Over Linda

Linda van der KloosterLinda van der Klooster (meisjesnaam Wark) is geboren in Schiedam, op 3 december 1970. Zij was typisch zo’n meisje dat altijd verhalen zat te schrijven en dat hoge cijfers haalde voor haar opstellen op school.

Na de Havo werkte Linda een jaar in Amerika, als au pair bij een advocatengezin in de buurt van Washington DC. Daar besloot ze dat ze de journalistiek in wilde. Na veel, erg verschillende, banen in de journalistiek en daarbuiten, begon ze in 2006 als freelance journalist onder de naam Journalinda. Ze schrijft en filmt onder andere voor het Algemeen Dagblad, J/M Ouders en diverse bedrijven en organisaties. Ook schrijft ze een blog over hoogbegaafdheid op de site van J/M Ouders.

Eens een schrijver altijd een schrijver. Een gebeurtenis met een zoekgeraakt pilletje en de angst dat haar baby die had opgegeten, gaf Linda een idee voor een roman over een vrouw die op jonge leeftijd dement wordt. Het was de bedoeling om een dramatisch boek te schrijven, maar de hoofdpersoon was pittiger dan Linda had verwacht en zorgde dat het een thriller werd. Het relaas van het verdwenen pilletje staat nu in het boek. Het is de aanleiding voor de hoofdpersoon om zich door een neuroloog te laten onderzoeken en vormt zo het begin van het verhaal. Met Linda’s baby is alles overigens goed gekomen. De pil lag, net als in het boek, slechts op een andere plek dan Linda zich herinnerde.

Linda is getrouwd met Robert van der Klooster, een industrieel ontwerper. Ze zijn samen de ouders van zoon Heron (’04) en dochter Ilse (’09). Ze wonen in Rozenburg, een klein dorp onder de rook van Rotterdam.