ik met de kinderen het vaste rondje door de wijk gedaan. Kinderen lekker op de loopfiets en ik ernaast aan de wandel. In de middag hebben we de boot gepakt en zijn we een rondje gaan varen. Voor Guido was dit de eerste keer dat hij mee mocht. En wat vond hij het mooi! Julia trouwens ook, maar die was al een aantal keer mee geweest. Wij genoten van het mooie weer, het uitzicht met de bollenvelden en de laatste tulpen.

Kinderen in de boot

Bollenvelden

Koningsdag!

Maandag was het weer heerlijk weer! Er waren dan wel geen spelletjes, geen vrijmarkt waar we heen konden, geen bandjes op het plein, maar onze muzikale buren maakten er in ieder geval een mooi begin van de dag van door het Wilhelmus te spelen. Daarna gingen we weer lekker de tuin in. Ik heb heerlijk kunnen lezen in mijn boek en de kinderen hebben zich vermaakt met de speelboot die we met water hadden gevuld.

Verder hebben we het die dag rustig gehouden, de kinderen waren best moe van de afgelopen dagen. En dat vond ik helemaal prima. Rozig van de zon en een klein beetje verkleurd gingen we heerlijk slapen.

Hoe was jullie weekend? En hebben jullie nog Koningsdag op een bijzondere manier gevierd? Ik hoop dat iedereen van de mooie dagen heeft kunnen genieten! Volgend jaar maken we er weer een groot feest van!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter