Kunstplanten: Genieten van een groen huis zonder groene vingers

door Linda

Heb je geen groene vingers maar zou je wel graag mooie planten in je huis willen hebben staan om meer sfeer te creëren? Of heb je door een druk gezinsleven helemaal geen tijd (lees: geen zin) om planten te onderhouden? Denk dan eens aan de kunstplanten van Maxifleur! Zij hebben heel veel verschillende soorten kunstplanten die er heel echt uit zien. Ik was er zelf als grote plant liefhebber verbaasd over. Ben je benieuwd hoe je met kunstplanten meer sfeer kan brengen in jouw interieur? Lees dan snel verder!

Kunstplanten in de woonkamer
Bron: Maxifleur

Kunstplanten voor je woonkamer

Heb je een plek in je woonkamer in de volle zon, bijvoorbeeld achter glas, waar geen plant het vol lijkt te houden? Of juist een donkere hoek waar maar weinig zonlicht komt, maar waar je wel een plant neer zou willen zetten? Dan is een kunstplant natuurlijk een goede optie voor die plek. Je hebt dan altijd wat leuks om naar te kijken en hoeft het geen water te geven. En kunstplanten zijn niet alleen een goed alternatief voor deze lastige plekken in huis. Ze zijn ook heel geschikt voor wanneer je geen verstand hebt van planten, of er geen tijd voor hebt. Zo creëer je in een handomdraai toch een mooie groene woonkamer.

Makkelijk online shoppen

Kunstplant Ficus
Bron: Maxifleur

Voor de aanschaf van kunstplanten hoef je de deur niet meer uit, je kunt makkelijk online kunstplanten kopen. Heb je een kunstplant staan, dan heb je er jarenlang plezier van!
Wist je dat de Ficus een van de meest populaire kamerplanten is? Er is daarom uiteraard ook een kunstplant Ficus. Deze is er in verschillende vormen en maten.

Denk ook aan je badkamer

Vergeet je badkamer niet wanneer je kunstplanten aanschaft! Ook deze ruimte kan vaak wel wat kleur gebruiken en het is een lastige plek voor echte planten om er te groeien en te bloeien vanwege het gebrek aan licht en een te hoge luchtvochtigheid. Zet er dus vooral een aantal kunstplanten neer, je creëert er voor jezelf een fijne wellness sfeer mee. Wie wil dat nou niet?

Kunstplanten voor buiten

Kunstplant buiten
Bron: Maxifleur

Wist je dat er niet alleen kunstplanten voor binnen zijn, maar zeker ook voor buiten? Denk aan een haag die je nooit meer hoeft te snoeien of een mooie buxus in pot die je lekker buiten kunt laten staan. Je hebt er geen omkijken naar en hebt toch een mooie groene tuin waar je met plezier naar kunt kijken en van kunt genieten. Kunstplanten zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en sommige hebben ook een speciale UV-protector waardoor ze niet verkleuren door de zon.

Heb jij al kunstplanten in huis, of is dat echt een no-go? Laat het me vooral weten in een reactie onder dit blog.

Wil je nog meer inspiratie voor je huis of tuin? Kijk dan nog even hier.

Liefs,
Linda

Dit blog is een samenwerking

Verder lezen?

1 comments

9Lives Cats Etc - Evendelen.be 22 juli 2021 - 15:04

In de omgeving waar we wonen is er een best mooie tuin.
Toen ik en mijn schoonvader daar voorbij reden liet hij me weten dat het allemaal kunststofplanten zijn.
Ik geloofde het haast niet want dat viel me niet direct op.
Persoonlijk ga ik voor echte planten. Gewoon al voor de geur.
Binnen kan ik niet te veel planten zetten omdat de poezen die altijd zo lekker vinden….en ja, ook toen ik even een kunststofplant in huis zette, knabbelden ze erook aan…

Reply

Laat een reactie achter