Ik zit er een beetje doorheen..

door Linda

De afgelopen week zou ik toch wel willen omschrijven als zwaar. Het thuiswerken, 2 kleine kinderen en maar 1 volle nacht slaap.. ik ben blij dat het nu weekend is en we een extra (Konings)dagje vrij hebben. Ik ben wel benieuwd of ik hierin de enige ben of dat meer ouders hier op dit moment ‘last’ van hebben..

Afgelopen weekend merkte ik al dat het werken en de kinderen thuis me aan het opbreken is. Ik heb dat weekend zoveel mogelijk (bij)geslapen. Nu waren de kinderen deze week ’s nachts ook regelmatig wakker dus dat maakte het niet makkelijker. Vandaar ook dat er wat minder blogs zijn verschenen deze week. Ik was er echt te moe voor.. en daar baal ik ook van!

Moe

Vanaf 11 mei gaat ook onze gastouder weer de kinderen opvangen dus dat is heel fijn. Ergens ben ik blij dat ik deze extra tijd met de kinderen heb ‘gekregen’. Ik zie ze toch 4 dagen in de week nauwelijks en nu kan ik elke dag van ze genieten. Maar de combinatie van werken en de kinderen verzorgen is lastig.
Nu heb ik wel het voordeel dat ik een ochtendmens ben en kinderen heb die op tijd wakker zijn. Ik kan dus extra vroeg aan mijn werkdag beginnen en zo wat extra uren maken. ’s Avonds check ik nog of ik nog wat belangrijks gemist heb of om nog wat af te maken.

Met de kinderen loop ik aan het eind van de ochtend een rondje om of door de wijk. Heel fijn voor de kinderen, even de energie kwijt en even een frisse neus. Voor mij ook fijn, wat extra zonlicht wat ik op kantoor maar weinig krijg, wat extra beweging en ook een frisse neus om erna thuis nog even achter de laptop te kruipen en daarna een broodje te gaan smeren voor de kinderen.

Guido had het deze week moeilijk met zijn middagslaapje. Hij ging lastig naar bed, wilde niet slapen. Gelukkig viel hij wel elke keer even in slaap. Fijn, want dan is er even rust in huis, even rustig door kunnen werken. Julia kan dan prima wat voor zichzelf doen, een boekje lezen, kleien of wat oefenen voor school. Ik vrees na deze week dat Guido binnenkort helemaal stopt met zijn middagslaapje.. Het is wat met die middagslaapjes. De dochter van Esther wil ook haar middagslaapje overslaan en denkt daar net zo over als ik..

Zo zien mijn dagen er de afgelopen tijd dus uit. En ergens kijk ik er dus naar uit dat de kinderen weer naar de opvang gaan, weer ritme, betere focus en balans tussen werk en de kinderen. Aan de andere kant ga ik toch echt mijn kinderen missen..

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen weken? Zijn jullie er ook aan toe dat de kinderen weer naar school of opvang gaan? Of mochten ze best nog langer thuis blijven? En dan is er natuurlijk nog de keuze ook of je ze überhaupt naar de opvang of naar school laat gaan. Ik ben benieuwd of de versoepeling van de Corona maatregelen voor de kinderen een positief effect hebben of dat we straks nog een tweede golf gaan krijgen.

Ik wil nog even alle hulpverleners en mensen in de zorg bedanken en heel veel succes te wensen de komende periode, want dit virus zal nog wel even onder de mensen zijn.. laten we er met zijn allen nog even de schouders onder zetten!

Laat me weten hoe het met jullie gaat en hoe jullie op deze periode beleven in een reactie hieronder of stuur me een mailtje.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter