Simpele appelflappen maken

door Linda

Appelflappen, wie lust ze niet? We maken ze standaard met Oud en Nieuw, maar ze zijn ook heerlijk om tijdens een koude herfstachtige of winterse dag te eten. Natuurlijk kun je ze ook als gebakje serveren tijden een verjaardag, zoals ik deed tijdens mijn verjaardag (in oktober). In dit blog vind je een recept waarmee je heel simpel lekkere appelflappen kunt maken met maar een paar ingrediƫnten. Trek gekregen? Lees dan snel mee!

Heerlijke appelflap
Deze simpele appelflap gaan we maken

Wat hebben we nodig?

Om 4 van deze lekkere appelflappen te maken heb je het volgende nodig:
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 grote appel of 2 wat kleinere appels (soort maakt niet zoveel uit)
– Suiker
– Kaneelpoeder
– 1 ei

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht oven).
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en laat hierop de plakjes bladerdeeg ontdooien (wel even de plastic velletjes eraf halen uiteraard šŸ˜‰ ).

Bladerdeeg laten ontdooien
Laat het bladerdeeg ontdooien

Schil de appel(s) en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze nu allemaal in een kommetje.

Alles geschild? Dan kun je nu suiker over de stukjes appel strooien, zo’n 2 tot 3 flinke eetlepels.

Strooi nu ook het kaneelpoeder over de stukjes appel, zo’n 2 eetlepels.

Beslagkom met stukjes appel met kaneel en suiker
Beslagkom met stukjes appel met kaneel en suiker

Mix alles door elkaar zodat alle stukjes appel voorzien zijn van wat suiker en kaneel.

Als de plakjes bladerdeeg ontdooit zijn (na zo’n 10 minuten) kun je stukjes appel op de ene helft van het plakje bladerdeeg leggen. Niet teveel want dan krijg je scheuren in je deeg omdat je het dan niet goed meer dichtgevouwen krijgt.

Heb je alle plakjes bladerdeeg van wat appel voorzien, vouw dan de ene punt naar de andere punt zodat je een driehoek van de appelflap krijgt.

Bladerdeeg voorzien van stukjes appel dubbelvouwen tot een driehoek
Als de stukje appel erop liggen, vouw je het bladerdeeg dubbel

Druk het bladerdeeg goed dicht met je vingers.

Bestrijk de pakketjes nu met ei en schuif de appelflappen in de oven. Ze hoeven maar 15 minuten te bakken, dus je kunt zo aanvallen!

Appelflap is klaar
Eet smakelijk!

Appelflappen uit de airfryer

Heb je geen oven maar wel een airfryer? Dan kun je ook hierin makkelijk deze lekkere appelflappen maken. Het enige nadeel (maar dat kan ook een voordeel zijn) is dat je minder appelflappen tegelijkertijd kunt maken omdat je maar beperkt de ruimte hebt. Daardoor is je baktijd ook korter. Voor de hele instructie kun je het beste even op de site van Kookfans kijken.

Ga jij deze simpele appelflappen ook maken, tijdens een fijne winterse dag of voor Oud en Nieuw? Laat het me weten in een reactie onder dit blog of tag me op Instagram! Vind ik leuk!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten, zoals een snel appeltaartje of een lekkere brownie.

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter