Een trouwjurk kiezen: zo pak je het aan!

door Linda

Wij zijn getrouwd op 22 augustus 2014 en ik weet het nog als de dag van gisteren! Van alle voorbereidingen tot de bruiloft zelf. Ik heb genoten van ieder moment. Een van de voorbereidingen was toch wel het leukst: het kiezen van een trouwjurk! Maar hoe pak je dit nu goed aan? Het is immers een belangrijk onderdeel van hoe jij je voelt op je grote dag én het kan een grote uitgave zijn. Iets waar je dus goed over na moet denken en een goed gevoel bij moet hebben. In dit blog lees je hoe ik het heb aangepakt.

Een van de prachtige bruidsjurken die op mijn moodboard staat
Een van de prachtige bruidsjurken die op mijn moodboard staat
Bron: Pinterest

Inspiratie opdoen

Een van mijn lievelings apps is Pinterest. Toen ik aan de slag ging met de voorbereidingen op onze bruiloft, maakt ik hier een speciaal bord voor aan (deze staat er nog steeds op). Hier plaatste ik alle trouwjurken op die ik mooi vond of waarvan ik een detail mooi vond. Ook staat hier inspiratie op voor originele trouw bedankjes, tafelstukken, haar ideeën en inspiratie voor leuke trouwfoto’s. Doe zeker je voordeel met alle trouw inspiratie die je op Pinterest kunt vinden. En, wat ook handig is: je kunt je bord delen met je partner. Zo kun je samen alles wat je mooi of leuk vind, pinnen.

Dit was de jurk voor mijn trouwdag

Afspraak maken bij een bruidswinkel

Op zoek naar een bruidswinkel waar ruime keus aan bruidsmode zou zijn, kwam ik uit bij de Bruidshoek in Leiden. Hier kun je veel verschillende bruidsjurken vinden van allerlei verschillende ontwerpers en in verschillende prijsklassen. Tijdens de eerste afspraak liet ik mijn moodboard zien en bespraken we wat mijn budget en andere wensen waren. Ik had mijn moeder en zussen meegenomen, mijn schoonzus en schoonmoeder. De dame die me hielp in de bruidswinkel liet me een aantal jurken zien waarna ze ze in het kleedhokje hing, of terug hing.

In totaal heb ik maar een stuk of 3 bruidsjurken gepast toen ik wist bij één al dat dit hem voor mij was (ja, dat gevoel bestaat dus echt!). Toen zocht ik mooie sieraden uit en fijne schoenen. Ik vond het fijn dat ik in één keer alles bij elkaar had. De volgende afspraak bij de Bruidshoek was ik alleen met mijn moeder en gingen ze hem helemaal opmeten en bekijken wat ik aangepast wilde hebben. Tijdens de laatste afspraak was de jurk aangepast en kon ik kijken of hij zo goed was en kreeg ik nog wat handige tips voor tijdens de trouwdag.

Geniet van de voorpret

Vergeet niet om te genieten van alle voorbereidingen! Van het uitkiezen van je bruidsjurk tot de kleine details. Je kunt je trouwerij zo groot maken als je zelf wilt, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het leuk is en je het allemaal samen met je partner ervaart.

Heb jij trouwplannen of ben je al getrouwd? Laat het me weten in een reactie onder dit blog!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

6 comments

Frederique 21 september 2022 - 20:24

Wat een mooie jurk had je aan. Ik had mijn jurk gehuurd. En het was een groen en gouden jurk haha, niet helemaal traditioneel zeg maar. Ik ben inmiddels gescheiden, mocht ik ooit weer trouwens dan ga ik weer huren maar dan ga ik in het wit 😉

Reply
Tessa 21 september 2022 - 19:28

Leuk om te lezen jij het kiezen van een trouwjurk ervaren hebt. zelf heb ik geen trouwplannen

Reply
Nienke | Mama met een wolkje 20 september 2022 - 20:47

Wat een prachtige jurk had je aan, Linda! Wij hebben zelf een geregistreerd partnerschap, en geen jurk of pak of groot feest. Toch, als ik het zo zie, zou ik het best nog eens willen doen, en dan all in. Met ook zo’n prachtig mooie jurk.

Reply
Claire 20 september 2022 - 19:17

Wat een prachtige jurk! Ik ben jammer genoeg ook al getrouwd, voor de jurk alleen al zou ik het zo overdoen. Haha!

Reply
Linda schrijft 't op 20 september 2022 - 18:26

Ik ben dit jaar 20 jaar getrouwd, het was prachtig. Ik zou het zo weer over doen.

Reply
Astrid 19 september 2022 - 19:22

Hoi Linda,
Wat een leuke blog, nee ik droom er wel eens over.
Maar ik heb geen zin om de hele dag jurken te passen. Ik vindt het erg lastig om te kiezen🤣🤣.

Super leuke blog ik neem je mee als het zover is!

Reply

Laat een reactie achter