Handige lijstjes,  Moederschap

Coronaproof traktaties maken voor peuters en kleuters

Het trakteren op school kan door de coronamaatregelen een uitdaging zijn. Ik heb toch een aantal hele leuke coronaproof traktaties kunnen maken voor peuters en kleuters. Dus mocht je kindje binnenkort gaan trakteren op school, bij de kinderopvang of gastouder, dan kun je met deze ideeën aan de slag!

Bananen piratenschip

Maak dit stoere piratenschip van een lekkere banaan! Deze traktatie is vooral leuk voor kleuters. Zij kunnen ook meehelpen met het maken van dit piratenschip. Met de banaan in de schil en de rozijntjes in een doosje is dit een heel geschikte traktatie tijdens Corona voor op de basisschool.

Wat heb je nodig?
– Bananen
– Doosjes rozijntjes
– Zwart papier of wit papier en een zwarte stift
– Lange- en kleine satéstokjes
– Touw
– Schaar en lijm

Hoe?
– Leg de banaan op tafel met daaronder het doosje rozijnen
– Prik het grote satéstokje nu door het midden van de banaan en door het doosje rozijntjes
– Doe nu het touwtje of lintje om het steeltje van de banaan en draai hem stevig om het grote satéstokje. Prik het kleine satéstokje aan de onderkant van de banaan en maak daar het touwtje aan vast.
– Maak het zwarte vlaggetje voor aan de lange satéstok met een doodskop erop en daarna een klein zwart vlaggetje voor aan het kleine satéstokje.

Knijpfruit mummie

Vanaf 6 maanden is knijpfruit geschikt voor kinderen. Leuk om te verwerken in een traktatie! Deze kun je dus maken om te trakteren op het kinderdagverblijf, bij de gastouder of op de basisschool. Een supersnelle traktatie die je kunt trakteren bij de kinderopvang, gastouder of basisschool. Heel coronaproof!

Wat heb je nodig?
– Knijpfruit
– Wiebeloogjes
– Verband

Hoe?
Pak een slurpfruit en wikkel hier verband om. Ik knipte het verband door midden om wat smallere stroken te krijgen. Is de slurpfruit ingewikkeld? Dan kun je de wiebeloogjes erop plakken. Klaar!

Indianen mandarijn

Op zoek naar een stoere traktatie? Houd je kind van cowboys en indianen? Dan is deze traktatie echt wat voor hem/haar om te trakteren. Een gezonde traktatie die je tijdens corona kunt uitdelen. Snel en makkelijk gemaakt!

Wat heb je nodig?
– Mandarijntjes
– Veertjes (kocht deze voor een paar cent bij Action)
– Gekleurd papier
Wiebeloogjes (of maak oogjes van papier)
– Zwarte stift

Hoe?
Maak eerst de tooi door een dun reepje papier op maat te knippen. Deze plak je vast aan de schil van de mandarijn. Plak nu de veer achterop de tooi. Met wat lijm plak je de wiebeloogjes op hun plek en met de zwarte stift teken je de mond. Trakteren maar!

Nijntje rozijntjes

Deze Nijntje traktatie is makkelijk te maken én leuk om te trakteren. Je hebt voor deze traktatie maar 3 dingen nodig en het is zo gedaan. Makkelijker en sneller wordt het niet!
Geschikt voor peuters en kleuters om te trakteren. Coronaproof!

Wat heb je nodig?
– Doosjes rozijntjes
– Stift
– Wit papier
– Schaar

Hoe?
Pak het doosje rozijntjes in zoals je een cadeautje in pakt. Dan teken je 2 witte lange konijnen oren op het witte papier en knipt deze uit. Plak ze achterop het doosje. Nu kun je Nijntjes gezichtje tekenen. Klaar!

Kindersurprise haasjes

Ieder kind wordt blij van een kindersurprise! Je maakt er makkelijk een konijntje of haasje van, een vrolijke traktatie! Heel geschikt om uit te delen tijdens de coronacrisis.
De surpriseeieren zijn voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wat heb je nodig?
– Kindersurprises (deze worden verkocht per 3 eieren)
– Gekleurd papier
– Stift of potlood
– Knutselsteentje of bolletje (niet per sé nodig, je kunt de neus ook gewoon van papier maken)

Hoe?
Meet met het papier hoe lang het strookje met de oren moet worden door het papier om het ei te doen. Knip nu het bandje met de oortjes uit 1 deel papier. Deze plak je nu aan elkaar met een plakbandje of een beetje lijm. Nu kun je aan het neusje beginnen. Plak een knutselsteentje of een bolletje als neusje aan de voorkant. Je kunt natuurlijk ook een rondje van papier knippen. Nu teken je de snorharen naast het neusje en je bent klaar!

Heb jij nog tips voor coronaproof traktaties voor peuters en kleuters? Of heb je een van mijn ideeën nagemaakt? Laat het me dan vooral weten in een reactie onderaan dit blog! Vind ik leuk!

Ideeën voor gezonde en makkelijke traktaties lees je hier.

Liefs,
Linda

5 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *