Wachten

slushpile

 

Mijn boek ligt als het goed is nu bij de uitgeverij. Het grote wachten is begonnen. Zelfs toen ik op de bevalling van mijn oudste kind wachtte was ik minder gespannen. En mijn zoon kwam pas een week na de uitgerekende datum.

Ik hoefde niet naar de brievenbus om mijn manuscript te versturen. Ook zal mijn verhaal niet letterlijk op of in de slushpile liggen. Het was gewoon een kwestie van een mailtje versturen. Manuscript er als bijlage bij en klaar. Elke uitgeverij heeft daarvoor zijn eigen mores. Op de website zie je hoe je bij welke uitgeverij je boek kan aanbieden.

Trillende vingers

Met trillende vingers drukte ik op “send”. Vanaf nu zal ik bij elk telefoontje opveren, omdat ik hoop dat het de uitgever is, die mij persoonlijk wil feliciteren met dit briljante verhaal dat hij graag in zijn fonds wil. Bij elk nieuw mailtje scan ik aarzelend het onderwerp: een standaard afwijzing?

‘Helaas moet ik u meedelen, blablabla’. Ik weet niet of ik het kan, mijn boek afgewezen zien worden. Niet na bijna een decennium dromen van een bestseller. Zorgvuldig, woord voor woord, zin voor zin opbouwen van mijn verhaal.

Wat dat betreft is het boek mijn kindje. En wacht ik nu toch op de bevalling.