Een Sinterklaas knutselen met peuters

door Linda

Sinterklaas komt er weer aan! Om alvast in de stemming te komen, gingen vandaag aan de slag met het knutselen van een mooie sinterklaas. Je kunt deze Sinterklaas knutselen met peuters, maar ook voor kleuters is het leuk om te doen. Zij kunnen het al wat netter knutselen en vinden het ook nog steeds leuk om te doen. Dus ik ging aan de slag met Guido (3 jaar) en Julia (5 jaar) en ze vonden het heel erg leuk om te doen. Wil je deze Sinterklaas ook maken? In dit blog leg ik je uit hoe je hem knutselt.

Wat hebben we nodig voor het maken van Sinterklaas?

Om deze leuke sinterklaas te maken, hebben we het volgende nodig:
Gekleurd knutselpapier: rood, geel, licht roze
– Een kartonnen bordje
– Watjes
Wiebeloogjes of stiften voor de ogen

Aan de slag!

Begin zelf eerst met het rode papier en knip hiervan de mijter. Dan knip je uit het gele papier 2 stroken waarvan je het kruis maakt op de mijter. Dit zou een kleuter ook zelf kunnen doen. Is de mijter klaar? Dan kun je het gezicht knippen van het licht roze knutselpapier. Het kartonnen bordje knip je door de helft zodat je een mooie baard krijgt. Plak het kartonnen bordje net op het gezicht. Het bordje en een deel van het gezicht kan je peuter nu beplakken met de watten. Zo heeft Sinterklaas een echte baard gekregen! De ogen kun je maken van de wiebeloogjes of deze kan je peuter erop tekenen. Nu is Sinterklaas af en kun je hem een mooi plekje geven!

Sinterklaas is klaar

Ga je ook deze Sinterklaas knutselen? Ik ben heel benieuwd hoe hij is geworden! Laat je het me weten in een reactie onder dit blog? Je kunt me natuurlijk ook taggen op Instagram.

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb ook nog leuke blogs gemaakt over het knutselen met bladeren én een blog met allemaal leuke herfstknutsels.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter