Een lekker lang Pinksterweekend

door Linda

Het afgelopen Pinksterweekend hebben we veel dingen gedaan. Zaterdag sloeg ik aan het bakken en zijn we er op uit geweest. Zondag zijn hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door de Waterleidingduinen (ik schrok er wel van hoe droog het daar is!) en maandag hebben we thuis in de tuin met water gespeeld en de bbq aangestoken. Ik heb er weer heel wat leuke en mooie foto’s van gemaakt. Kijk je mee?

Ik had zin om weer te gaan bakken en er zat al een recept in mijn hoofd die ik graag nog wilde maken dus ik ging aan de slag. Het werd een babka! Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het is een oost-europees zoet brood met chocolade en noten. Ik maakte de babka met croissantdeeg en een pot Nutella. Het was verrassend lekker en snel te maken! Het recept vind je hier.

Rodondendron

Julia mocht kiezen waar we ’s middags naartoe zouden gaan. Ze koos voor het bos en de kinderboerderij. Dus daar hebben we een fijne wandeling gemaakt.

Stenen zoeken
Steentjes gooien en takken zoeken is helemaal hip op het moment..

We vonden ook nog wat dieren naast het wandelpad:

Insectenhotel
Een groot insectenhotel
Bijenkasten
De bijen waren erg druk dus we zijn daar weer snel weggegaan.

Zondag wilden de kinderen hertjes kijken, dus gingen we naar de Waterleidingduinen. Echt veel herten zoals de vorige keren hebben we niet gezien. Misschien kwam dat wel omdat het best wel druk was.

We hebben wel veel andere insecten gevonden: vlinders, sprinkhanen en kevers.

Insecten zoeken
Ze hebben weer wat gevonden
Herten
Toch nog een paar herten gespot

Maandag hebben we het even rustig aan gedaan. Het was heerlijk weer dus de kinderen hebben lekker in de tuin met water gespeeld. Aan het eind van de middag hebben we de bbq aangestoken en hebben we lekker gegeten. Dat was het einde van het laatste lange weekend vrij voorlopig. Hoe was jullie weekend?

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter