Inpakken voor je verhuizing: zo doe je dat!

door Linda

Ga je verhuizen? Dan wil je natuurlijk er voor zorgen dat je spullen zo goed en zo slim mogelijk ingepakt worden. Zo voorkom je verspilling van ruimte in de verhuiswagen en zorg je ervoor dat je spullen netjes op de plaats van bestemming terecht komen. Nu zijn er een aantal trucjes waarmee je je spullen een stuk slimmer in kunt pakken. In dit blog deel ik graag wat slimme tips, maar ook de verhuisbedrijf kosten wanneer je je verhuizing uit handen zou willen geven.

Verhuisdozen inpakken

Welke verhuisdozen kies je?

Laten we beginnen met de verhuisdozen zelf. Je kunt deze kopen bij de bouwmarkt, maar je kunt ook bananendozen gebruiken, dat bespaart alvast wat kosten en deze zijn ook stevig. Een andere duurzame oplossing is ze te huren. Dit kost je tussen de €0,50 en €1,50 per doos. Let wel op wat de borg is dat je voor de dozen moet betalen en hoe je deze weer terug krijgt. Wanneer je ze in de winkel koopt, ben je zo rond de €2,99 kwijt, en dan heb je een goede verhuisdoos volgens de Consumentenbond. Natuurlijk kun je je dozen ook via Marktplaats kopen, vraag dan wel even na of ze nog helemaal heel zijn.

Wat pak je wel en niet in?

Bedenk voordat je aan de slag gaat met het inpakken van je verhuisdozen wat er wel mee gaat en wat niet. Misschien heb je een ander interieur op het oog, dan hoef je je oude niet in te pakken. Gooi zoveel mogelijk spullen die je niet gebruikt, weg of verkoop ze. Je kunt hierbij in je achterhoofd houden: alles wat je het afgelopen jaar niet gebruikt hebt, doe je weg. Dit scheelt niet alleen inpakken, maar ook kostbare ruimte in de verhuiswagen.

Maak gebruik van kleurcodes

In een oogopslag zien waar je verhuisdoos heen moet? Markeer dan je verhuisdozen dan met verschillende kleuren tape. Zorg ervoor dat elke ruimte een andere kleur heeft die correspondeert met de tape op de verhuisdoos. Zo kunnen de verhuizers, of kun je zelf, zonder nadenken de dozen naar de juiste bestemming in huis brengen.

Sluit flesjes met inhoud goed af

Bedenk bij het inpakken van je spullen dat je flesjes met inhoud zoals shampoo flesjes, extra goed inpakt. Doe een stukje huishoudfolie over de opening van het flesje en draai daarna de gewone dop er weer op. Ook kun je je flesjes in een boterhamzakje doen en goed dichtmaken.

Pak servies in met handdoeken

Je wilt natuurlijk niet dat je servies breekt, maar je handdoeken moeten ook mee. Pak je servies daarom in in je handdoeken. Het is ook nog eens goedkoper dan wanneer je het inpakt in bubbelplastic of inpakpapier. Én, het beste kun je je borden verticaal in een doos zetten, dan is het risico dat ze breken kleiner! 

Berg je sieraden slim op

Heb je een hoop oorbellen, armbanden en kettingen, voorkom dan dat deze in de knoop raken tijdens het vervoer. Zo kun je kettingen door drinkrietjes of wc rollen rijgen zodat ze niet in de knoop raken. Oorbellen kun je door een stuk karton prikken zodat ze bij elkaar blijven. Handig!

Zorg dat kasten goed dicht zitten

Kastjes kun je inwikkelen met beschermfolie zodat ze minder snel beschadigd raken. Maar zo gaan ook de deurtjes minder snel open tijdens de verhuizing. Daarnaast kun je lichte items, zoals linnengoed of bestek, gewoon in de lades laten zitten. Dat scheelt weer! Heb je geen beschermfolie? Gebruik dan stevig tape om de deurtjes vast te plakken.

Schroeven bij elkaar houden

Zorg ervoor dat als je meubels uit elkaar haalt, je de schroeven en dergelijke in een zakje bij elkaar houd. Plak het zakje goed dicht en plak het aan een deel van het meubel, zodat wanneer je het weer in elkaar gaat zetten, je de juiste onderdelen bij elkaar hebt.

Maak foto’s

Voorkom dat je uren aan het uitzoeken bent hoe iets ook al weer in elkaar zat: maak er foto’s van! Denk hierbij aan snoertjes, maar ook aan meubels. Want hoe zat dat ene snoertje ook al weer? Met een foto bij de hand kun je zo je apparaten weer aansluiten en meubels weer goed in elkaar zetten.

Vervoer

En heb je nu alles ingepakt, dan heb je nog vervoer verhuizing nodig. Hiervoor kun je zelf een busje huren of natuurlijk een verhuisbedrijf inhuren. Zij zetten dan alle dozen in hun wagen, rijden je spullen van A naar B en laden alles weer voor je uit. Hier staat natuurlijk wel een ander prijskaartje tegenover dan wanneer je je zelf je spullen verhuist. Wat dit precies kost, kun je hier terug lezen.

Heb jij plannen om te gaan verhuizen en heb je nog tips die je mist in dit blog? Laat het me dan vooral weten in een reactie onder dit blog!

Liefs, Linda

Verder lezen?

3 comments

Marie de Jonge 18 mei 2022 - 16:16

Inderdaad belangrijk om ervoor te zorgen dat je kasten goed dicht zitten wanneer je deze verhuist. Ik heb grote meubels in de verhuiswagen vastgezet zodat ze niet konden bewegen tijdens de rit. Hierdoor voorkom je ook dat je beschadigingen oploopt.

Reply
Astrid 30 april 2022 - 17:56

Hoi Linda,
Waarom heb ik deze niet eerder gelezen? Ik had letterlijk vlekken in mijn nek om alles in te pakken

Reply
Linda 30 april 2022 - 21:49

O nee Astrid! Had ik dat geweten, dan had ik het je alvast toegestuurd!

Reply

Laat een reactie achter