Appelflappen: deze maak je makkelijk én snel

door Linda

Appelflappen, wie lust ze niet? Heerlijk om in het najaar te eten, wanneer het buiten koud is. Je kunt ze trakteren zoals ik deed tijdens mijn verjaardag (in oktober), maar je kunt ze natuurlijk ook maken voor Oud en Nieuw! Met het recept in dit blog maak je makkelijk en snel appelflappen met maar een paar ingrediënten. Trek gekregen? Lees dan snel mee!

Wat hebben we nodig?

Om 4 van deze lekkere appelflappen te maken heb je het volgende nodig:
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 grote appel of 2 wat kleinere appels
– Suiker
– Kaneelpoeder
– 1 ei

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht oven).
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en laat hierop de plakjes bladerdeeg ontdooien (wel even de plastic velletjes eraf halen uiteraard 😉 ).
  3. Schil de appel(s) en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze nu allemaal in een kommetje.
  4. Alles geschild? Dan kun je nu suiker over de stukjes appel strooien, zo’n 2 tot 3 flinke eetlepels.
  5. Strooi nu ook het kaneelpoeder over de stukjes appel, zo’n 2 eetlepels.
  6. Mix alles door elkaar zodat alle stukjes appel voorzien zijn van wat suiker en kaneel.
  7. Als de plakjes bladerdeeg ontdooit zijn (na zo’n 10 minuten) kun je stukjes appel op de ene helft van het plakje bladerdeeg leggen. Niet teveel want dan krijg je scheuren in je deeg omdat je het dan niet goed meer dichtgevouwen krijgt.
  8. Heb je alle plakjes bladerdeeg van wat appel voorzien, vouw dan de ene punt naar de andere punt zodat je een driehoek van de appelflap krijgt.
  9. Druk het bladerdeeg goed dicht met je vingers.
  10. Bestrijk de pakketjes nu met ei en schuif de appelflappen in de oven. Ze hoeven maar 15 minuten te bakken, dus je kunt zo aanvallen!

Ga jij deze lekkere appelflappen ook maken, tijdens een fijne winterse dag of voor Oud en Nieuw? Laat het me weten in een reactie onder dit blog of tag me op Instagram! Vind ik leuk!

Heb je zin om nog meer te bakken? Kijk dan nog even hier voor nog meer recepten.

Eet smakelijk!

Liefs,
Linda

Verder lezen?

Laat een reactie achter