Bijna afzwemmen!

door Linda

Zwemles vonden wij voor Julia een heel goed idee. We hebben veel water om ons huis heen en ik vond het een geruststellende gedachte dat ze zichzelf zou kunnen redden als ze in het water zou vallen. Toen ik ging googlen vanaf welke leeftijd er zwemles gegeven werd bij ons zwembad, kwam ik erachter dat er ook overlevingszwemmen werd gegeven. Dat leek ons de ideale zwemles voor Julia.

Overlevingszwemmen
Voor het eerst in haar ‘overlevings’pakje

Overlevingszwemmen

Overlevingszwemmen is voor kinderen vanaf 2,5 jaar en is erop gericht om kinderen te leren hoe ze zichzelf kunnen redden en niet in paniek raken als ze in het water vallen. Ze leren onder andere hoe ze naar de kant kunnen zwemmen, hoe ze spullen in het water kunnen gebruiken om boven water te blijven of ermee naar de kant te zwemmen. Ook leren ze onder water zwemmen, van een duikplank springen en met een driewieler van de kant af te rijden en dan naar de kant te zwemmen.

Julia vond het net als veel andere kinderen in haar klasje heel spannend en moest heel erg wennen aan het zwemmen en aan het feit dat mama uit haar gezichtsveld was. Ik zat ondertussen gewoon in de kantine, maar voor haar gevoel liet ik haar alleen. Mijn moederhart brak elke keer dat ik haar daar afzette.. maar we hebben doorgezet en uiteindelijk vond ze het nabij het eind van het eerste deel (overlevingszwemmen bestaat uit 3 delen van 13 weken, waarna je gelijk door kunt stromen voor zwemdiploma A), toch steeds leuker. Wat was ik opgelucht! Ik wilde vooral niet doorgaan voor deel 2 als ze het niet leuk vond om naar de zwemles te gaan. Ze moet natuurlijk ook haar ‘gewone’ A diploma halen en we wilden haar hier vooral niet voor ontmoedigen door door te blijven gaan met overlevingszwemmen.

Afzwemmen!

Julia heeft het nu zo naar haar zin om elke week naar zwemles te gaan, dat ze er ook echt naar uit kijkt. Missie geslaagd! Zo mooi dat ze er nu ook echt van kan genieten. Lekker bezig zijn in het water en nieuwe dingen leren. 4 december is alweer de laatste dag van overlevingszwemmen deel 2, dan gaan we voor een nieuw diploma en een nieuwe start aan deel 3!

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Laat een reactie achter