Een bomvolle weekplog: Julia voor het eerst naar school en Bas zijn 1e papa-middag

door Linda

Het was een bijzondere week! Helaas was ik zelf nog niet helemaal opgeknapt, maar dat mocht de pret niet drukken. Julia ging voor het eerst naar de basisschool, groep 1! Je leest in deze plog hoe de eerste week ging. Ook de (naschoolse) opvang van de kinderen is veranderd en Bas heeft zijn allereerste papa middag. Hoe het nu allemaal gaat lees je in deze extra lange en gezellige weekplog. Veel leesplezier!

Zaterdag

De laatste dagen van de ‘vakantie’ zijn aangebroken. We besluiten dit weekend niet al teveel te doen. Vrijdag heeft Julia afscheid genomen van haar lieve gastouder en dat heeft bij zowel Julia als Guido indruk gemaakt. En komende week wordt een drukke week voor allebei. Guido moet eraan gaan wennen dat hij voortaan alleen naar de gastouder gaat en Julia gaat gelijk volle bak, 5 dagen per week, naar de basisschool. Plus op de maandag en dinsdag gaat zij ook nog naar de BSO. Dus zaterdag hebben we even in de tuin gezeten en met de kinderen gespeeld. Ik was nog steeds niet helemaal lekker maar heb wel genoten van wat zonnestralen!

Zondag

Zondag voelde ik me weer een klein stukje beter, maar hebben we vooral binnen gespeeld. Het was ook niet zulk lekker weer. We hebben lekker gepuzzeld, met lego gespeeld en Formule1 gekeken. Ik ben ook begonnen met het bij elkaar zoeken van alle schoolspulletjes, een rugtas en gymspullen voor Julia en het klaarmaken van Guido zijn luiertas voor de volgende dag.

Maandag

De dag is aangebroken! Julia gaat naar groep 1! Ze heeft er zoveel zin in. We zwaaien Bas en Guido vrolijk uit. Guido gaat vanaf vandaag alleen naar de gastouder. Ik ben heel benieuwd hoe hij het oppakt! Na het zwaaien pakken we samen haar rugtasje verder in met een lunchpakketje, drinkbeker en een lekker appeltje. Ze staat echt te springen om naar school te gaan, maar haar knuffelkonijn moet ook mee. Ik vind het prima, ik zou ook graag wat bekends en troostends meenemen. Eenmaal bij school aangekomen snap ik niet waarom ik eraan twijfelde dat ze het niet leuk of te spannend zou vinden. Ze is hartstikke stoer! Ik mag ook even met haar mee naar het lokaal (alleen vandaag). We zetten haar lunch in de daarvoor bestemde bakken en hangen haar jas en tas op.

Nu ze bij het lokaal staat, kun je toch wat spanning op haar gezichtje lezen. Maar ze stapt zo het klaslokaal in. Er zijn al veel kinderen en ook een aantal ouders. Julia zoekt haar stoel met haar naam en gaat zitten. Gelukkig mocht ze van de juf haar knuffelkonijn bij zich houden en daar zit ze nerveus aan te friemelen. Maar ze zit daar wel, tussen de andere kinderen die ze nog nauwelijks kent. Dan ga ik de klas uit samen met de andere ouders en stap op de fiets om naar mijn werk te gaan. Vanuit school zal Julia opgehaald worden door de BSO. Dat vond ik nog wel even spannend. Wat als ze alleen op het schoolplein zou staan? Maar gelukkig kwam mijn moeder stiekem even kijken of ze uit school opgehaald werd en dat ging helemaal goed! Aan het eind van de middag haalde ik Julia op bij de BSO en ze had een leuke dag gehad zei ze. Wat vond ik dat fijn om te horen zeg!

Weer thuis na een lange dag

Guido had ook een leuke dag gehad. Hij viel na het eten zelfs in slaap op de bank. We zijn dus allemaal lekker op tijd naar bed gegaan. Het is voor ons allemaal even wennen aan het nieuwe ritme en het nieuwe ‘normaal’.

Dinsdag

De kinderen hadden geslapen als roosjes (voor ons ook weer eens fijn haha) en gingen vandaag weer apart van elkaar op pad. Ik bracht Julia weer naar school, die niet kon wachten tot het tijd was om te gaan. Ook na deze schooldag zou ze opgehaald worden door de BSO en dat ging weer helemaal goed. Guido was vandaag met alle gastkinderen naar de kinderboerderij geweest. Ze hebben heerlijk buiten gespeeld!

Woensdag

Vandaag is het weer mijn mamadag, daar is gelukkig niets aan veranderd. Voor het eerst gingen Guido en ik samen Julia school brengen. Julia had er weer veel zin in! Guido vond het wel erg lastig dat hij niet mee mocht naar binnen met Julia. Verdrietig ging hij weer mee naar huis. Ik merkte ook toen we thuis kwamen dat hij erg moe was. We hebben dus lekker rustig aan gedaan. Tussen de middag haalden we Julia op van het schoolplein. Wat was Guido blij haar weer te zien, en ik ook natuurlijk! We hebben de rest van de middag lekker thuis gepuzzeld, een mooie giraf gemaakt, en een filmpje gekeken.

Donderdag

Ik besloot vandaag thuis te werken, ik voel me nog steeds niet helemaal fit. Toen we ons net aan het klaarmaken waren om naar school te gaan, kwam mijn moeder aan fietsen. Ze liep gezellig met mij en Guido mee om Julia naar school te brengen. Nadat we haar hadden afgezet nam mijn moeder Guido mee om bij haar thuis te gaan spelen. Ik heb heerlijk rustig kunnen werken. Heel fijn! Aan het eind van de middag kwamen mijn moeder en Guido weer terug en liepen we met z’n allen weer naar school om Julia weer op te halen. Ze had weer een leuke dag gehad!

Vrijdag

’s Ochtends heb ik Julia naar school gebracht. Zij had alleen de ochtend school en was ’s middags vrij. Bas haalde haar tussen de middag op uit school en haalde Guido op bij de gastouder. Voor mij was het een gewone werkdag. Voor Bas was het zijn allereerste papa-middag. Julia was zo moe dat ze eigenlijk niets wilde doen. Tot Lize even langs kwam. Ze zijn nog even naar het schoolplein geweest om te spelen, klimmen en te fietsen.

Hoe is het met jullie? Hebben jullie de afgelopen 2 weken nog leuke dingen gedaan? Kinderen ook weer naar school, terug naar kantoor of misschien juist genieten van een welverdiende vakantie? Laat het me vooral weten in een reactie hieronder.

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter