Ontwikkeling dreumes 1,5 jaar

door Linda

Onze knappe dreumes is alweer 1,5 jaar oud. Wat is zijn ontwikkeling snel gegaan! Hij heeft de afgelopen tijd weer wat vaardigheden onder de knie gekregen die ik graag wil delen. Zo liep hij afgelopen weekend ineens achteruit. Geweldig vond hij deze ‘uitvinding’. En de afgelopen week gebeurde er nog meer.. Lees je mee?

Dreumes Guido aan het spelen
Uren zoet zijn met duplo

Ontwikkelingen gaan zo snel!

We zien de afgelopen tijd dat Guido zich hard aan het ontwikkelen is. Hij is nu anderhalf jaar en kan al veel dingen. Hij was eigenlijk met alle vaardigheden en ontwikkelingen al erg vroeg, zoals met zitten en lopen. Voor zijn eerste verjaardag liep meneer al. Een aantal weken geleden begon hij met rennen en dan afgelopen week met achteruit lopen. Zo mooi om die ontdekkingen te zien bij dit mannetje!

Springen

Nu zei Bas afgelopen week op een avond: “Let eens op schat” en gebaarde naar Guido die op de bank aan het spelen was. Hij sprong op de bank! Dat had hij nog niet eerder gedaan. Weer een ontwikkeling, ze volgen elkaar snel op! Ik ben benieuwd wat we binnenkort van hem zullen zien.

Zusje als voorbeeld

Natuurlijk heeft hij Julia als voorbeeld en pikt hij veel van haar op, maar we merken wel dat zijn ontwikkelingen sneller gaan dan bij Julia. En dan zegt men dat jongens wat langzamer zijn qua ontwikkeling dan meisjes. Maar dat hebben wij dus nog niet ontdekt!

Taalbegrip

Wat ook mooi is om te zien is dat hij veel dingen die je hem vraagt begrijpt, zoals: “We gaan naar buiten, pak je schoenen.”. Hij gaat dan zelf op zoek naar de schoenen die hij aan wil. Ook met uitkleden helpt hij graag. Sokken gaan als een trein uit, ook zijn romper of t-shirt kan hij zelf uit doen. Hij doet zijn kleren zelf in de wasmand.. wauw..Bij de rest heeft hij nog wat hulp nodig, maar dat vind ik helemaal niet erg, hij wordt al zo snel groot!

Hoe was de ontwikkeling van jouw dreumes toen hij of zij 1,5 jaar was? Het gaat zo hard allemaal in het eerste jaar, maar bij Guido gaat het ook na zijn eerste jaar nog hard. Ben benieuwd hoe jij dit ervaren hebt!

Liefs,
Linda

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter